Er det barnslig med påskeegg?

, , 6 Comments

I familien min har vi en del påsketradisjoner som jeg alltid har tenkt at er helt universelle (er det ikke sånn med de fleste familietradisjoner i grunnen?). Makeløs mamma setter frem noen kyllinger hist og pist (de sitter der og påsker, som hun pleier å si), første påskedag har vi frokost med kokte egg som hun har tegnet på med blyant, på mitt egg har hun tegnet meg, på pappa sitt har hun tegnet han osv. Og på påskeaften leter vi selvsagt etter påskeegg med godteri i. Det er stor stas!

Nå begynner det vel strengt tatt å bli noen år siden jeg feiret påske i barndomshjemmet, men de siste årene har jeg fått komme på påskeaftenbesøk til Makeløs søster, og jeg og svoger og tanteungene har sprunget rundt og lett på harde livet. Den til enhver tid yngste jegeren har sin soleklare rett til å bli muggen når han eller hun ikke finner sitt egg – hvilket vil si at jeg dessverre har måttet sette på mitt beste happy face de siste sju årene (siden Makeløs Niese ble født).

I år har Makeløs søster tatt med seg gjengen sin til fjells, men det gjør ikke så mye for jeg har jo min egen bittelille familie å feire påske sammen med. Noen kyllinger sitter derfor og påsker fint på kommoden og jeg har nesten fått gjennomslag for kokte-egg-med-ansiktstegninger-på til frokost – men påskeeggjakt, det mener Helten er litt barnslig. Hallo! Så da tenkte jeg å spørre dere hva dere syns, og krysser fingrene veldig hardt for at dere er hjertens enige med meg i at påskeeggjakt er en superkoselig familietradisjon som slett ikke har noen øvre aldersgrense.

 

6 Responses

 1. Odd

  April 3, 2010 13:54

  Jeg har blitt lurt/tvunget til å gi min frøken påskeegg siden mandag… så han bør ikke klage for mye.

  [Reply]

  Reply
 2. Line fra huset på landet

  April 4, 2010 18:11

  Påskeeggjakt er barnslig, morsomt, sprer spenning og glede og gode minner. Og for meg som har barn, så er det moro å være med dem på slike ting. Hvorfor må man være så “voksen” ? Et godt forbilde og et eksempel for barna må jo være å kunne finne på slike ting, eller ?

  Fortsatt god påske :)

  [Reply]

  Reply
 3. Irene

  April 5, 2010 15:05

  Min stemme kom sent, men forhaapentligvis hadde du nok stemmer i din favoer innen sondag! Paaskeegg er kjempekoselig baade for store og smaa.

  [Reply]

  Reply
 4. Elin

  April 14, 2010 22:58

  Påskeegg er helt legitimt uansett alder. Jeg fyller 25 år i år, men fikk like vel mamma til å lage rebus-løp til påskeegg-jakten, i år også. :) Tradisjon er tradisjon.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


6 + three =

CommentLuv badge