Frøken Fräkens potetsalat

, , 5 Comments

En av de tingene jeg har savnet etter at jeg fant ut at jeg ikke tåler laktose og gluten, er potetsalat. Ikke den kjipe majonessuppa som du kjøper på boks i butikken, men den hjemmelagde som ingen grillkveld egentlig er komplett uten. Men en sommerdag i hagen til Frøken Fräken så tryllet hun plutselig frem en oppskrift som gjorde at ingen så mye som tenkte på å savne hverken rømme eller kefir eller majones (som ikke inneholder laktose men som bare ikke smaker særlig godt..). Og siden dere er verdens søteste lesere, så får dere selvsagt vite oppskriften:

♥ En god bolle kokte poteter
♥ Litt godt med olivenolje
♥ Masse ferske urter, særlig koriander
♥ Så mye hvitløk du orker
♥ Noen verv pepper
♥ En dæsj sterk sennep (dijon)
♥ Et halvt passe stort syrlig eple
♥ En purre eller noen vårløk
♥ En skvulp eplecidereddik

(Det halve eplet er dedikert til alle dere som friker ut når dere ser en oppskrift som ikke inneholder andre mål enn slumper og passelige mengder).

Illustrasjon: Memyselfandkai

 

5 Responses

 1. Une

  July 3, 2009 09:18

  Takk for inspirerende oppskrift,- gleder meg til å teste! Mannen min hadde fått panikkanfall av dæsjene og vervene og alle de passelige mengdene. Trur jeg lar han smake salaten før han ser oppskrifta;D

  [Reply]

  Reply
 2. mykstart

  July 3, 2009 09:57

  Du kan også slenge oppi kapers og oliven i selvvalgt antall.. sure agurker.. soltørkede tomater finhakket.. rødløk i tynne delikate strimler.. namnam.. Her i huset lages det mer og mer potetsalat på denne måten her, mindre og mindre med rømme-majones varianten.

  Men hva med Soyarømme da? Det har jeg brukt med stor suksess i tunfisksalat. Supergodt!

  God helg! Må nytes nå.. det trues med dårligere vær om litt..

  [Reply]

  Reply
 3. Eira

  July 5, 2009 19:53

  Nom nom. Denne tror jeg må prøves. Og jeg lager aldri mat med annet enn dæsjer og skvulper uansett (skalviseee… “et kvart kryddermål” er vel omtrent det samme som “snu krydderglasset på hodet og bank godt et par-seks ganger”?).

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  July 6, 2009 14:10

  Une: Haha, enten så liker man det eller så liker man det ikke. Jeg får noia av oppskrifter med kvarte teskjeer og 2,6 desilitre. Hver sin smak :-)

  Mykstart: Mm, gode forslag – det skal prøves ut! Soyaromme er ok, men meningsløst dyrt så det kjøper jeg veldig sjelden. Håper du hadde en strålende helg i solskinnet!

  Stian: Gressløk er godt ja, det skal jeg prøve neste gang!

  Eira: Hehe, sånn lager jeg mat også. Blir oppskriften for omstendelig så gir jeg liksom opp.. :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− six = 2

CommentLuv badge