Er Tupperware det nyeste kule?

, , 26 Comments

Frøken Fräkens lille gutt har rukket å bli et helt år, så i helgen var Bolla i sin aller første vaskeekte barnebursdag. Stor stas! Vi voksne var dessuten skjønt enige om at helgereferat som inkluderer bursdagsselskap for venners barn, er godt plassert i kategorien “voksen og etablert” (okei okei, så er man kanskje uansett voksen når man er 37, men det er noe med å plutselig selv befinne seg i situasjoner som man forbinder med sine egne foreldre og andre hypervoksne mennesker).

Slike barnebursdager er nå likevel en både naturlig og ventet konsekvens av det å bli foreldre. Langt mer oppsiktsvekkende; det viste seg at både Frøken Fräken og jeg denne høsten har blitt invitert til Tupperware-party, hjemme hos våre respektivt fornuftige og oppegående venninner. Altså; Tupperware!

Hva i alle dager har skjedd med verden? Sist jeg sjekka var Tupperware homeparties noe veldig amerikansk og veldig kjedelig som utdaterte husmødre holdt på med når de innimellom ikke hadde syklubb (speaking of; syklubb er vel også noe vi plutselig driver med i fullt alvor, eller?).

Er det faktisk blitt sånn nå, at smarte og kule damer på min egen alder syns det er aldeles storveis å arrangere Tupperware-parties, helt uten ironisk distanse? Og i så fall; hvorfor, hvorfor, hvorfor? Har jeg gått glipp av noe her? Er Tupperware egentlig veldig hipt og kult? Eller har vi rett og slett blitt så gamle at Tupperware-parties er en helt naturlig utvikling, på linje med anti-rynkekrem og faste frisørtimer for å farge bort grå hår?

Og altså; jeg mener ikke å være hun kjipe her nå – men har likestillingen virkelig kommet så langt at vi uten problemer kan bruke salg av praktiske plastbokser til oppbevaring av mat som unnskyldning for å henge med jentene? Er vi blitt husmorhappy på ramme alvor?

PS. Kjære deg, hvis du leser, som inviterte meg tidligere i høst: Beklager at jeg aldri fikk somlet meg til å svare. Det var ikke vondt ment! Men først ble jeg ærlig talt litt sjokkert. En Tupperware-invitasjon fra deg?! Og etterpå var det så mye annet som skjedde at mailen din bare ble glemt. Beklager! Og for hva det er verdt; jeg er overbevist om at det var en strålende kveld – selv om jeg forbeholder meg retten til å være ørlite skeptisk til Tupperware-delen.


 

 

26 Responses

 1. Emmeline

  November 26, 2012 21:41

  Herlighet. Man glipper ALDRI et Tupperwareparty??? Kun på grunn av historiene…De er uslåelige og jeg bare ELSKER dem….. Du aner heller ikke hva du mangler før du har vært på et slikt party;)

  http://emmelines.blogspot.no/2008/10/p-tupperware-party.html

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Historier? Hva slags? Dammit, skjønner jeg har gått glipp av noe her.

  [Reply]

  Emmeline Reply:

  Hahaha….. Du får lese bloggposten min om Tupperwareparty-historiene, så skjønner du sikkert;)
  Emmelines siste bloggpost: KOSEKONKURRANSEMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hoho, løper inn og leser!

  Reply
 2. Anne

  November 26, 2012 21:45

  Fikk med meg et Tupperware selskap hos min 25-årige kollega tidligere i høst (og min 20 år gamle søster var i et annet i sommer), så det er muligens ikke et tegn på at man holder på å bli gammel og grå, men gjerne heller at Tupperware har intensivert markedsføringen nå som en ny generasjon er på vei inn i etableringsfasen?
  Annes siste bloggpost: Broccoli and blue cheese soupMy Profile

  [Reply]

  Reply
 3. sotengelen

  November 26, 2012 22:05

  Tupperware kommer og går det. Min mor holdt slike da jeg var barn (ca 25 år siden) og jeg tror hun har noen av “greiene” enda. Jeg går heller på det enn på disse “Perfect Home”-partyene. Tupperware har faktisk en del veldig lure løsninger til kjøkkenutstyr og hvis det også gir grunn til å samle jentene og tjene noe ekstra penger så får nå det være så. ;)

  Jeg holder ikke slike selskaper selv altså, bare så det er sagt.

