Buss og eplekake

, , 19 Comments

Søndag fikk jeg ånden over meg og bakte eplekake, sånn med quinoa og havre og kanel. Den slags umotivert baking skjer mildt sagt sjelden hjemme hos oss og avsetningen er da også ganske middels. Jeg gjør jo en hederlig innsats, om jeg skal si det selv – men Helten er en kresen og beskjeden kakespiser.

Uansett. Kaka ble god og restene ble behørig plassert i en egnet blå plastboks i kjøleskapet. Dermed kunne jeg gå hele mandagen og glede meg til ettermiddagskaffe med hjemmebakt kake til.

Av ulike uinteressante grunner måtte barnet fraktes hjem fra barnehagen med buss i går. Det var null problem ettersom buss er sånn cirka det aller kuleste han vet om i hele verden, nest etter brannbil og dem er det ganske vanskelig å få haik med hjem fra barnehagen. Så der satt vi da, mor og sønn, på 30-bussen gjennom byen. Han satt og frydet seg over å kjøre buss og jeg satt og gledet meg til å komme hjem til middag og påfølgende kaffe med eplekake.

Her kan vi gjerne legge inn en liten gjettekonkurranse; hvor mange ganger tror du en bussgal 1 ½-åring klarer å si «buss» i løpet av en halvtimes busstur? Svaret er; imponerende mange.

Ut av bussen, vinke hadet til bussen og grine hysterisk fordi vi ikke skal kjøre mer buss, gå hjem, prøve å klatre opp på en sykkel på fortauet, leke litt i en grøft, trykke på ringeklokka, bæres opp fem etasjer fordi man mener man er for sliten til å gå.

Og så: mor pakker ut av barnehagesekken, åpner den blå plastmatboksen for å sjekke om det var suksess med banan og druer og rundstykke med smør. Men i den boksen som har vært med til barnehagen ligger det hverken banan eller druer eller rundstykke, bare noen få smuler hjemmebakt eplekake.

I kjøleskapet derimot, står det en blå plastboks med uspist banan, druer og rundstykke med smør. Hva kan jeg si? Jeg vet om en som har kosa seg i barnehagen. Og så vet jeg om en annen som ble litt sur. Og som deretter fikk lettere panikkangst ved tanken på at de i barnehagen nå tror at vi er sånne foreldre som i fullt alvor sender med eplekake som barnehagemat!

Epilog: Takket være Heltens elendige innsats på kakespising dagen før, fantes det et eplekakekriselager i fryseren også. Mamma sier alltid at det er kjekt å ha såntnoe i fryseren “i tilfelle det kommer et menneske”. Du kan gjerne si at det lageret på en måte redda dagen litt i går.

Illustrasjon: Candace Hutchington

 

19 Responses

 1. Åshild

  September 25, 2012 18:57

  Har du fått noen kommentarer i barnehagen?
  Åshilds siste bloggpost: Samla og SvalkaMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Da jeg hentet han fikk jeg rapport om antall bleier og hvor lenge han hadde sovet, men ingen kommentarer om eplekakematboks. Helten spurte dem da han leverte i dag om hva de syntes om gårsdagens matboks. De hadde ikke tenkt noe over det, styreren regnet med at det var noe sunt og hjemmebakt jeg hadde laget – vi har en felles interesse for kosthold og hun vet at Bolla får grønn smoothie til frokost hver dag.

  Så mulig jeg overlevde litt på godt førsteinntrykk? Og så må det jo sies at det ikke var vanlig eplekake, den er uten sukker, smør og hvitt mel. Så når det først skulle være kake, kunne det jo vært verre..

  [Reply]

  Reply
 2. Sotengelen

  September 25, 2012 19:29

  Humret godt her!

  Kommentaren din ødela litt da. Her sitter jeg å tenker at du er et svakt og “vanlig” menneske, sånn som oss andre, og så kommer du med at det SUNN kake?! Kanke kalles kake det der da vet du… ;)
  Sotengelens siste bloggpost: Jeg har det med å personifisere.My Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jeg vet! Dammit. Tenkte på det da jeg skrev, at jeg burde latt være. Men sannheten tok meg, grmpf.

