En snartur til Etiopia

, , 4 Comments

Det ble visst en liten pause her igjen. I mellomtiden har jeg vært i Etiopia og tilbake.

Sånn er det altså å jobbe i redde-verden-bransjen, brått må man ta en liten svipptur til Addis. Og der var det jo fint, vi tok en halv dag fri og fikk tid til å vandre litt rundt og drikke avsindig sterk espresso på en fortauskafé. Min kollega kjøpte fem stk afrikanske tannbørster (mest med tanke på dekorasjon tror jeg), jeg kjøpte noe jeg tror er et tradisjonelt etiopisk sengeteppe (men jeg kan ha blitt lurt, eller misforstått noe vesentlig slik at det vi nå bruker som sengeteppe egentlig er noe fullstendig annet. Hvis en etioper noen gang kommer på besøk til oss vil vedkommende altså muligens omkomme av latter, men noen sjanser må man jo bare ta her i livet. Være litt gæren, skeie ut litt liksom) og begge kjøpte et par pakker kaffebønner mens vi drakk litt mer sjokksterk espresso på denne kaffebaren.

Ellers var det mye jobbing det gikk i, det var jo strengt tatt derfor vi var der. Primært for å undervise om kommunikasjon og blogging og sånn (jepp, jeg underviser faktisk i blogging nå – en mildt sagt utilsiktet, men veldig morsom, konsekvens av at jeg opprettet denne bloggen for fem år siden).

Folka vi møtte var tipp topp, bare smil og entusiasme hele veien. Afrikanere har en greie med å stemme frem presidenter og sjefer for underholdning og sport og whatnot i tilsynelatende enhver sammenheng, og dette var intet unntak. Det er en svær sak som vi hvitinger ikke riktig får helt taket på, men Madam President og de andre var uansett superhappy med valgseieren.

Dette var min første reise til Etiopia, og i tillegg var det første gang jeg var borte fra lille Bolla mer enn en natt. Jeg må innrømme at jeg grua meg på forhånd og tenkte det kom til å bli skikkelig trist. Dessuten var jeg redd for at han kom til å være grusomt fornærma og ikke ville snakke med meg når jeg først kom hjem. Og den første kvelden var det faktisk ganske trist, men det hadde nok mest å gjøre med at jeg hadde vært våken i tjue timer og vært på reise de fleste av dem, så man kan si litt forsiktig at det ikke skulle særlig mye til for å velte min verden på det tidspunktet.

Resten av tiden gikk helt utrolig bra, det var nærmest litt merkelig å tenke på at det fantes en liten ettåring hjemme i Norge som jeg er mammaen til. Og hjemkomsten var helt fantastisk, alle tre var superglade for å se hverandre igjen. Bolla lo og jeg grein litt og Helten samlet hele familien sin i én stor familieklem. Og så danset vi sammen, alle tre. Masse!

Så selv om jeg er mildt sagt litt ambivalent med tanke på sånne lange reiser, så er det nesten verdt det bare for opplevelsen å komme hjem igjen. Hjem til de fine, fine gutta mine.

Illustrasjon: Fotopedia

 

4 Responses

 1. Hanne

  April 25, 2012 23:41

  Ah, Tomoca! Beste kaffen i Etiopia, og dermed i hele verden. Vi hadde en halv koffert full med kaffebønner derfra da vi dro hjem fra Addis.

  Heldiggris som fikk en svipptur til fine Etiopia. :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, ganske heldig i grunnen. Kan tenke meg dere har fine minner derfra! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Anna GL

  April 26, 2012 12:44

  Så spennende! Kjempegøy å få sett litt av verden mens man underviser om blogging! :D Kaffebønner er godt valg av souvernir! :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Helt klart morsomt, og kanskje særlig Afrika som for mange (nordmenn) er et helt ukjent “land” :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


8 − = five

CommentLuv badge