  Når det gjelder “syklubb” eller annen samling rundt håndarbeidet så tror jeg det går på mye av det samme. En ønsker å ha en hobby og det er så inderlig mye hyggeligere, for ikke å si produktivt, med selskap og litt vin.
  sotengelens siste bloggpost: Topp 3 – søkMy Profile

  [Reply]

  Reply
 4. Liv-Inger

  November 26, 2012 22:12

  Sotengelen har helt rett. Tupperware kommer og går. Jeg har vært i minst tre parties selv, i løpet av det siste tiåret. Handler ikke så mye, men innrømmer glatt at jeg har noen TW-produkter jeg er ordentlig begeistret for! Tror ikke det har kjerring-stempel? Eller? Jeg har i alle fall vært på party hos ordentlig hippe jenter. TW er kvalitet, må vite! ;-) Dessuten, en god unnskyldning for å treffe jentene og spise god mat (for vertinnen kliner alltid til med noe, vet du)? I am in!

  Syklubb er som du sier også in. Men syinga tror jeg det ofte er så som så med. Noen strikker kanskje. Men ellers er det vel mer som med parties, at det er en unnskyldning for å treffes. En tidligere kollega av meg hadde også sin egen syklubb. Men de var ærlige. Kalte det ikke syklubb, men (leses med nordnorsk dialekt): Et og fortell! Altså spising og sladring. ;-)
  Liv-Ingers siste bloggpost: Om endringsledelse og det å være i flytMy Profile

  [Reply]

  Reply
 5. Carina

  November 26, 2012 22:16

  Hehe, jeg har også fått et par slike henvendelser de siste årene, (og takket pent nei), og tror faktisk det har mer med “hiphet og kulhet”, enn alderdom å gjøre. Ikke at det nødvendigvis er positivt.
  Carinas siste bloggpost: En kveldMy Profile

  [Reply]

  Reply
 6. Camulen

  November 26, 2012 23:28

  Hehe…jeg slår et slag for TW!! Har vært i opptil flere, og jeg er jo kjeeeeempe ung og ganske hipp…! ;)
  Neida, men TW har, som flere sier, mange bra produkter, og konseptet med litt venninner, prat og mat er i grunnen ganske koselig. Vi hadde TW-party med barselgruppen og babyer rettet mot nettopp baby- og småbarnsstæsj man kan ha god nytte av på kjøkkenet. OG den ene pappaen i barselgruppa var den mest ivrige av oss alle! (Han var forøvrig min “sparringspartner” når det gjaldt surdeigsbaking også. :))
  Camulens siste bloggpost: Når dagene er litt tunge…My Profile

  [Reply]

  Reply
 7. underveis

  November 26, 2012 23:34

  Å – her er vi i hvertfall skikkelig på linje! Jeg blir også helt målløs av slike invitasjoner fra folk med haugevis av år på Blindern bak seg – og når jeg en gang i mellom har møtt opp på slikt i håp om en hyggelig skravlekveld – så viser det seg faktisk FAKTISK at vi skal snakke om PLASTBOKSER hele kvelden. Da blir jeg helt stum ( og veldig fnisete) nok en gang. Jeg klarer bare ikke ta plastbokser seriøst. De er sikkert verdens aller aller aller beste plastbokser – men jeg kommer aldri så langt i min voksne-dame-tilværelse at dette blir “meg”. Jeg gidder bare ikke engasjere meg i supre plastbokser. Livet er for kort. Det er alt for mye annet. Jeg orker ikke at ting skal være så smart og lurt – når det rett og slett bare er en plastboks.
  Og jeg er i et ekstremt mindretall har jeg forstått. Samme hvor forskjellige folk (damer) er – så elsker de visst tupperware og t-p-party-greiene. Og jeg bare fniser. Totalt outsider.
  Den som er i mindretall må jo vurdere om det er noe en selv ikke har skjønt. Det er det helt sikkert. Men jeg tror jeg greier meg allikevel.
  underveiss siste bloggpost: friMy Profile

  [Reply]

  Reply
 8. edelirosa

  November 27, 2012 11:33

  Måtte bare si det altså:
  -disse partyene er da virkelig ikke kun forbeholdt kvinner.
  Menn har også stor glede av slike.

