Dublin rocker

, , 2 Comments

Dublin er fabelaktig! En sånn rufsete koselig by som er like fin i regn som i sol og som kryr av hyggelige folk og bra puber. Etter hva jeg kan forstå så er den jevne ire glad i gigantiske paraplyer, ballerinasko og sterke farger på husene sine. Jentene pynter seg med glitter og bling og bare bein når de skal ut og det synes å herske total forvirring når det gjelder hvilken årstid vi er inne i. Noen springer rundt i shorts og t-skjorte mens andre har funnet frem vinterkåpe og lue. Veldig snodig.

Vi startet friskt med to timer i byens største bokhandel, hvor jeg dessverre måtte begrense meg til fem-seks bøker pga Ryanairs latterlige bagasjeregler. Forøvrig kunne jeg lett ha vært der inne minst en time til, men ettersom Homovennen hadde satt seg ned ved utgangen med sin ene bok (en reiseguide til Dublin! Den mannen trenger flere interesser, pronto!) tenkte jeg at det vel var på tide å tusle videre.

Ellers har vi hengt på homodisko og sunget Johny Cash, U2 filmmusikk fra Once sammen med irer på pub. Og så har vi drukket ganske mye kaffe og spist en hel del egg & bacon, og jeg brent opp munnen min på indisk chili. I dag har vi vært på utflukt til Enniskerry – en koselig liten landsby en times busstur unna Dublin. Der oppdaget Homovennen sjarmen med å se rugby på storskjerm (muskuløse menn som baser rundt med hverandre iført bittesmå shortser) og så fikk vi se et lite slott (ish) med en diger park g bøkeallé og fontener og innsjøer og japanske hageanlegg. De hadde til og med en gravlund for dyrene sine der, hvor det blant annet lå begravet en hel shetlandsponny – med kone. Riktig storveis var det.

I morgen bærer det hjem igjen. Akk.

 

2 Responses

 1. Et aktuarliv

  October 13, 2008 19:12

  Jeg har ikke värt i Dublin, men derimot i Edinburgh noen ganger. Vi gikk på The Rockinghorse, som var et sted med fire etasjer, eller noe sånt, hvorav vi stort sett hang på det överste, som var “the goth floor”. Man kunne kjöpe flaskepints med Newcastle til £1 pr stk. Dette var på midten av nittitallet, men likevel må man kunne si at prisen var veldig grei.

  En kveld begynte vi i förste etasje, hvor en kompis tilbragte store deler av kvelden med å diskutere med döve nynazister som röyka urtesigaretter. Those were the days.

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  October 13, 2008 22:55

  Tipper det har blitt litt dyrere der siden den gang ja. Dublin var ikke spesielt billig, bortsett fra transport som var en økonomisk vits for oss som er vant til å reise med Ruter.

  Har vært i Edinburgh jeg også men ble ikke så veldig imponert. Glasgow derimot, liker jeg veldig godt.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× six = 42

CommentLuv badge