Å være single i julen

, , 9 Comments

Rosaverden og Mr Walker har ønsket seg en post om gledene ved å være single i jula. Jeg er sikker på at de fins – ikke minst i romjulen – men nå sitter jeg her første juledag og klarer ikke å komme på noe som helst. Julaften er og blir mest for barn og siden jeg er så heldig at jeg får feire jul med verdens nydeligste unger så tenkte jeg å fortelle om det i stedet. I know – definitivt ikke det dere ønsket dere, men jeg får heller komme sterkere tilbake om noen dager. I morgen skal jeg jo gjennomføre Gul Enke-tradisjonen med Frøken Fräken og hvem vet hva som skjer da?

Ettersom søsteren min er høygravid med mitt tredje tantebarn så ble Makeløs Niese og Nevø sendt ned til tante Makeløs mens deres mormor hjalp sin datter med å vaske hus. Vi skulle alle være der på julaften, og min mor kunne aldeles ikke tenke seg å feire jul på uvasket gulv. Barne og jeg gikk i gang med å pynte treet til mormor og morfar og det gikk raskt opp for meg hvorfor alle julehistorier handler om at foreldrene pynter treet mens barna sover. Å forsøke å unngå at gammel julepynt med affeksjonsverdi ender i tusen knas samtidig som man prøver å pynte, holde styr på to juleyre barn og opprettholde god stemning er ikke bare lett. Men det gikk ganske bra, bortsett fra da Makeløs Nevø skulle legge glitter øverst på treet og sto litt for langt unna på tripptrappstol. Han gikk på nesa inn i treet i skikkelig Donald Duck-stil, men slapp heldigvis unna uten hverken skrammer eller blåmerker. Etterpå så vi Reisen til Julestjernen sammen; jeg i midten med Makeløs Niese i den ene armkroken og Makeløs Nevø i den andre. Det blir nesten ikke mer kos enn det.

Senere på dagen hadde vi julequiz mens vi ventet på middagen. Makeløs Niese mente at det nok var Jens som passet på når noen hadde hull i tennene og på spørsmål om hvem Sølvguttene var foreslo Makeløs Nevø seg selv. Etter middagen hadde vi ikke tid til å spise dessert for da holdt barna på å gå fullstendig bananas av spenning og sukkersjokk. Det er noe temmelig usjarmerende og samtidig både forståelig og gjenkjennelig med unger som knapt har revet av papiret på den ene presangen før de spør etter den neste.

I morgen blir det juleselskap hos mine foreldre med tanter og onkler og kusiner og fettere og barn og kjærester i alle retninger. Så er familiejulen over for min del og jeg skal reise hjem til meg selv. Det blir veldig bra. Og kanskje det er nettopp det som er det beste med å være single i jula – å få lov til å reise hjem til en tom og stille leilighet etter noen dager med hektisk og intens familielykke.

(Bildet er stjålet fra Wallcoo)

 

9 Responses

 1. Stranger

  December 26, 2008 00:03

  God jul! Jeg har et bidrag til “hvorfor det er bra å være singel i julen”: Man slipper å kjøpe gave til kjæreste og angste i flere uker for om han kommer til å like den / om det var for mye / for lite / helt feil etc.

  [Reply]

  Reply
 2. Smilla

  December 26, 2008 00:16

  En absolutt fordel med å være singel i julen er at man slipper å diskutere og planlegge hvor man skal tilbringe julen. Skal man være hos den eller den, og skal man treffes på første dag, passer det med at man skal på julelunsj til Onkel Fjodor, og hvordan går det sammen med ideen om en romantisk andre juledags kveld? Og hvis jeg velger å ikke komme første dag betyr det da at du ikke liker meg lenger, eller familien min?

  Lykke til med Gule Enka. Jeg heier på dere!

  [Reply]

  Reply
 3. Lisbeth

  December 26, 2008 14:03

  God Jul og grattis med Awarden ! Som ihuga interiørblogger er det viktig å gratulere *blink*
  Skrattet og kost meg her inne, nei sant nok, juletrepynting med glasspynt og ville unger er ikke en drømmesituasjon. Veldig enkel løsning på det problemet,… man gjør det ikke, hi hi.
  Videre flott julefeiring.

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  December 27, 2008 13:26

  Krissy: RIktig god jul til deg også!

  Stranger: Det er sant. Og så liker jeg veldig godt at du verber “angst” :-)

  Smilla: Det høres stress ut ja, dobbelt opp med juleselskaper er ikke nødvendigvis dobbelt opp med moro :-)

  Lisbeth: Det er det jeg sier; dere interiørbloggere en en veldig hyggelig gjeng! Fortsatt god jul til deg også!

  Hanne: Takk for fine ord! :-)

  Snåta: Hm, er vel litt sånn in between.. :-)

  [Reply]

  Reply
 5. ulme

  December 28, 2008 18:29

  Hmm, jeg fikk egentlig akkurat det jeg ønsket meg når jeg kikket inn her nå; en ny koselig historie om Frk. Makeløs og makeløse tantebarn.. :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


6 + = fourteen

CommentLuv badge