Flue på veggen

, , 16 Comments

Når Helten og jeg er hjemme og livet er fint og alle er glade, så sitter vi ikke ytterst på kanten av sofaen og konverserer med hverandre. Vel, det gjør vi i grunnen aldri uansett, men sant. Poenget her er at det er mye tøys og fjas og tull og silly walking og latterkramper i det makeløse hjem. Merkelige gestikuleringer, malplasserte fraser og hysterisk kroppsspråk. En liten sang her, en liten dans der. Hvis noen hadde vært flue på veggen en helt vanlig kveld hadde de kanskje trodd vi var splitter pine gale.

Men det er vi jo ikke. Og dessuten nekter jeg å tro at det finnes særlig mange som faktisk sitter ytterst på sofaen og konverserer når de er hjemme hos seg selv. Man er da vel ikke alltid like voksen og fornuftig og saklig -tegner aldri hjerte i duggen på dusjdøren og leker aldri rockestjerne når man vasker opp?

Hva gjør du når du er hjemme hos deg selv?

Illustrasjon: Mindful One

 

16 Responses

 1. Maja Piraja

  May 17, 2010 11:37

  Mye tull og fjas her også, og særdeles mye synging! Man bytter gjerne også dialekt en tre fire ganger i løpet av en rolig kveld. Mon tro om foreldrene våre driver med sånt når de er alene? ;)

  [Reply]

  Reply
 2. IRUTH

  May 17, 2010 11:47

  Haha bra spørsmål. Vi prater i tusen ulike stemmer, poserer, lekeslåss, tullehyperventilerer, har samtaler som ikke er samtaler men bare masse lyder som høres ut som en samtale, lager mange funny faces, stjeler mat fra hverandre, lager lydeffekter, noen ganger danser vi uten musikk, og putter på bastante tullepunchlines på slutten av en seriøs diskusjon. Og så har vi en tendens til å slå over på markert britisk engelsk når det blir veldig useriøst merkelig nok. Vel vel. Jeg har aldri påstått at jeg er i vater hihi.

  [Reply]

  Reply
 3. Sandra

  May 17, 2010 17:20

  Ååååå…nå ble jeg lettet!!! Jeg har alltid trodd at min mann var galere enn alle andres;-)) Men skjønner nå at han er helt fin,- og at jeg hadde kjedet meg ihjel m en fyr som satt ytterts på sofaen.
  Han er rar, søt, morsom, britisk, sær og helt spesiell. Vi har noen ganger lurt på om barna våre synes vi er skikkelig rare, men tenker at det må være en ballast å ha foreldre som tuller m hverandre.

  Keep on joking;-)

  [Reply]

  Reply
 4. Marita

  May 17, 2010 19:07

  Åh, så herlig å høre at vi er flere! :D Jeg har en tendens til å komme med rare lyder rett som det er, “lydeffekter” som jeg kaller det :p Plutselig har vi putekrig, plutselig er det kos – sånn det skal være :)

  [Reply]

  Reply
 5. Allis i eventyrland

  May 17, 2010 19:45

  Takk for at du får meg til å føle meg normal ;) Jeg tar meg stadig i å lure på når jeg skal bli voksen og slutte med sånne tulleting, men jeg begynner etterhvert å forstå at det ikke er det som definerer om en er voksen eller ikke! :) Heldigvis!

  [Reply]

  Reply
 6. frk Frydefull

  May 18, 2010 13:45

  Herlig! Jeg føler også at “nei, nå er det på tide å bli voksne!” … Men så klarer jeg det jo aldri … Nei, livet er bedre med funny faces og dans! Vi danser mye til cubansk musikk mens vi tar et glass vin og lager mat. Voksne har vi ikke lyst til å være i alle fall.

  [Reply]

  Reply
 7. Ulrikke

  May 18, 2010 17:32

  Det hørtes kjempekoselig ut! Skulle ønske det var sånn her.

  Hehe, jeg liker å leke TV-kjøkken når jeg lager mat. Det gjorde jeg som barn, og det har jeg ikke sluttet med. Litt flaut, men sant! “Så hakker vi opp løken, det er viktig å..”
  Gjør dette kun når jeg er alene hjemme, altså!
  Gøy!

  [Reply]

  Reply
 8. Embla

  May 19, 2010 10:20

  Hjemme slabbedasker jeg. Subber rundt i myke, ledige klær og store ullsokker, gjerne klær som er veldig gått ut på dato – dvs. hullete og uten form. De er herlige å ha på :) Sofaen ligges på, krølles, kroes under pledd, slenges og slanges på ..sjelden sitter jeg på den og aldri på kanten! ;) … også lager jeg vel lydeffekter, ja! Slik som Marita :) Om jeg snubler, f.eks. kan jeg komme med et “Fomp!” som lyd i tegneseriene .. eller “splat!” om noe går i gulvet!

  [Reply]

  Reply
 9. Bente

  May 19, 2010 20:26

  hehe, nårjeg ikke blogger( noe jeg gjør en del av) så fyker jeg rundt omkring og snakker mye tull:)Klarer ikke sitte rolig noen gang.Og sitte ytterst på sofakanten og snakke pent, nehei ikke denne damen.
  Her kommer meningene i høylytt versjon og ferdig med det.
  Ulrikke: herlig:)

  [Reply]

  Reply
 10. Galithralia

  May 22, 2010 16:50

  Du har et poeng der frøken makeløs! ser ut som om vi alle er sprø og har sprøe partnere hehe.

  Når vi er sammen, så blir det enten xbox spilling på han og serietitting på meg, ellers så går det over i at jeg blir oppmerksomhetssyk og klynker og prøver å få oppmerksomheten hans. eller omvendt for all del hehe. Noen ganger ligger vi på sofaen og biter hverandre, eller slikker hverandre i ansiktet på tull (høres utrolig merkelig ut i know!). Overfaller hverandre, kidnapper den andres gode mat, stikker av med ting du vet han vil ha der og da, lager lyder og hmm ja uff høres ut som ville dyr her.
  Når jeg er alene, setter jeg på høy musikk og synger for full hals og håper ingen hører meg hehe.
  Vi er da voksne, ute blant folk i hvertfall :P

  [Reply]

  Reply
 11. sigrid anny

  May 23, 2010 00:11

  Jeg kan jo godt bruke sønnen min som alibi for å være barnslig, men egentlig er jeg barnslig *fordi jeg liker det*. Hjemme hos meg selv – synger jeg både kjente sanger, tullesanger (gjerne med rare rim og med Lillemann som medforfatter!) og melodier med helt rare tekster. Vi spiller skuespill eller gjetter melodier fra tv-serier (ja, sønnen min kan melodien til Hotel Cesar…*rødmeflau*)
  Tror alle familier eller par har sine særegenheter. Husker at jeg var fascinert av min venninnes familie – mor der i familien var rå på magedans så der i huset ble det mye magedans. Det var gøy!

  [Reply]

  Reply
 12. Mariel Alexandra

  May 24, 2010 19:37

  Så herlig! Jeg vil gjerne være flue på veggen hos dere ;) Jeg danser og koser meg jeg og. Men siden jeg bor bofelleskap med 4 andre, må man ta litt hensyn. :) Gleder meg til å kunne høre på musikk, danse, snakke til meg selv og alt annet rart man finner på når man ikke har noe å ta hensyn til slik jeg må nå! hehe.. :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× five = 40

CommentLuv badge