Bloggjunkie

, , 25 Comments

Det er mye bra forbundet med blogging, men jammen har det sine ulemper også. En ting er at jeg har blitt avhengig – jeg er rett og slett en bloggjunkie. Jeg trygler Homovennen om nett-tilgang når vi er på vorspiel for å se om det har kommet noen nye kommentarer på det siste innlegget mitt og jeg tør ikke tenke på hvor mange ganger jeg sjekker statistikken min hver dag. Jeg har til enhver tid en eller flere halvferdige bloggposter i hodet som jeg løpende oppdaterer og forbedrer inntil de er klare for å skrives ned.

En annen ting er at jeg knapt er i stand til å møte venner uten å nevne bloggen i en eller (helst) flere sammenhenger. Jeg prøver å begrense meg og innser at de sikkert er utrolig lei av alt bloggemaset mitt, men det er litt som når man er forelska – det er bortimot umulig å holde munn.

Nå som stadig flere jeg kjenner leser her inne jevnlig, så er de som regel temmelig oppdatert på livet mitt allerede før vi møtes. Så da sitter jeg der og lurer litt på hva jeg skal bidra med i samtalen, og ender opp med enda flere henvisninger til bloggen (“ja, jeg var jo på fest forrige helg, det leste du kanskje..?”) som om det var selveste Britney Spears de snakket med. Og apropos kjendisidéer; etter at jeg begynte å publisere bilder av meg selv her inne så har jeg fått det for meg at alle ukjente mennesker som ofrer meg et blikk eller to, gjør det fordi de kjenner meg igjen. Snakk om optimistisk paranoia og pretensiøs selvoptatthet. Earth to Frøken Makeløs, come in please.

Akk. Fins det et blogger rehab center noe sted, mon tro?

(Og i forlengelsen av denne stormannsgalskapen: Tenk så fabelaktig om dere makeløse mennesker hadde begynt å abonnere på Frøkenbloggen på Facebook! Ikke bare kunne dere fulgt enhver oppdatering her inne med falkeblikk, men dere hadde samtidig vist vennene deres veien hit. Siden jeg aldri har lagt skjul på at jeg er en ivrig stacounterjente er løpet for lengst kjørt i forhold til den der “jeg blogger bare for min egen del”-greia. Tvert i mot; jo flere lesere, jo mer stas er det – hurra hurra!

Hvis du vil glede en bloggjunkie så trykker du bare på “Notes” i applikasjonsoversikten nederst til venstre inne i FB og der er det en egen link som heter Import a blog. Lett som en plett!)

 

25 Responses

 1. Krissy

  October 7, 2008 11:14

  Ha ha! Det siste var forresten ikke ment som en spydighet, selv om det kanskje kunne tolkes dit hent.. Så jeg nå etterpå. Mente at du har mye selvironi, og det gjenspeiles i det du skriver.

  Artig innlegg, indeed. Fnis. :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Snåta

  October 7, 2008 13:08

  Men siden jeg ikke får til å importere fra flere blogger samtidig, så måtte jeg velge min egen..:-( Men hvis du kan fortelle meg hvordan jeg importerer fra flere forskjellige, så, ja takk!

  [Reply]

  Reply
 3. Thomas

  October 7, 2008 13:34

  Du må komme og feste med oss som studerer informatikk nå. For et par av oss er det ingenting i veien for å ta vorspielet med hver vår laptop på fanget.

  (Hei, jeg heter Thomas, og jeg er en blogger.)

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  October 7, 2008 15:17

  Krissy: Sånne oppblåste egoer som meg trenger all den selvironi vi kan få :-D

  Amelie: Yay, takk! *glad*

  Snåta: Nei, jeg tror kanskje ikke det går. Som om det ville være å spamme FB med både din og min blogg? Hmpfr. Men stor forståelse for at du velger din egen asså :-)

  Homovennen: Det gjør du. Og det er bra, jeg trenger litt tough love av og til :-)

  Thomas: My kind of guy! Men ehm.. er dere i samme rom på disse vorspielene mon tro?

  Heidi: Wee, så stas! Hurrah!

  [Reply]

  Reply
 5. Sonja

  October 7, 2008 15:36

  Jeg kjenner deg jo igjen i folk som ikke er deg en gang, så du er ikke bare paranoid :-)

  Ellers var det pinlig mye jeg kjente meg igjen i i teksten her. Vi får starte en klubb.

  [Reply]

  Reply
 6. mirakel

  October 7, 2008 20:06

  Jeg har heldigvis fått mail på mobilen min, så da får jeg kommentarene inn dit. Jeg sjekker den hele tiden. Til og med mens jeg går til/fra jobb.

  Og jeg snakker masse om blogging med venner (og familie). Heldigvis leser de fleste vennene mine der inne, samt at jeg har tre venner som blogger selv.. så kan vi diskutere kjekke, irriterende og morsomme blogger på vinkveldene våre. ;) Jeg tror ikke det er mange som ikke vet at jeg kom på tredje plass på Den Gyldne Q, egentlig. Til og med menn jeg datet vet det. :p

  Oooog.. hver gang jeg er i Oslo er jeg bombesikker på at jeg går forbi dusinvis av bloggere, at de kjenner meg igjen, men at de ikke tør å si hei.

