Den åpenbare bakgrunnen for reve-videoen

, , 9 Comments

Før vi begynte med mer spennende historier, som for eksempel den om Thomas som skal bade, leste vi veldig mye bildebøker hjemme hos oss. Og når vi innimellom trengte en avveksling fra “Min første bok om store kjøretøyer”, “Min store bilbok” og “Lastebiler”, endte vi ofte opp med dyrebøker.

Når man så leser en bildebok om dyr for et ettåring, så handler mye av samtalen om hva dyrene sier. Og stort sett går jo det veldig greit. Kua sier mø og grisen sier nøff. Men så kommer man til de sidene med dyr som ikke sier noe. For det er ærlig talt ikke bare reven jeg ikke vet hva sier. Hva sier for eksempel marihøna? Marsvinet? Edderkoppen?

Her tenker jeg Ylvis har en stor oppgave foran seg.

Forøvrig slår det meg som aldeles åpenbart at det var nettopp en slik situasjon som først plantet idéen til det som seinere ble en heftig viral suksess. En kveld satt pappa Vegard/Bård på barnerommet sammen med gullungen og kikket i pekeboka om dyrene. Og da de var ferdig med kua og grisen og sauen, pekte barnet på bildet av det lille rødbrune dyret med tjukk hale og kikket opp på pappaen sin med store, spørrende øyne. What does the fox say?

Ring-ding-ding-ding-dingeringeding!
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!
Hatee-hatee-hatee-ho!

Har dere dilla på reve-sangen hjemme eller klikker du i vinkel bare av å tenke på den?

PS. I motsetning til marsvinet og marihøna, så har reven faktisk en lyd. Den er imidlertid så fæl å høre på at det kanskje er like greit at vi stort sett blir skånet for den.. (vil du likevel høre? Spol 30 sekunder fremover i videoen).

 

9 Responses

 1. TreTette

  September 20, 2013 19:55

  Revemål kan være fælt å høre, ja, i alle fall som tolvåring på høstvei blottet for gatelys :) Men i voksen alder har jeg lært å like lyden, og nå våkner jeg gjerne før jegeren (mannen) dersom den bjeffer ute om natta.. ;)
  TreTettes siste bloggpost: VoksneMy Profile

  [Reply]

  Reply
 2. underveis

  September 20, 2013 20:38

  Jeg synes også det er helt åpenbart – og det er jo også vist i videoen med bestefaren som sitter der og leser. Vi har funnet på mange lyder gjennom tidene – for eksempel hva sjiraffer sier (de sier “sjiraff-sjiraff-sjiraff”). Ungene mine har dilla og synger i vei – og jeg merket plutselig at jeg jogget med låta på hjernen. jaja. Finnes verre saker. God helg.
  underveiss siste bloggpost: morgenstundMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, det er sant – tenkte ikke på han bestefaren i det hele tatt. Og så jeg som følte meg så smart der et lite sekund! *facepalm* :-)

  [Reply]

  underveis Reply:

  :-)
  underveiss siste bloggpost: morgenstundMy Profile

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ 6 = ten

CommentLuv badge