En høflig ung mann

, , 6 Comments

Det er Makeløs Nevø sin tur til å komme på overnattingsbesøk hos tante nå og etter mye frem og tilbake har hans mor og jeg endelig klart å bli enige om en dato som passer for alle. Så da gjenstod det bare å invitere selve gjesten og det skjedde via telefon:

Makeløs Nevø: Hallo? Hvem er det?
Frøkna: Hei, det er tante Makeløs!
Makeløs Nevø: Hei.
Frøkna (entusiastisk): Du, jeg lurte på om du kanskje har lyst til å komme på overnattingsbesøk hos meg?

Dermed ble det helt stille i den andre enden, det var tydelig at den unge mannen tenkte seg om, veide for og imot. Og så kom konklusjonen: Nei takk.

Et høflig, men bestemt avslag altså. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble totalt tatt på senga og så perpleks at jeg ikke fant på noe som helst lurt å si. Og det er klart det er lov å ikke ville, men siden det noen ganger hender at man ikke helt har oversikt over hva man sier ja og nei til når man er fem år, særlig når ting kommer litt brått på, så fikk han tenke seg om litt til.

Så nå har han og jeg blitt enige om at han skal komme på besøk likevel. For tante bor rett ved de store dinosaurene, og har lovet helt sikkert at vi skal leke og hoppe på en kjempestor trampoline. Dessuten kan det hende de har sukkerspinn på lekelandet – og sånt noe må man jo finne ut!

Illustrasjon: Doodlepress

 

6 Responses

 1. Sandra

  April 15, 2010 07:52

  Små nevøer er gull;-)) Jeg har to søte gutter på 6 og 10, og de har en makeløs tante på 30. Den makeløse tanten var på besøk her om dagen og det var lenge siden sist. Bare hennes blotte nærnær var stas, men minsten lurte etterpå når tante kommer for å sove her 7 dager og han har feriefri….Da er man glad i tanten sin da og alle voksne smelter jo av sånt;-))

  [Reply]

  Reply
 2. Irene

  May 10, 2010 09:49

  Herliig!
  Glemmer aldri at mitt tantebarn hadde andre planer en gang.

  Heldigvis sammenfalt de planene, men jammen vokser de til

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× seven = 42

CommentLuv badge