  Men svak og vanlig? Hallo, det er jeg jo. Kjempesvak! Og kjempevanlig! Hjelper f eks ikke så mye at kaka er sunn når man spiser opp tre fjerdedeler selv. På to dager..

  [Reply]

  Reply
 3. Ine

  September 25, 2012 20:29

  Hoho, morsom lesning! Nå om dagen er jeg så trøtt og sliten på ettermiddagen at jeg nok hadde begynt å grine hvis noen hadde spist opp eplekaka mi. Hvis det ikke fantes kriselager i fryseren, da. :)
  Ines siste bloggpost: Bryllup: Da vi sa jaMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Begynte ikke å grine. Men det var ikke topp stemning i stua da jeg oppdaget det..
  Frøken Makeløss siste bloggpost: Buss og eplekakeMy Profile

  [Reply]

  Reply
 4. Camulen

  September 25, 2012 21:55

  Hihihi… Enda godt du hadde et reservelager! Jeg hadde blitt dypt skuffet hadde dette skjedd meg! Og nå fikk jeg forferdelig lyst på eplekake… :)
  Camulens siste bloggpost: Alt man ikke vetMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Kan anbefale den jeg lagde på søndag! (Lenke i teksten). Veldig god! Og altså ganske sunn, så man kan spise (store mengder) uten altfor dårlig samvittighet..

  [Reply]

  Reply
 5. Cathrine Dale

  September 26, 2012 03:59

  He he… Sånn kan det gikk! :)

  Den var jo sunn den eplekaka forresten med frukt (eple), sunt vidunderkrydder (kanel), frø (quinoa) og korn (havre)! ;) No pro!

  Bra du hadde litt i fryseren! Kan gjøre vondt på ordentlig når man gleder seg til sånn kos og det ikke er mer igjen! :(

  Hilsen Cathrine
  Cathrine Dales siste bloggpost: Valparaíso IIMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, den er ganske sunn, tross alt. Og i tillegg veldig god! Det var vondt å se de smulene i boksen.. hadde nok blitt en litt lei kveld i heimen hvis jeg ikke kom på at jeg hadde mer i fryseren.
  Frøken Makeløss siste bloggpost: Buss og eplekakeMy Profile

  [Reply]

  Reply
 6. Homovennen

  September 26, 2012 09:12

  Dette merkelige fenomenet “kakerester” kan lett unngås ved å invitere undertegnede, som er en sertifisert menneskelig kake-støvsuger.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Not to worry! Jeg er i støvsugerkategorien selv. Når det er sagt, er du selvsagt velkommen på eplekakefest any day!
  Frøken Makeløss siste bloggpost: Buss og eplekakeMy Profile

  [Reply]

  Reply
 7. Lykkelinn

  September 26, 2012 10:57

  Hoho, nå lo jeg godt her og så for meg både ditt ansiktsuttrykk når boksen ble åpnet og kanskje enda bedre uttrykket på lillemann når han så for seg kjedelige druer og rundstykke, tok første biten og kjente at hey, dette er jo bedre enn vanlig lunsj! ;) Bare tanken på hvor glad han må ha blitt må jo ha vært verdt det?

  … eller nei, forresten. Ingenting er verdt det å gå glipp av en etterlengtet kakebit. Selv om det var fryktelig sunn kake, synes jeg…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Han vet jo ikke å skille kake fra grønnsaker ennå. Favorittmaten er type mais, tomat, oliven og tørt knekkebrød. Så man kan på mange måter si det var perler for svin..

  [Reply]

  Reply
 8. O

  October 2, 2012 11:25

  Hi, hi! Sønnene våre har tydeligvis en felles interesse! Akkurat nå er forresten tog enda større enn buss. Men har du fundert noe på om denne interessa for store kjøretøy er kjønnsrelatert? Det er sjelden jeg hører om jenter som blir ekstatiske av å se en buss eller en traktor…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


8 × = forty

CommentLuv badge