  -og de handler
  kanskje mer enn oss damer…..

  Så kan man jo alltids diskutere konseptet, på linje med andre salgsmåter.
  edelirosas siste bloggpost: Dagens VitaminMy Profile

  [Reply]

  Reply
 9. Mrs. Mari

  November 27, 2012 14:50

  Jeg skulle gjerne blitt invitert i Tupperware-party jeg! Får aldri nok av gulrotskrellerne deres, de er verdens beste. Og jeg liker ting som gjør det enklere på kjøkkenet, for der trives jeg ikke så innmari godt, så jo fortere det går, jo bedre. Og jo bedre utstyr, jo mer står min kjære på kjøkkenet, til min fordel :)

  Jeg er muligens naiv (evt litt treig i oppfattelsen, så opplys meg gjerne), men jeg skjønner ikke helt greia med “er dette kult eller ikke”. Kan man ikke dra på et party uten å tenke på “the coolness of it all”? Er man mindre smart eller oppegående om man handler plastbokser hjemme hos noen i godt selskap med en liten matbit fremfor å stresse på butikken for å kjøpe det samme (for de aller fleste bruker vel en plastboks eller to nå og da)?

  [Reply]

  Kristin Reply:

  Er forsåvidt litt enig med Mrs.Mari her; Synes det er “kult nok” om menn eller kvinner skulle ønske å dra på Tupperware-party, jeg. Synes ikke det er noe å skulle være flau over, eller at man blir noe mindre “hipster-kul” av å delta på slikt. Faktisk mener jeg vel at det å holde hodet høyt og innrømme at man synes Tupperware-utstyr kan være innmari praktisk og at det er hyggelig å møte andre på et slikt “party” med en matbit attåt ofte vil kunne vitne om at man er trygg på seg selv i en verden der alt man gjør skal være så innmari politisk korrekt….
  I dag skal man jo ikke sitte sammen med andre kvinner (eller menn, for den saks skyld…) og diskutere kjøkkenutstyr, ja hvis man er en “oppegående, smart dame”, må vite!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, godt poeng. Alle ting trenger selvsagt ikke være kule. Det jeg funderer på er egentlig hvordan det kan ha seg at mine venninner nå inviterer til Tupperware-party, fordi akkurat det er noe jeg alltid har tenkt på som den ultimate “kjedelig husmor”-aktiviteten. Tupperware er liksom ikke bare plastbokser, det er jo en ganske symboltung greie. Hvertfall i mitt hode :-)

  [Reply]

  Reply
 10. Hanne

  November 27, 2012 17:08

  Jeg ble invitert på et sånt party da sønnen (12) var baby, og i forfjamselsen takket jeg ja. Det var en selsom opplevelse, og jeg kjente at jeg ikke mestret kodene i det hele tatt. Etter det har jeg vennlig, men konsekvent takket nei til alle sånne invitasjoner (totalt har det kanskje kommet 5-6 stykker, så det skjer ikke i et bankende kjør). Nå virker det som om folk har sluttet å invitere meg. Heldigvis.
  Hannes siste bloggpost: GrammatikknostalgiMy Profile

  [Reply]

  Reply
 11. O

  November 27, 2012 20:45

  Jeg tenker litt som deg, at Tupperware er for husmødre med stor H, og jeg føler meg ikke helt som det. Men jeg tror kanskje det handler om at gode og pliktoppfyllende mødre (som vi alle strever etter å være) ikke uten videre kan dra og treffe venner bare for moro skyld. Derfor er innkjøp av praktiske duppeditter til kjøkkenet (som gjør oss til enda bedre mødre) en fin unnskyldning. Det samme gjelder selvfølgelig sying av barneklær o.l.

