En kopp er ikke en kopp

, , 6 Comments

Jeg er nok ikke fullt så koppegal som for eksempel Emmeline (som bor sammen med en mann, fire barn og tohundre tusen prikkete kopper), men det er likevel ikke likegyldig hvilken kopp jeg drikken kaffen min av. På jobb har jeg forlengst forkastet de nitriste koppene i kantina og har mitt eget lille lager av nydelige blåblomstrete krus på kontoret. Hjemme har jeg også mine soleklare favoritter i skapet – og hvis de ikke er rene når jeg skal spise frokost i helgene så vasker jeg dem opp. For sånn er det; å våkne en helgemorgen og tusle ut på et helt rent og ryddig kjøkken gjør meg veldig glad. Hvis det er friske blomster på det kjøkkenet blir jeg enda gladere. Og kronen på verket er en god frokost som serveres fra et fint servise.

Helten derimot, har ikke den samme forståelsen for betydningen av pene tallerkner. Det fører for eksempel til at når vi har middagsgjester og jeg har dekket bordet med det aller fineste arvet-av-mormor-serviset, så oppdager jeg gjerne når vi har satt oss at maten har spasert ut fra grytene og rett opp i de aller tristeste Ikea-bollene, mens arvet-av-mormor-fatene står ubrukte inni skapet. Snakk om å spolere den estetiske helheten jeg har lagt opp til! ((Hva mener du – at gjestene ikke primært kommer på grunn av serviset? Pøh).

Her om dagen hadde jeg vært innom en av våre favoritt thai-restauranter og plukket med meg take-away på vei hjem. Vel hjemme tok en lynsulten Helt maten med inn på kjøkkenet, hentet fram to tallerkener fra skapet og la sin egen stekte ris over på den ene tallerkenen. Alt vel, hadde det ikke vært for at det var den siste rene av mine fabelaktige Egersund-tallerkener. Da jeg innså at jeg var stuck med – la oss være litt diplomatiske og kalle den en ikke-Egersund-tallerken, kom selvsagt furteleppa fram umiddelbart. Helten bare lo og syntes nok kanskje at jeg var bittelitt usaklig, ettersom det da ikke kunne spille noen som helst rolle hvilken tallerken man spiser maten av? Neivel, sa jeg og skrapte maten hans over på den ikke-Egersundske tallerkenen sånn at det var plass til min Gai Phad Med Mamuang på Egersunderen.

Så satte vi oss ned og nøt maten. Og serviset (hvertfall en av oss).

Illustrasjon: m-c

 

6 Responses

 1. Line fra huset på landet

  March 7, 2010 14:59

  Hohoho..lo godt av denne. Mannen min tipset meg om å lese dette innlegget hos deg, og jeg stusset litt på overskriften.Ooops! Dette var som å lese om meg selv. Ja, for både kopper og servise ER faktisk viktig. Min mann forstår heller ikke dette desverre. Hmmm.
  Jeg er svinaktig opptatt av interiør, men min mann kan bare forstå at vi trenger gardiner (fordi solen skinner rett på pc´n hans), eller kopper (så han har en ved hver godstol som han kan ha lett tilgjengelig når han skal drikke en av sine 30 kopper kaffe om dagen). Puhh…når skal han lære ??!

  Ha en finfin søndag Frøken Makeløs. Fantastisk navn på en blogg forøvrig!

  Tjolahopp, Line.

  [Reply]

  Reply
 2. susan

  March 7, 2010 22:14

  Pent servise er vktig, for da smaker maten så mye bedre.

  Leste under her at du har hatt en MA. Ville bare si at du har min dypeste medfølelse og jeg vet akkurat hvordan du har det. Jeg har selv diagnosen habituell abort og har hatt 4 stk MA. Men jeg har fått 2 friske fine barn,
  Neste gang du blir gravid tar du en tidlig UL i uke 7. Slår hjertet på det lille embryoet da er det 95% sjanse for at det går bra.

  [Reply]

  Reply
 3. fru storlien

  March 7, 2010 23:13

  haha, her er en av forskjellene på kvinner og menn ja. For å unngå Ikea- boller og fat, kan du bare sette frem ønsket servise på kjøkkenbenken, det fungerer ihvertfall veldig fint her.

  [Reply]

  Reply
 4. anne

  March 10, 2010 13:22

  Skjønner deg SÅ godt! Ikke bare gir det en bedre opplevelse å spise og drikke av fine ting – mat og drikke smaker også bedre når konsumert fra riktig tallerken/kopp etc. Hjemme hos min mor er det to identiske tekopper som gjør at all te drukket ut av en av disse smaker hundre ganger bedre enn te fra hvilken som helst annen kopp – jeg sverger! Heldigvis er alle i familien inneforstått med hvor viktig dette er for meg, så når jeg er hjemme, er alltid disse koppene reservert for meg. Det er familien sin (min)!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


1 + four =

CommentLuv badge