Den tynne grensen mellom kul og patetisk

, , 14 Comments

På tirsdager gjør jeg yoga; en time og tre kvarter med strekking, bøying og heftig muskeltrening. Etterpå er jeg alltid riktig så blid og fornøyd – det er i grunnen synd jeg ofte er alene hjemme på tirsdager for jeg tror det må være min blideste kveld i uka.

Uansett. I går gikk brannalarmen da timen var tjue minutter unna å være ferdig. Yogadamen mente at det pleide å ta et omtrent et kvarter før brannmennene dukket opp og innen da ville jo timen være så godt som over, så vi kunne like godt bare gå hjem med en gang. Imidlertid har et liv med brannøvelser på skole og jobb lært oss at man bør komme seg ut av lokalene litt brennkvikt (hih!), så ingen av oss tok oss tid til å skifte til vanlige klær før vi sprang ut. Dermed måtte jeg vandre gjennom byen iført knekort yogabukse og leggvarmere – jammen flaks at jeg hadde på ballerinasko i går, jeg tror kanskje det ville sett litt pussig ut med høye hæler til.

Tidligere har jeg kastet mange lange blikk etter Bårdar-jentene, som svinser rundt nede ved Tullinløkka og ser kule ut med baggy danseklær. Imidlertig  er jeg sterkt i tvil om jeg så i nærheten av like kul ut som dem i mitt yoga-antrekk i går. Det er litt som den dagen jeg hadde på meg Heltens Che Guevara-tskjorte på jobb. Grensen mellom kul og patetisk er i visse tilfeller hårfin.

Illustrasjon: Binny

 

14 Responses

 1. ithil

  April 22, 2009 07:57

  Når jeg begynner på Bårdar igjen til høsten, kan jeg arrangere en “Fame a la 80-tallet”-dag, slik at vi kan gi folk noe å trekke på smilebåndene av når vi svinser rundt utenfor. Jeg kan gi deg beskjed når det eventuelt skjer, så du “tilfeldigvis” kan tusle forbi :D

  [Reply]

  Reply
 2. mykstart

  April 22, 2009 10:13

  Når dere svinser rundt utenfor Bårdar og balanserer mellom å være kul og patetisk, skal jeg kikke på dere fra kontoret mitt. Kanskje smiler jeg litt eller rister oppgitt på hodet.. Yoga outfit og høye hæler.. Er det ikke i år da, at alt er lov, når det gjelder klær? Eller er dette et unntaksår så måte.. ?

  [Reply]

  Reply
 3. sigrid anny

  April 22, 2009 11:48

  Hehe, det er en veldig tynn grense mellom kul og patetisk ja! Hihi… Som tidligere musikkstudent har jeg vært på freaksiden… men det er generelt mye wannabe’er rundtforbi ;)

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  April 22, 2009 15:48

  Ithil: Åh ja! Og kanskje dere kan lage sånn liksom-spontan-dansing på Oslo S også? Pliis?

  Nanni: Haha, det vil jeg tro ja. Ha en fin dag du også!

  Mykstart: Tipper at selv de årene når “alt er lov” så er det bare Kate Moss som kan komme unna med yoga-antrekk sammen med høye hæler :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  April 22, 2009 15:51

  Reidun Beate: Takk for tiltroen! :-)

  Ca Strømsnes: Jeg er ikke like sikker. Imidlertid var det såpass comfy at det kan hende jeg venter med å skifte til jeg kommer hjem neste gang også.. Hm, hvor skal dette ende? :-)

  Sigrid Anny: Jeg følte meg litt som en wannebe i går, en Bårdarwannabe. Burde hatt plakat hvor det stod “brannalarmen gikk på yogaen, jeg rakk ikke å skifte!” :-D

  [Reply]

  Reply
 6. Alter Ego

  April 22, 2009 19:58

  Jeg heller til den oppfatning av at mye av grensen defineres av attitude; det er simpelthen holdninga di som avgjoer hva du kommer unna med. Hvis du trasker hjem og ser ut som om du er saa trygg at hele verden ikke toer yppe med deg; ja – saa vil de ikke yppe med deg. De vil beundre holdninga og glemme aa se paa klaerne. Det er min teori.

  Selv sonte jeg min straff paa 1980-tallet saa det er noen ting du ikke faar paa meg i dag, samme hvor kult det er ;-)

  [Reply]

  Reply
 7. fru storlien

  April 22, 2009 20:42

  Det interessante med denne grensen er at den fra den ene siden oppleves som hårfin, men når man først har krysset den er det atskillig verre å karre seg tilbake med æren i behold.

  [Reply]

  Reply
 8. annetten

  April 23, 2009 13:20

  Når jeg trener yoga har jeg alltid med meg masse varme klær, for jeg blir så fryktelig kald når vi ligger i likstilling på slutten av timen. Ikke at jeg tror jeg hadde sluppet penere unna enn deg på kul vs. patetisk-skalaen, men jeg hadde i det minste vært god og varm :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  April 23, 2009 21:29

  Alter Ego: Det tror jeg du har helt rett i, selvsikre folk kan komme unna med nesten hva som helst. Kanskje det er noe av hemmeligheten til frk Moss?

  Jeg sonte forsåvidt også min straff på åttitallet, men jeg er nok en svakere sjel enn deg og lar meg påvirke likevel. Akk.

  Fru Storlien: Haha, det er helt sant! Veldig bra sagt :-D

  Annetten: Jeg frøs ikke faktisk, jeg hadde jo tjukke leggvarmere på meg. Jeg driver med dynamisk yoga (altså vekselvis slitsomt og avslapping) og da syns jeg det er fint å kunne regulere mengden klær :-)

  [Reply]

  Reply
 10. Une

  April 24, 2009 13:00

  Hva når man går med sokker i de utrolig fine sandalene man skal bruke på ferie i Frankrike, så de skal være ferdig inngått til turen?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 + = eight

CommentLuv badge