FAQ om kvinner og kommunikasjon

, , 6 Comments

♥ Hvorfor blir dere sure selv om vi ikke har sagt noenting?
– Vi trenger bekreftelse på at vi blir hørt og forstått når vi kommuniserer. Hvis vi snakker uten å få noen respons antar vi at det vi sier enten ikke har blitt oppfattet eller at det er grusomt uinteressant. Begge deler er sårende.

♥ Hvorfor prater dere så mye?
– For oss handler kommunikasjon blant annet om å bygge relasjoner, vise omsorg og skape stemning – i tillegg til å utveksle informasjon. Det handler altså ikke bare om hva vi sier, men også når, hvordan og til hvem.

♥ Hvorfor sier dere ikke det dere mener?
– Vi gjør det, men vår kommunikasjonen inneholder en masse nyanser, som vi blant annet viser gjennom kroppspråk og tonefall. Resultatet fortoner seg antagelig som rene gjetteleken for dem som ikke skjønner kodene (men for alle andre er det faktisk ganske enkelt!)

♥ Hvorfor tolker dere alt vi sier?
– Fordi det er sånn vi er vant til å kommunisere. På seg selv kjenner man andre – tror man.

♥ Hvorfor forteller dere oss om problemene deres når dere ikke vil ha løsningene våre?
– Å utveksle problemer og frustrasjoner er en måte å vise intimitet på. Vi diskuterer ikke ting vi syns er vanskelig med folk vi ikke liker, derfor er det å lufte frustrasjoner et tegn på at vi stoler på hverandre. Når dere umiddelbart hopper til konklusjonen eller finner løsningen, har dere snytt oss for en hel masse relasjonsbygging.

Illustrasjon: Everydaypeoplecartoon

 

6 Responses

 1. Prinsesse Lea

  April 18, 2010 11:21

  Oi. Dette kjente jeg meg veldig lite igjen i, eller det vil si, jeg tror det er helt omvendt her hjemme. Jeg blir sprø av at kjæresten alltid skal tolke alt, snakke om betydningen av kroppsspråk og stemmenyanser og så videre, i stedet for bare å Høre. På. Akkurat. De. Ordene. Jeg. Sier. Kanskje han innerst inne er et skikkelig kvinnfolk. Hihi.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jeg generaliserer selvsagt, og derfor er også posten tagget med kjønnsstereotypier. Men er du uenig i at det finnes generelle forskjeller i hvordan menn og kvinner kommuniserer?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − = one

CommentLuv badge