Det makeløse 8. mars-toget

, , 10 Comments

I dag er det 8. mars og i den anledning blir det et aldri så lite demonstrasjonstog her inne på bloggen. Vi har følgende paroler:

♥ Det skal ikke være nødvendig å bli mannlig for å nå langt i jobben
Jeg gidder ikke være hverken brautende eller pågående. Jeg holder ikke lange monologer. Jeg har ikke en offensiv eller autoritær lederstil. Jeg forbeholder meg retten til å bruke kjoler, høye hæler og sløyfe i håret på kontoret, hvis jeg har lyst til det.

♥ Menn skal ikke ha definisjonsretten på hva som er morsomt og kult, hverken formelt eller uformelt.
Fotball og dataspill er ikke kulere enn interiør og mote, selv om det tilfeldigvis er flest menn som driver med det første og flest kvinner som driver med det siste. Menn er dessuten ikke morsommere enn kvinner.

Vil du være med i toget mitt så blir jeg glad! Har du andre saker du brenner for så kan du jo lage et demonstrasjonstog på din egen blogg? Gjør du det kan du gjerne legge igjen en lenke til 8. mars-posten din i kommentarfeltet her!

Illustrasjon: kkardenc

 

10 Responses

 1. Katla

  March 8, 2010 12:17

  I toget ditt vil jeg gå, tror jeg vil skrive en ny slutt til eventyret om gubben som skulle stelle hjemme. noen ala “Kjærringa syntes det varte og rakk mens hun ventet på å bli ropt inn til mat. Til slutt kastet hun ifra seg brynet og den teite ljåen som bare ble sløv, og gikk hjem. Hjemme så hun kua hang stygt til, hun skar ned kua. og da hun kom inn så hun gubben stå med hodet i grautgryta. “gubben min, vil du ha et håndklede?” spurte hun han. Gubben kavet seg ut av gryta og ble glad for å se kjærringa. “ja”, svarte han. “og så tror jeg vi tar brødskiver til middag i dag, for alt gikk ikke etter planen.” “God ide” svarte kjærringa, “alt går ikke etter planen på første forsøk. Du kan jo prøve igjen i morgen. “

  [Reply]

  Reply
 2. Børge

  March 10, 2010 13:13

  Bra post, og jeg er forsåvidt enig, men jeg har én innvending. Dataspill, som du nevner er en typisk gutteting, har vel aldri vært betraktet som noe særlig “kult”. Snarere tvert imot, kanskje med unntak av de aller siste årene.

  Men poenget ditt er absolutt viktig.

  [Reply]

  Reply
 3. Gunhild

  March 24, 2010 13:41

  Jeg kommer som vanlig for sent til toget – men prøver å bli med likevel! Parolene dine skulle heves høyt i likestillingsdebatten. Kvinner kan banke gutta på hjemmebane, hvis de vil (jeg har prøvd ut det i noen år), men hvorfor skal vi ville det? Jeg forbeholder meg retten til å være snill, slem, pågående, unnvikende, pynta, sjuskete, debatterende, innadvendt- og forvirrende kvinnelig. Uten at det burde være rart eller vanskelig.

  Blir med i toget ditt neste år også. Mulig underparole: For mer variasjon og svære handlingsrom!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


eight − = 6

CommentLuv badge