Det triste skolevalget

, , 9 Comments

Det tristeste med valget i år er at Frp vant skolevalget.

Når man er ung har man fine, vide horisonter, overskudd til å tenke på fellesskapet og så har man ennå ikke fått nok bitter erfaring til å ha blitt kynisk og problemorientert. Idealismen og optimismen lever godt hos de unge. Ettersom årene sniker seg på så snevrer horisonten inn, man slutter å tro at det går an å endre verden og den viktigste politiske saken er ikke lengre likelønn eller sletting av u-landsgjelda, men barnehagepriser og skattelette.

Hos dagens sprekkmette tenåringer er det tydeligvis ikke slik. Man kan si mye om Frp, men spesielt fellesskapsorienterte er de ikke. Det handler om meg, mine penger, mine valg, mine rettigheter og min trygghet.

Ove Vanebo, formann i Fpu, mener at Frp-seieren i skolevalget viser at ungdommen er genuint opptatt av skattefrie sommerjobber, mer valgfrihet i skolen og en tøffere kriminalitetspolitikk.

Meg meg meg.

Og det bekymrer meg. For hvis man er så opptatt av seg selv og egne rettigheter (og så lite opptatt av fellesskap og krig og fred og sånn) når man er søtten, hvor ender man opp da?

Illustrasjon: Mafa+

 

9 Responses

 1. Mariel Alexandra

  September 16, 2009 09:10

  ekkel tanke, tenk hva slags samfunn det ville blitt. Ikke ett bygd på solidaritet. Vi er avhengig av hverandre for at samfunnet skal fungere, og hvis alle skal gå med et strategisk mål som makt og penger for samarbeidene i samfunnet, vil det knekke sammen. Den krigen vil ikke jeg være med på! Stopp FRP!

  [Reply]

  Reply
 2. susanne

  September 16, 2009 10:39

  For noe tull å stoppe FrP. De borgerlige fikk 200 000 flere stemmer ved årets Stortingsvalg, der de fleste stemmene gikk til Høyre og FrP. Jeg tror ikke at en så stor del av Norges befolkning er kun egoistiske. Norge er klar for forandring og det er det fint at ungdommen ser.

  [Reply]

  Reply
 3. Retroper

  September 16, 2009 16:02

  Ja, hva skjer? Da jeg vokste opp i de herlige, men uskyldige, nittiårene var det ganske borgerlig å stemme Arbeiderpartiet! Det var noen som stemte FrP på skolevalget, men de bor fortsatt i barndomshjemmet sitt den dag i dag.

  Forresten, jeg tror en stor del av de som stemmer FrP faktisk ikke er egoister. Finnmarkinger, trygdeklienter, arbeidere og enkelte innvandrere stemmer jo på et parti som nærmest vil utslette dem.

  Æsj, jeg tror Norge begynner å bli det nye Danmark.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 9 = forty five

CommentLuv badge