En kaffe med soyamelk, takk

, , 5 Comments

Jeg er glad i kaffe, og aller helst vil jeg ha helt vanlig svart kaffe med litt soyamelk i. Man skulle tro at det er en temmelig ukomplisert affære så lenge man har kaffe, vann, soyamelk og relevant utstyr innen rekkevidde, men neida. Hver gang jeg er innom et eller annet kaffebrenneri og ber pent om en dagens kaffe med soyamelk, så får jeg servert en kopp hvor soyamelken har lagt seg som et tjukt lokk på toppen, mens kaffen svever uforstyrret og beksvart lengre nede.

Det smaker slett ikke godt og ser i tillegg direkte uappetittelig ut. Veldig rart, særlig med tanke på at dette jo er proffe folk (altså, de får betalt for å lage kaffe) og at jeg aldri har hatt et lignende problem hjemme på amatørkjøkkenet mitt. Og ofte bruker jeg til og med kaffe som er kjøpt i løsvekt på et sånt kaffebrenneri!

Kanskje jeg rett og slett skal ta hintet og begynne som barista? Oslos laktoseintolerante kaffeelskere trenger meg!

Illustrasjon: Monettenriquez

 

5 Responses

 1. Syltegeek

  May 2, 2010 16:59

  Jeg får det heller ikke til med vanlig kaffe uten å ty til mystiskheter for å dempe syreinnholdet i kaffen. Espresso, derimot!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hva slags mystiskheter er det da? Og er det kanskje lurere å bestille americano på brenneri? Det er jo espresso med litt mer vann..

  [Reply]

  Reply
 2. Aïda

  May 3, 2010 07:20

  Kanskje det er en slags hemmelig kunst? I Australia er de kjempeflinke med soyamelk på kaffen, så flinke at selv etter at min “åj-kanskje-er-jeg-laktoseintolerant-et-melkefritt-liv-nå-prøves-ut”testperiode gikk over, så bestiller jeg fremdeles alltid kaffen med soyamelk.

  [Reply]

  Reply
 3. Line fra huset på landet

  May 4, 2010 10:50

  Ja, kan skjønne det ikke er så særlig ok å få kaffen servert slik..spesielt hos kjente baristaer som man ofte betaler nok i grunn for en kopp ;)
  Men jeg ville gi deg en noe lettere oppskrift på hjemmelagede knekkebrød..superlett, kjapp, knallgodt og ultra-sunt: 2 dl sammalt rug grov,2 dl linfrø, 2 dl sesamfrø, 1 dl solsikkekjerner, pyttelitt salt og 6 dl vann. Visp sammen, svelles i 30 minutter. I ovnen etterpå på 200 grader i lanpanne med bakepapir i 60-70 minutter. Kanskje litt kjappere og enklere å lage enn den du nå lager ? vel, uansett.. her varierer jeg med litt krydder..kanel og slikt oppi for å få en litt morsommere vri. Men den originale er også knallgod! Med mann og fire barn lager jeg en porsjon hver dag! :))

  Ha en finfin dag ;)

  [Reply]

  Reply
 4. vaarloek

  May 31, 2010 23:05

  du skulle også tro at konseptet “en americano på is” var ganske lett å forstå. istedet får jeg “en espresso med litt mer vann?” hehe…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 2 = two

CommentLuv badge