  [Reply]

  Reply
 12. Pia

  November 27, 2012 21:17

  Ha ha, for ca 20 (!) år siden, da jeg gikk på lærerskolen, ble jeg bedt på flere sånne tupperparties. Så var det stille en god del år. Men så, for ca fire år siden, ble jeg overtalt til å ha et sånt party hjemme hos meg. Og jeg hadde det. Hæla i taket. Jeg handla villt. Har ikke vært på tupperparty siden.

  [Reply]

  Reply
 13. Mariann

  November 27, 2012 22:21

  Hoho, jeg holdt selv et slikt party i høst, og presterte å få en hel haug med venninner med større eller mindre grad av skepsis til å møte opp, og jeg fikk bøttevis med gratis plastikkgreier som jeg trengte i større eller mindre grad….

  Jeg er ganske så glad i TW, men det har i grunn mest med kvaliteten å gjøre. Plastikkbokser er fine greier, i hvert fall slike til pålegg og sånt, og etter at mine Ikea-bokser gikk i stykker to år etter at de ble kjøpt inn, tok jeg et miljøoppgjør med meg selv og konkluderte med at jeg tross alt hadde råd til noe som faktisk holder. Og det skal TW gjøre, de skryter til og med av livstidsgaranti, selv om jeg er en smule skeptisk til akkurat det. Deretter fikk jeg melmøll, antagelig som en festlig konsekvens av økologiske produkter (større sjanse for å få det med produkter som ikke er sprøytet, visstnok), og da bråvåknet plutselig behovet for lufttette oppbevaringsbokser – og da oppdaget jeg finn.no (igjen). Heretter skal jeg gjøre nøye søk der før jeg bruker penger på ett eneste tupperwareprodukt til!

  Og ikke nok med det, vennegjengen min har hatt symøter med håndarbeidsutøvelse i en ti års tid, og vi har såvidt bikka tretti. Ikke bor vi i Oslo lenger, og nesten alle er slitne småbarnsforeldre uten antydning til hipster-tendenser. Ting tyder på at jeg er i ferd med å bli gammel langt forut for min tid, selv uten en eneste hårfarging i sikte ;)

  [Reply]

  Reply
 14. Ellen

  November 28, 2012 16:56

  Det startes et Tupperwareparty hvert 3. minutt verden over, har jeg lest. Og jeg følte at det å ikke ha blitt invitert på ett var min siste skanse til å bli voksen. Så i barselgruppen med mitt første barn var det en tupperwaredame. Så ingen vei utenom.

  Da jeg studerte Kunsthistorie på Universitetet i København hadde vi om Tupperwae i Kunstindustri og design.

  Så mulig du kan gjøre et designstudium kombinert med feltarbeid, a la: Antropolognene kommer!

  De har veldig fine slikkepotter da!
  Ellens siste bloggpost: penger- bil og frihetMy Profile

  [Reply]

  Reply
 15. Charlotte

  November 29, 2012 15:06

  Jag tycker att alla tillfällen att ha lite fest är bra tillfällen! Festligheter kan man helt enkelt inte få för mycket av – när man kommit upp i den åldern att fest inte innebär supa. Dessutom gillar jag ofta produkterna som säljs på homepartys typ Me&I, Tupperware och Mary Kay.

  Däremot är det beklagligt att tillfället att ha fest om man är kvinna måste vara a) förknippat med shopping och b) bundet till hemmet/barnen/utseendet.
  Charlottes siste bloggpost: Vilda flickor och snälla pojkarMy Profile

  [Reply]

  Reply
 16. Lene

  December 1, 2012 00:09

  Haha! Jeg har vært på ett party, takka nei til et par men vet du; jeg gir handleliste til mamma om hun skal på party.. Har hatt TW-produkter siden jeg flytta for meg selv takket være mamma, og syns de er veldig praktiske til det meste, både til oppbevaring av mat i kjøleskap, ta-med-mat på jobb/fest i parken/på stranda osv. Sjekk en katalog, de er supre ;) I tillegg hadde de leker da vi var små, som mamma fortsatt har hjemme til bruk for barnebarna, kvalitet går aldri av moten ;)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ two = 7

CommentLuv badge