Dager fins i alle farger

, , 7 Comments

Jeg har aldri deppa over at en kjendis har dødd noen gang. Uansett om det var kongen eller Kurt Cobain eller Michael Jackson så har det ikke resultert i særlig mer enn et skuldertrekk fra min side. Jeg kjente dem jo ikke. Men da jeg hørte at Gustav Lorentzen var død, sånn helt plutselig og uten videre, da ble jeg helt oppriktig lei meg. Faktisk så lei meg at jeg måtte gråte en skvett helt alene på kontoret mitt torsdag morgen.

For Knutsen og Ludvigsen var barndommen min og Juba Juba var – og er! – plata over alle plater. Det var rart, det var catchy, det var morsomt, det var sært, det var skikkelig god popmusikk for barn. I studietiden dukket barndomsheltene opp igjen i form av to samleplater som med titlene Beste og Verste vitner om upåklagelig selvironi. Og for tre år siden fikk jeg endelig oppleve dem live i en fantastisk konsert på Øyafestivalen. Så Knutsen og Ludvigsen har liksom alltid vært der, med fine melodier og vakre og morsomme tekster.

Og kloden faller mens den spinner, tiden trekker for sitt slør.

 

7 Responses

 1. girlofnorway

  April 23, 2010 08:29

  Jeg også ble lei meg da jeg leste det på nett onsdag kveld. Jeg følte meg tom på en måte.

  Men – er det Hilde Lyrån vi ser i rosa på videoen?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Aner ikke, men når du sier det så ligner det jo faktisk! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Kari G

  April 23, 2010 09:17

  Det ligner på Hilde Lyrån…

  Jeg ble også veldig lei meg, da jeg hørte han var død.
  Jeg er kjempedårlig på å huske sangtekster,
  men Knutsen og Ludvigsen sine tekster de sitter.
  De har spredd mye glede og vi får trøste oss med det.
  Gustav Lorentzen gikk bort alt for tidlig.

  Kari

  [Reply]

  Reply
 3. Trine

  April 23, 2010 09:34

  Det er sjelden jeg blir så trist av å høre at en kjendis er død, men jeg måtte også felle noen tårer da jeg hørte dette.
  Videosnutten jeg har postet på bloggen fikk meg til å gråte flere ganger i løpet av gårsdagen, selv om det er en usedvanlig munter versjon av sangen “Hallo”.

  Det er bare altfor tidlig, og det skjedde så plutselig…

  [Reply]

  Reply
 4. Cathrine

  April 23, 2010 09:39

  Og den andre er Guri Schanke! 1.09 ut i videoen ser man det :-)

  Men nok om kordamer. I går gikk jeg og nynnet på ‘Ku i tunnelen’ hele dagen. En barndomshelt er borte.

  [Reply]

  Reply
 5. Lene

  April 23, 2010 11:35

  Siterer K&Ls Savnevise, som plutselig ble så altfor meningsfull:
  Kommer han til meg igjen
  Kommer Ludvigsen?

  Nå er jeg alene her
  Hvorfor er jeg det?

  Tunnellen er så stor og svær
  Mon tro om jeg får se
  Ludvigsen igjen…

  Juba Juba ftw

  [Reply]

  Reply
 6. Gunhild

  April 23, 2010 12:10

  Enig. Blå dag. Måtte også blogge litt og tenke over K&L. De fenger tiår etter tiår, blant alle slags folk. Hvorfor? Fordi det var litt alvor bak latteren? Uansett trist og rart. Plutselig borte.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


7 − = five

CommentLuv badge