  Såååå.. poenget er: vi er flere.

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  October 7, 2008 20:51

  Sonja: Haha, det er sant. Jeg er jo ikke paranoid en plass! :-D

  Klubb er alltid bra. Anonyme bloggjunkies?

  Mirakel: Oi, går det an? Det skulle du aldri sagt, takk skal du faen meg ha. Hmpfr!

  Jeg har ingen venner som blogger (buhu), må si jeg er litt misunnelig på deg der. Det er jo forståelig nok begrenset hvor mye mine ikke-bloggende venner orker å høre om blogginterne greier, sukk.

  [Reply]

  Reply
 8. Aberlour

  October 7, 2008 23:17

  Neinei! Jeg prøver iherdig og IKKE bli avhengig av fjæsboka!! Jeg vil ha et nytt medium. Jeg vil ut av facebook. Også oppgraderte de og vips var jeg sugd inn igjen.. Miff…. :)

  [Reply]

  Reply
 9. Synline

  October 7, 2008 23:20

  Ha ha! Kan du se inn i hodet mitt? Lese tankene mine og omarbeide dem til et blogginnlegg?

  Selv er jeg så pysete at min fjesbokblogg-gruppe er lukket. Litt redd for navnet mitt.

  Paranoide tendenser.

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  October 8, 2008 09:23

  Thomas: Hm, jeg holder meg nok til Windows.. (det gir vel neppe noen særlig stjerne i miljøet deres?)

  Aberlour: Fremdeles? Jeg trodde at enten så var man hekta for lenge siden eller så var man trygg og uavhengig. Den nye oppgraderingen må jeg si at jeg er veldig skeptisk til (og antar at det er et alderdomstegn å være skeptisk til nye ting..)

  Synline: Ja, det gjør jeg stadig vekk? Visste du ikke det? Mwahaha.

  Har du FB-gruppe? Tøft. Selv krysser jeg fingre for at noen snart oppretter Frøken Makeløs fanclub. Fnis.

  [Reply]

  Reply
 11. Aberlour

  October 8, 2008 13:54

  Nja. jeg var egentlig ute, men så kom de med det nye GUI’et og da var jeg solgt. Jeg liker make over’n de har gjort… det slår fortsatt twitter-greiene. Jeg er mest fornøyd med at jeg bruker mer tid på å surfe blogger i arbeidstiden enn å fjese rundt. ;o)

  [Reply]

  Reply
 12. Frøken Makeløs

  October 8, 2008 20:59

  Thomas: Det var raust av deg :-)

  Aberlor: Twitter har jeg klart å holde meg unna og det har jeg alle intensjoner om å fortsette med. FB og blogging holder i massevis for denne jenta (og jeg bruker også adskillig mer tid på å lese blogger enn å henge på FB)

  [Reply]

  Reply
 13. karolina

  October 8, 2008 23:56

  Jeg skulle ønske at jeg kunne skrive sånn som deg, men jeg prøver hele tiden å minne meg selv på at hver og en av oss menneskene skriver på hver sin egen unike måte, og at det er bedre å være en original fremfor en dårlig kopi av noen andre.

  ….helt til neste gang jeg titter innom bloggen din, og oppdager enda en fantastisk post du har skrevet!!!! :( hrmf…..

  Så selv om jeg ikke blogger selv, så er jeg en bloggjunkie, jeg også….! ;)

  Klem til deg, fantastiske Frøken Makeløs:)

  [Reply]

  Reply
 14. Frøken Makeløs

  October 14, 2008 21:35

  Karolina: Wow, det var komplimentet sitt det! Takk takk, jeg blir jo rent pinlig berørt av sånn smiger. Og jeg er helt sikker på at du ikke er noen dårlig kopi av noen!

  Kjempeklem tilbake til deg!

  Thomas: Jeg har sett det, wee! Skrytepost kommer i morgen, takk takk!

  *danser jeg-har-fanklubb-dansen*

  [Reply]

  Reply
 15. jeanette-jess1

  July 15, 2010 00:31

  Ett fantastisk innlegg!!!
  kan jeg få låne den og linke opphav til deg? Skulle så gjerne ha lagt ut denne på bloggen min, for den var helt fantastisk ;)

  morsomt å komme innom nye blogger, har ikke vært her før,men kommer nok innom deg mange ganger nå ;)
  Linker deg til bloggen min, og håper det er greit ;)

  [Reply]

  Reply
 16. MissMette

  July 16, 2010 23:15

  HERLIG!!! – aldeles herlig innlegg :) kom over bloggen din via Lisbeth sin lille verden. Vi tenker vel slik alle, men ikke alle som tørr å si det samme. Koselig med besøk på bloggen og kommentarer, det er jo det som gjør det gøy å blogge! – og vite at noen liker det jeg faktisk legger ut… Her kommer jeg tilbake igjen… ønsker deg en fortsatt fin sommer…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven − 5 =

CommentLuv badge