Ferietur til Rwanda, anyone?

, , 10 Comments

Jeg har i flere år hatt Rwanda på listen over ønskereisemål. Faktisk siden litt før Homovennens hadde innflytningsfest i den forrige leiligheten (og hvis ikke det er tidemerke godt som noe så vet ikke jeg). Da møtte jeg en kar som kunne fortelle at han hadde hovedfag i fransk, hvorpå jeg i min ferske Rwanda-rus sporenstreks anbefalte han å reise dit. Alle vet jo at man får en helt annen reiseopplevelse hvis man snakker språket. Det ene tok det andre og et stykke nede i rødvinsflaska hadde vi plutselig blitt enige om å dra på ferie til Rwanda sammen.

Jeg mener bestemt at den slags avgjørelser sjelden står seg lengre enn til festen tar slutt, men enkelte har tydeligvis en ganske annen oppfatning. Nå er det sånn omtrent fire år siden den famøse innflytningsfesten, men hver gang jeg treffer Rwanda-mannen så sørger han for å minne meg på hvordan jeg sviktet han da jeg et par uker etter festen overrasket så meg nødt til å informere han om at vi nok ikke skulle på Afrikaferie sammen. Det har faktisk gått så langt som å bli et aldri så lite ritual – hvis vi nå hadde møttes og han ikke hadde poengtert at han fortsatt har et horn i siden til meg, så var det vel antagelig jeg som hadde blitt litt snurt.

Og hvis du tenker at Rwanda er et veldig merkelig sted å ønske seg til, så kan jeg opplyse om at det nå er 16 år siden folkemordet og at landet på mange måter er en aldri så liten suksesshistorie. For eksempel blir det nå regnet som et av de mest stabile landene i Sentral-Afrika, er ledende på IT i Øst-Afrika og kan vise til sterk økonomisk vekst de siste årene. Dessverre har Rwandas ledere en lei tendens til å blande seg inn i problemene til nabolandet DR Kongo, og har i årevis hatt både politiske og økonomiske interesser der. Så da spørs det vel kanskje om Kongonerder som meg heller bør legge ferien vår til et annet land sånn foreløpig.

Illustrasjon: International Center for Tropical Agriculture

 

10 Responses

 1. Tja

  March 21, 2010 14:02

  Jeg får samme følelsen av å reise dit som til noen litt skrøpelige østblokk land (og da litt utenfor sentrum) jeg føler meg som i dyrehagen, titter og glaner på mennesker som kanskje ikke direkte er mindre lykkelig, men definitivt vanskeligere stilt enn meg.

  Jeg kjenner at jeg ikke klarer flere slike reiser, ikke for min egen del, men fordi jeg ikke har noe positivt å tilføre dem bortsett følelsen av avmakt.

  [Reply]

  Reply
 2. frikke

  March 22, 2010 00:01

  oh! Har bestis som bor og jobber der nå. Håper på en Rwanda-tur i løpet av 2010 eller 2011! Hører masse fantastiske historier om landet og områdene rundt :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Oi, misunnelig! Da må du hvertfall blogge om det, sant?

  [Reply]

  Reply
 3. Irene

  March 22, 2010 15:50

  Venner og bekjente som har vaert der har hatt veldig interessante opplevelser og sett mye vakkert. Og selvfolgelig laert mye om landets historie.

  [Reply]

  Reply
 4. Beate

  March 23, 2010 15:46

  Oii! Du har blogget en stund :-) Jeg googlet Manpower, og kom inn på bloggen din. Jeg er så forbanna i øyeblikket at jeg tror ikke jeg skal uttale meg for mye om Manpower. Men en ting kan sikkert og vist si, de er noen jævla luringer og utnytter folk på det groveste. Hahaha, det ble vel ikke særlig tamt, anyways, stay away fro Manpower.

  [Reply]

  Reply
 5. Anja

  March 24, 2010 13:33

  En bekjent gjorde doktorgraden sin på Frankrikes rolle som “bystander” under folkemordet. Etter hennes fortellinger om Rwanda har jeg alltid hatt lyst til å reise dit, så ja, utrolig nok, det lille landet med den triste historien står høyt på lista over steder jeg har lyst til å dra!

  [Reply]

  Reply
 6. Joar Solholm

  June 4, 2010 10:28

  Reis til Rwanda med engang! Man må oppfylle løftene sine, selv om de er begått på fest. Du kommer aldri til å angre! Fantastisk land og folk. Kan dog være litt for inadvente for oss som er mere vant til DRC. Men så er det jo ganske lett å kombinere disse to landene da.

  Tar selv en liten snartur på 10 dager til begge landene nå i slutten av månden. Kigali – Kibuye – Bukavu og endel i fjellene sør av Bukavu. Språk er jo absolutt en fordel. Men nå klarer man seg snart bedre med engelsk enn fransk i Rwanda.

  Salamu mingi sana kutoka mutu wakutoka Bukavu! :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven + 8 =

CommentLuv badge