De gode hjelperne

, , 7 Comments

Dette er en reklamepost. Ikke fordi noen har sponset meg, men fordi jeg de siste månedene har møtt en drøss flinke folk som har hjulpet meg på ulikt vis og som fortjener heder og ære og skryt i bøtter og lass.

♥ Heldige meg som kjenner den flinke fotografen Liz Palm. En lørdag i januar kom hun på besøk til oss og foreviget magen min – resultatet ble blant annet bildet over. Noen finfine familiebilder tok hun også, men siden Helten insisterer på sin visuelle anonymitet på bloggen får jeg dessverre ikke vist dem frem her.

♥ Selv om jeg ikke gruet meg så veldig til fødselen så var jeg ganske klar for at den ikke skulle ta lengre tid enn nødvendig. Dessuten var jeg veldig lite keen på å gå lenge over termin, derfor virket det som en god idé med modningsakupunktur. Jeg var hos den dyktige og hyggelige Andy Fritsch på Vika Fysikalske Institutt tre-fire ganger i ukene før fødselen. (Andy er forøvrig venn med selveste Homovennen og har dessuten fått ordnings på musearmen min tidligere). Nå er det jo sånn at man ikke kan vite hvordan fødselen hadde gått hvis jeg ikke hadde hatt modningsakupunktur, men Bolla kom hvertfall dagen før termin og fødselen var visstnok tidsmessig helt gjennomsnittlig for førstegangsfødende (12 timer fra 4 cm. Puh!)

♥ Rundt juletider begynte ryggen, nakken og hodet mitt å gjøre så vondt at det holdt meg våken om natten. Noe måtte gjøres så jeg samlet mot og dro til en sånn skummel kiropraktor hos Bekken og barn på Skøyen. Klinikken har spesialisert seg på gravide og barn (det var der jeg var med lille Bolla også) og det viste seg at kiropraktorer slett ikke er særlig skumle, faktisk kan de være riktig hyggelige. Og viktigst av alt; kiropraktor-Cecilia fikk orden på alle mine vonde låsninger. Hurra!

♥ Amme-bh må man ha når man skal bli ammende mor, men utvalget på Lindex og dets like passer dessverre ikke min kropp. Jeg tok derfor turen innom damene på Change på Oslo City. De er av typen som følger etter deg inn i prøverommet for å sjekke om bh-en sitter som den skal. Det føles kansje litt overveldende første gang, men til gjengjeld kommer man alltid ut med en bh (eller to) som passer. I dette tilfellet to perfekte amme-bher. De har forøvrig også nettbutikk.

♥ Jeg har arvet en ringslynge men ikke helt fått den til å funke, så denne uken har jeg vært på kurs i nyfødtbæring hos butikken Bæreglede på St. Hanshaugen. Det holdes hver tirsdag klokka tolv og er helt gratis. Ikke like gratis er det hvis man – som jeg – blir overbevist om at man bør kjøpe et nytt sjal etter kurset, men selv om jeg endte opp med å kjøpe det dyreste de hadde (en håndsydd Mei Tai) så er det så veldig verdt det. Senere samme dag tuslet Helten og jeg til byen med Bolla i sjal og jeg følte meg fri som fuglen uten den digre barnevogna. Bolla sov i sjalet og vi satt på uteservering og dinglet med bena. Dessuten viser det seg at det er superenkelt å amme veldig veldig diskret i Mei Taien. Jeg elsker den!

 

7 Responses

 1. Åshild

  April 8, 2011 16:49

  Det var flott bilde av en nydelig dame. Du passer virkelig til de tekstene du har skrevet.

  Så hyggelig innlegg. Det er alltid viktig å huske på dem som trenger litt skryt.

  [Reply]

  Reply
 2. Hemlis

  April 8, 2011 17:47

  Takk for gode tips!
  Hilsen trofast leser som venter en liten guttebaby om ca 130 dager (hjelp og jippi!)

  [Reply]

  Reply
 3. Kaja

  November 3, 2011 23:37

  Så gøy at du fant noe på Change!
  Vi får opplæring i å følge etter kundene inn i prøverommet for at de skal være mest mulig fornøyd når de kommer hjem. Det er så altfor mange som plukker med seg det de tror passer, og ikke skjønner helt hvordan det skal sitte for å sitte bra. ;) Skjønner at dette er litt uvant, men vi biter ikke og blir overhodet ikke sure hvis noen syns vi er for pågående. ;)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× one = 3

CommentLuv badge