Om meg

FRØKNA
Frøkna heter Jorunn Stokke Aamodt, er ettbarnsmamma og fersk feminist. Opptatt av å se sammenhenger, avdekke strukturer og analysere kultur og samfunn. Jobber iherdig med å øke toleransen for hybelkaniner på hjemmebane.

I am a feminist because I questioned myself long before it dawned on me to question society.

Opprettet bloggen i mars 2007, den gang som single og barnløs. Nå er jeg gift og burde strengt tatt bytte navn til Fru Med Make, men Frøken Makeløs har liksom bare blitt meg på nett.

Da jeg ble mamma i 2011 oppdaget jeg at samfunnet har helt ulike forventninger til mødre og fedre, noe som førte til at jeg – sent, men godt – skjønte hvor viktig feminismen fremdeles er. Har siden lest, diskutert og fundert mye på temaer som morsrolle, likestilling, sosial sammenligning, tidsklemme og kjønnsstereotypier.

Er i tillegg godt over gjennomsnittlig interessert i sosiale medier og blogging som fenomen. Opptatt av hvordan bruken av disse mediene gjenspeiler samfunnet vi lever i – og hvilke konsekvenser vår bruk får tilbake på oss som individer og samfunn.

Når jeg ikke blogger jobber jeg med sosiale medier i Fredskorpset, hvor jeg blant annet får lov til å undervise om sosiale medier og blogging for unge mennesker fra hele verden.

Send gjerne en mail til frokenmakelos@gmail.com, følg meg på Twitter eller få oppdateringer og bli med på debattene på bloggens Facebookside.

DE ANDRE

Helten er verdens fineste kjæreste – høy og snill og skjeggete og kjekk. Hans målrettede garderobesjekking på Internasjonalen en sein novemberlørdag i 2008 har i ettertid vist seg å være en minst like god idé som det i utgangspunktet virket som det var. Sommeren 2012 giftet vi oss, men historien om han begynner her.

Lille Bolla ble født i februar 2011 og er verdens aller fineste lille gutt. Her kan du lese innlegget som handler om hans ankomst til verden.

BLOGGEN PÅ FACEBOOK

Frøken Makeløs finnes også på Facebook, der deler jeg artikler og blogginnlegg om feminisme, foreldrerollen og familieliv. Ofte blir det veldig fine diskusjoner av det! I tillegg legger jeg ut innleggene herfra og sier fra hvis det skjer noe interessant.

Håper vi ses der! 

 

5 Responses

 1. Anne Huser

  March 2, 2013 20:59

  Hei Jorunn!
  Jeg ville bare si at jeg ikke pleier å lese blogger og at jeg ikke pleier å delta i småbarnsforeldredebatter, men at jeg har fått med meg bloggen din og liker den veldig godt! Jeg ble mamma for første gang for litt over et år siden og jeg har et temmelig avslappet forhold til mammatrening, kostholdstrender, politsk korrekt pedagogikk, hva andre mener om meg som mamma, og mye annet. I dag så jeg kronikken din på NRK sin nettside, og du har jo helt rett.
  Jeg jobber i den humanitære bransjen og blir stadig minnet om hvor høye materielle krav vi stiller i vår del av verden (ikke bare i Norge kanskje…) og hvor gode ordninger vi har. Det betyr ikke at jeg synes det er så lett alltid, jeg har ingen besteforeldre i nærheten som stiller opp og noen ganger er hverdagen grå. I april reiser jeg til Afghanistan, snakk om å bli minnet om at jeg har det ok tross alt.
  Jeg håper du fortsetter å skrive gode innlegg!
  Hilsen Anne, 39 år og mamma til en herlig, liten jente.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så hyggelig, takk for fine ord! Vi jobber tydeligvis i samme bransje, det gjør nok noe med hvordan vi ser på verden og Norge i verden. God tur til Afghanistan!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


eight × 5 =

CommentLuv badge