Foreldrevogn søkes

, , 6 Comments

Vår lille gjeng har vært noen dager i Gøteborg – der var vi også en tur i januar mens det fortsatt bare var to av oss. Den gangen befant vi oss i “en rosa liten boble av lykke og kjærlighet og ro” hvor ingenting hastet og hvis man var sliten (og det var man jo, høygravid og fæl som man var) så kunne man bare legge seg nedpå litt til det gikk over.

Denne gangen hadde vi med oss vår vanligvis riktig så blide og sjarmerende unge som samme uke hadde tilbakelagt sine tre aller første hele sovenetter. Vi reiste derfor avgårde med friskt mot og gode forhåpninger om hygge og hvile og kos. Det viste seg imidlertid snart at det ikke er oppskriften på en vellykket miniferie å ha med seg en baby som:

♥ Er plaget av tannfrembrudd
♥ Har snørr herfra til evigheten
♥ Er i ferd med å utvikle lettere separasjonsangst
♥ Trives best hjemme hvor alt er kjent og kjært
♥ Plutselig ikke er særlig interessert i hverken søvn eller mat
♥ Prøver ut stemmen sin og har kommet i fasen hvor lydene høres ut som høylydt kvelning

Det utloves en dusør på hundre millioner pesetas til den som klarer korrekt kobling av de ulike punktene. Hvis man så legger til følgende elementer:

♥ Hotell med felles bad og hvor eneste felles oppholdsrom ble låst for kvelden kl 17
♥ En babycall som nok en gang viste seg å ikke være til å stole på
♥ Elendig vær

Så blir dere kanskje ikke så overrasket når jeg sier at vi alle tre var riktig så glade da vi endelig kom hjem igjen.

Så til overskriften: Dag 2 i Gøteborg våknet lille Bolla hysterisk tidlig og nektet likevel plent å sove formiddagslur innendørs sånn at vi andre også kunne få slappet av litt. Helt som forventet sovnet han selvsagt i vogna da vi hadde gått akkurat så langt at vi ikke gadd i gå tilbake til hotellet – og det var da idéen om foreldrevogna oppstod. For noe sånt burde absolutt finnes, som en slags XL-utgave av søskenvogn i to etasjer. Så kunne Bolla ligget og purket i den øverste køya mens Helten og jeg byttet på å sove i underkøya og å trille vogna. Voksipose burde selvsagt også finnes i voksenstørrelse. Og skinnfell!

Barnevogner er i det hele tatt altfor dårlig tilrettelagt for trøtte foreldre. Her må noen ta et oppgjør med kapitalismen, den har åpenbart sviktet totalt. For det finnes jo helt opplagt et marked for foreldrevogner!

Illustrasjon: Omega

 

6 Responses

 1. fru storlien

  October 6, 2011 20:46

  hehe! Da woody var et søvnløst lite frø som skrek og skrek, vurderte jeg seriøst å anskaffe et sånn massasjebelte som fantes på helsestudio før i tiden. Et sånn som man spente fast og lente seg lett bakover i, mens haofetpartiet ble ristet i fasong. Dette ville jeg spenne rundt vogna med ungen oppi slik at han lot seg lure til å tro at han var på tur. Dessverre gikk aldri den tekniske i huset med på dette forslaget, men jeg tror fremdeles det kunne fungert!

  [Reply]

  Reply
 2. Helene

  October 6, 2011 21:56

  Det slår meg som noe egoistisk overfor andre gjester å ta med en baby som gråter mye, og er litt vanskelig, på et hotell med felles bad.

  [Reply]

  Snåta Reply:

  Tør jeg spørre om du har barn selv…? Det er ikke alltid så lett å vite hvilket humør et lite barn er i.. Det er nemlig veldig stor forskjell på teori og praktsis har jeg erfart etter to barn. Jeg skjønner godt at mor og far ønsket avslapning og valgte å dra på hotell med ungen. Dessverre ble det ikke så mye avslapning da.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Må slutte meg til her. Hvis vi hadde visst at ungen skulle ha vanskelige dager, hadde vi nok ikke dratt – dette var veldig utypisk oppførsel for han. Forøvrig tror jeg nok ikke hovedproblemet for de andre gjestene var at det var felles bad, var nok verre at det var lydt mellom rommene. Og denslags vet man jo dessverre ikke på forhånd – barn eller ei.

  [Reply]

  Reply
 3. Fröken Paris

  October 7, 2011 14:46

  Haha, dette ler jeg godt av. Baade ideen om voksenvogn og turen. Var selv paa tur for to uker siden, med fly og hotell og ALENE! Hotelloppholdet gikk bra (men hadde riktignok EGET bad og stort rom! Hotellets stôrste, med vannkoker…), men flyturene er og blir mindre avslappende for aa si det mildt…

  [Reply]

  Reply
 4. Fran

  October 11, 2011 15:04

  Det begynner å bli en stund siden jeg hadde små barn, men nå fikk jeg frisket opp minnet, og husker hvorfor jeg lot være å dra på ferie dem. Jeg synes vi hadde det bedre hjemme. Du har aldri hørt fra meg før, men jeg leser inne hos deg innimellom. Artig å se hvordan du har gått fra typisk singel (jaja, med mann, men uten barn) og til mamma med stor M. He, he det er herlig.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× two = 2

CommentLuv badge