Bål og skøyter på Sognsvann på nyttår

, , 18 Comments

Sognsvann var magisk den siste dagen i 2008.

Regnbue og solnedgang og snøvær i løpet av bare noen timer.

Postkortidyll.

Jeg har fått nytt kamera til jul, hurra!

Og så lagde vi bål og grilla pølser og jaget bort alle hundene som ville smake.

 

18 Responses

 1. Ragna

  January 2, 2009 18:41

  Så nydelig! Det slo meg plutselig at jeg faktisk aldri har vært oppe ved Sognsvann om vinteren, men nå skjønner jeg jo at jeg må ta meg en tur i løpet av januar hvis kaldværet holder seg da :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Sigrid

  January 2, 2009 21:12

  En slik fantastisk teleskop-bålpinne med inngravert navn (!) fikk jeg til jul! Inspirerende å se den i bruk i slike omgivelser!

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  January 2, 2009 23:00

  Ikkesåskjeggete: Et sammenleggbart grillspyd, intet mindre. Mine innvendinger om at det var en smule usporty og at vi burde spikke pølsepinner av grankvister i stedet, ble bryskt avfeid.

  Ragna: Det er helt utrolig vakkert der oppe nå, men det varer sikkert ikke så lenge så du burde dra opp så fort du kan :-)

  Sigrid: Haha, det er jo et fantastisk gavetips! Skal jeg jammen huske på. Og det funka veldig fint til pølsegrilling, selv om mine nostalgiske barndomsminner tilsa at vi burde spikket pølsepinner selv.

  Mr Walker: Jupp, nå blir det ordnings :-) Riktig godt nytt år til deg også!

  [Reply]

  Reply
 4. tonita

  January 4, 2009 09:08

  Er Den skjeggete mannen som virker lovende en slik som har alle tekniske duppeditter? Er det han som har gitt deg kamera til jul? Vet du om grillspydet i tillegg til å være sammenleggbart (håper håndtaket var isolert), var det også lett?
  Koselig med Ut i naturen og bål om vinteren i alle fall.
  Note to self: gi svigersønn sammenleggbar grillspyd til fødselsdag (bare den ene svigersønnen)

  [Reply]

  Reply
 5. Geir

  January 4, 2009 12:36

  Gratulerer med nytt kamera! Jeg ble spesielt fascinert av bilde nummer to. De små menneskene opp mot den mektige naturen er jo nesten magisk.

  Og så våkner teknologen i meg: Hva slags kamera? ;-)

  [Reply]

  Reply
 6. Alter Ego

  January 4, 2009 15:29

  Tonita, jeg svarer litt jeg, for disse spydene kjenner jeg til: De er sammenleggbare, metallet legges ‘sammen’ som et slags teleskop og ender til slutt inni et trehaandtak, som er det du holder i naar du evt holder spydet med mat i andre enden. Det er to tagger/pinner i enden for godt feste. Det er veldig lett; metallet er tynt og treet er ikke tungt og heller ikke stoerre enn pappas tommel. Anbefales! Du faar det f.eks. paa G-sport.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  January 4, 2009 21:58

  Sorgenfri: De ville jo spise pølsene våre! Jeg går jo ut fra at de får mat hjemme..? Forøvrig fikk de én pølse, for vi orket ikke den siste likevel.

  Alter Ego: Takk, jeg er riktig fornøyd selv! Deilig med litt ordentlig kamera nå som jeg har begynt å ta så masse bilder.

  Tonita: Hm, nei – ikke riktig alle tror jeg. Det var foreldrene mine som ga meg kameraet – etter uttrykkt og spesifikt ønske fra meg. Alter Ego svarer forøvrig glimrende på spørsmålet om grillspydet. Men hvorfor skal bare den ene svigersønnen få, mon tro?

  Geir: Takk takk, syns bildet ble bra selv. Det er et Canon Ixus 980 IS. Jeg ville ikke ha speilrefleks, for det blir jo bare liggende igjen hjemme likevel. Nå har jeg et bra kompaktkamera som jeg kan ha med meg overalt og er veldig fornøyd :-)

  Alter Ego: Jupp, akkurat sånt er det.

  [Reply]

  Reply
 8. Marte

  March 9, 2009 14:12

  jeg har bare vært oppe rundt sognsvann på sommeren, jeg. hvordan er det der om vinteren? tenkte å ta turen opp dit nå til uka, og lurer da på om jeg må ta med meg langrennsskiene, eller om det går an å gå turer uten ski der nå, også?

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  March 9, 2009 14:41

  Ja, men det var jo før det begynte å snø. Det er jo turveier der, men jeg vil nesten anta at de er begravd under mye snø for tiden og dermed temmelig ufremkommelige uten ski. Men dette er bare gjetting altså..

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − = three

CommentLuv badge