Alle burde ha en Beate-venn

, , 20 Comments

Alle jenter burde ha en homovenn. Vel, hvertfall hvis de klarer å spa opp en som er litt mer brukbar som homo enn han jeg fant. Dessuten burde man ha (minst) en håndverkervenn, en økonomiekspertvenn, en jobbrekrutterervenn og en interiørarkitektvenn. Blant annet.

Og så burde man ha en Beate-venn. Alle burde kjenne en Beate! Beate-venner er sånne jenter som dytter venninnene sine i ryggen og forteller dem hvor bra de er, hvor dyktige de er og hvor kompetente de er på alle måter. Beate-venner fatter en genuin interesse for sine venninners karrierer; hjelper frivillig til med brainstorming med tanke på fremtidige jobber, legger smarte strategier og stiller forberedt opp for å hjelpe andre å øve seg på skumle jobbintervjuer. Og så husker de på å ringe etter intervjuet for å spørre hvordan det gikk.

Beate-venner forteller venninnene sine at de ikke må være beskjedne, at de ikke har noen grunn til å ta til takke med uinteressante og underbetalte jobber og lærer dem å skryte av seg selv. Beate-venner oppfordrer venninnene sine til å ta for seg av livet og fôrer dem med komplimenter og godord for å få dem til å skjønne at de fortjener det beste.

De løfter deg opp og lar deg stå på skuldrene deres, sånn at  du kan få se hvordan verden fortoner seg når man ikke er Flink Pike. Det burde vært flere Beate-venner her i verden.

(Bildet er stjålet fra YoonKids)

 

20 Responses

 1. Elin

  November 11, 2008 11:17

  Jeg har mange venner, jeg… Både homser, lesber, bier, udefinerbare, heteroer, og ymse annet. Det fine med dem alle er at de alle er unike og ingen andre er som dem. ;-)

  [Reply]

  Reply
 2. my

  November 11, 2008 13:07

  Jeg er enig med SerendipityCat – både i “Hurra!!” :-) og at vi burde være litt mer Beate selv.

  Jeg håper det kommer damebladartikler om dette – i stedet for “Hvordan du kan miste fem kilo i januar” på forsiden, kan de nå ha “Hvordan DU kan bli mer Beate!!!!”.

  Nok en fin post fra frøken M:-)

  [Reply]

  Reply
 3. Alter Ego

  November 11, 2008 14:20

  Jeg er nok schizofren, for jeg har beatevenner og er beatevenninne. Men det funker fint, det at man bytter paa det i perioder. Noen ganger er det lettere aa vaere Beate for andre enn seg selv, og da er det godt naar andre tar den rollen.

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  November 11, 2008 19:32

  Serendipitycat: Det burde vi absolutt, Beater er veldig tøffe og smarte!

  Elin: Det er sant, og min Beate har selvfølgelig veldig mye mer (bra!) ved seg enn bare dette som står her. Man trenger noen av alle slag, venner som utfyller hverandre er aller best, hurra!

  My: Jah, se det hadde vært noe! Syns jeg ser forsiden på KK – hoho :-D

  Alter Ego: Klarer ikke å la være å påpeke at du (som alle andre, sukk) bruker schizofreni feil; du mener muligens spaltet personlighet? Men å bytte på å være Beatevenninne for hverandre er veldig lurt, ofte er det som du sier enklere å dytte andre oppover enn å dytte seg selv.

  Joakim: Hvis du leser den posten jeg linker til (det som står med fet skrift) så skjønner du greia (håper jeg da). Det er veldig kjærlig ment :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Alter Ego

  November 11, 2008 20:42

  Joda, det var feil brukt MEN jeg er veldig klar over hva som er virkelig diagnose vs hva som bare er fancysnakk for aa late som om man ikke skryter av seg selv ;-)

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  November 11, 2008 20:57

  Pling: Jeg og! Det er veldig lurt. Men det hjelper å ha en Beatevenn også :-)

  Sorgenfri: Varer lenge? Hva da, blir de utbrukt etter hvert?

  Alter Ego: Men hvordan vi ordlegger oss har så mye å si for holdninger osv. Når man fortsetter å bruke en diagnose (schizofreni er jo faktisk det) på helt feil måte i daglig språk, så er det med på å opprettholde stigma. Jeg forventer mer av deg, unge dame! :-)

  [Reply]

  Reply
 7. Alter Ego

  November 11, 2008 22:48

  Siden du sier ‘unge dame’ saa lover jeg aa vaere mer presis neste gang. Jeg er ikke schizofren, jeg er kanskje bare splittet – eller allsidig, alt etter perspektivet :-)

  [Reply]

  Reply
 8. Mr. Walker

  November 11, 2008 23:31

  Alle gutter bør også ha en Beate-venn! Eller skal vi si en Kristian-venn? Har hatt min siden gymnasiedagene og han er ubetalelig :-) Og nei, de slites ikke ut.

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  November 12, 2008 11:42

  Mr Walker: Det er forsåvidt sant, men jeg tror nok at gutter generelt sett er flinkere på å løfte seg selv opp hva gjelder karriere enn det jenter er. Bra for dere!

  Saft Suse: Beater? Det håper jeg da virkelig ikke.

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  November 13, 2008 19:12

  The Black Cat oppi der: Ikke meningen å overse deg, du bare havnet i spamfilteret av en eller annen grunn. Og det er bare veldig hyggelig å bli lagt til i lenkelisten din, takk for det! :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven × 3 =

CommentLuv badge