Circle of life

, , 10 Comments

Denne uken døde en slektning av en kollega; plutselig, uventet. Dagen etter fikk faren til en venninne en etterlengtet transplantasjon; en donor hadde dødd.

Jada, jeg vet at det er litt far out, men jeg klarer ikke å la være – for tenk om..? Det er ikke ofte jeg får dødsbudskap den ene dagen og transplanasjonsnyheter den neste. Veldig circle of life.

(Bildet er stjålet fra HQ Wallpapers)

 

10 Responses

 1. Alter Ego

  November 30, 2008 09:58

  :-) Sorgen og gleden de vandrer tilhope. Noen ganger ser man begge like godt. Det gir kontraster og sterke foelelser i mitt liv i alle fall. Tenk om…? Jeg hadde noen som fikk en transplantasjon for noen aar tilbake, og da tok jeg meg selv i aa lese alle doedsannonser i Aftenposten for aa se hvem som hadde doedd paa den aktuelle datoen. Du er ikke alene om aa tenke ‘what if’… (Paa den annen side: det hender jo faktisk at kurerer bringer organer fra et sted til et annet, saa sikker kan man aldri vaere. Det er kanskje like greit?)

  God soendag!

  [Reply]

  Reply
 2. Bell4trix

  November 30, 2008 15:08

  Heisann,

  Skjønner veldig godt tankerekka di her. Og man kan virkelig føle seg litt sentimental og høytidelig over hvordan noen dør og andre får leve/blir født. Nydelig bilde!

  Gratulerer med avansement i Tordenbloggen! Min stemme gikk til deg, selv om nettet klikka og jeg ikke fikk sendt kommentarstemmene etterpå. Glad du gikk videre! :D

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  November 30, 2008 16:31

  Alter Ego. Det er nesten umulig å ikke tenke “hva om?” i dette tilfellet. Dødsfall den ene dagen og transplantasjon den neste – hva er oddsen for sånne nyheter liksom? Men det er gode grunner for at de ikke oppgir hvem som er donor, mye enklere å ikke vite.

  Iskwew: Organdonasjon er så bra, venninnen min (hvis far ble operert nå) sier at ett dødsfall kan gi syv andre mennesker en ny start i livet. Det er helt fantastisk!

  Eugenie: Uansett type? Man må jo rekke å få vedkommende inn på sykehus og preppa for operasjon, det tar vel fort litt tid? Eller? Jeg vet ikke jeg altså..

  Bell4trix: Ja, det er vakkert – gir liksom et snev av mening til det hele – selv om det selvsagt ikke gjør sorgen lettere for dem som har mistet noen.

  Takk, takk – jeg er yr av glede og ør av lykke over alle de vakre ordene der inne. Tusen takk for stemme!

  [Reply]

  Reply
 4. Eugenie

  November 30, 2008 17:48

  ja, jeg tror det bare er timer om og gjøre uansett hvilket organ, og de som står i kø, går med alarm på seg sånn at sykehuset kan kalle dem opp og få dem inn i en fei. Dette skjer i hoi og hast med full utrykting hvor det rekvireres fly/helikopter der det er nødvendig. De som venter på organer og går med alarm seg, har gjerne kofferten ferdigpakket til en hver tid.

  [Reply]

  Reply
 5. Eugenie

  December 2, 2008 12:24

  Hehe, nei, det har jeg egentlig ikke. Har kanskje bare sett litt for mange dokumentarprogrammer og slikt, og på den måten vet at organer ikke kan være mange timer utenfor kroppen.
  Og jo, det er klart, noe organer haster mer med enn andre, men det må handles raskt uansett. Vet om en her jeg bor, som for noen år siden gikk med personsøker på seg… Så “alarm” var kanskje ikke det rette ordet :-)

  [Reply]

  Reply
 6. Miel

  December 2, 2008 21:56

  Det er derfor man ikke skal opplyse om når en transplantasjon skjer, sånn at man ikke skal kunne koble donor/mottaker.

  Donoren blir holdt kunstig i live, så er ikke sånn stress – de tar ut organene når de vet at mottakeren er på trygg vei til Riksen. Faren min fikk nye lunger, og det nok iallfall seks timer fra han fikk telefonen fra Riksen til han ble trillet inn på operasjonsstua. Først en time eller noe sånt etter han ble kjørt inn på operasjonsstua kom visstnok lungene. Hehe, ble litt overraska, hadde liksom sett for meg at alt var klart, så når sykepleieren kom og fortalte at NÅ var lungene også kommet, da trodde vi transplantasjonen var godt i gang allerede… bra koordinering som skal til i allfall!

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  December 3, 2008 22:58

  Se her er det litt uenighet om tidsaspektet ja. Men må si at tanken på å bli holdt kunstig i live i timevis (dagevis) etter at jeg egentlig er død, er litt creepy. Men hei, jeg syns også at gravide damer er litt alien – så hvem bryr seg om mine meninger ? (Hallo, de har et menneske som vokser inni seg!)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ five = 9

CommentLuv badge