Frøkna ♥ nittitallet

, , 15 Comments

Først må jeg bare si at jeg følger med på nye serier og sånn. Her i huset ser vi både 30 Rock og Mad Men og True Blood og Big Bang Theory. Blant annet. Det er ikke det liksom, at jeg har blitt så gamlis at jeg ikke følger med på det som er nytt. Men sant. Det er noe med det gamle. Og i mitt tilfelle snakker vi da om nittitallet.

For eksempel viser de Friends på tv for tiden, jeg tror det er Tv2? Spiller ingen rolle, jeg har det på serieopptak og ser hver eneste episode. Og ler og ler og ler. Disse nye showene får meg jo også til å humre sånn innimellom, men Friends – da ler jeg høyt hver eneste gang. Jeg vet ikke om det reelt sett er morsommere replikker eller det at rollefigurene rakk å få litt dybde gjennom alle de årene de lagde showet eller om det bare er det at det føles som jeg kjenner disse folka, vi har jo vært – eh, venner – siden 1996.

Dessuten har jeg lastet ned tre hele sesonger med Felicity. Hun der smått nevrotiske, temmelig strebete, surrete 17 år gamle hobbypsykologen med det store krøllete håret, som fulgte etter sin high school-avstandsforelskelse til New York for å gå på college der hvor han skulle gå. Det håret gjorde visstnok, da det ble klippet kort, at masse folk ikke gadd å se serien lengre (og akkurat det har blitt en pop-kulturell referanse i andre tv-serier, som for eksempel Gilmore Girls og 30 Rock).

Og det er jo så gøy! Dessuten slår det meg hvor utrolig komfortabel nittitallsmoten var, altså når vi snakker grønsj-delen av den. Ikke neon og bar mage og Buffalosko, åpenbart.

Hvilke serier savner du fra nittitallet?

 

15 Responses

 1. Rikkerøkke

  July 15, 2011 12:47

  Savner Northern Exposure, også kjent som “Det gode liv i Alaska”, men fikk en god reprise av det i 2008, mammaperm, daytime tv. 90talls-balsam for sjelen.

  [Reply]

  Reply
 2. Liv-Inger

  July 15, 2011 13:01

  ELSKER Friends! Virkelig. Husker ennå da jeg så første episode. Ah, nostalgi! Nå har vi alle episodene på DVD. Koser oss med dem nå og da. Og så får vi jo med oss litt når de vises på TV innimellom også. Jeg tenker som deg. At grunnen til at Friends er så hysterisk er at vi føler vi kjenner karakterene.

  Vi også ser nye serier. Mad men sesong 4 står på plakaten nå. Og så elsker vi Dexter. Og jeg ser Brothers and sisters. Men Friends er favoritten, uavhengig av genre.

  [Reply]

  Reply
 3. vaarloek

  July 15, 2011 13:55

  My So-Called Life (eller Angela da) er og var awesome. Angela var, like, the coolest girl, like, ever.

  Freaks and Geeks, legendarisk serie fra 99.

  Buffy! Kom seg over i det nye milleniumet, men likevel.

  Jeg er jo selverklært seriejunkie, og kan på DET ALLER VARMESTE anbefale den britiske serien Misfits. GE-NI-AL. Satirisk, svart, morsom, sær. Elsker den.

  The Big C er også bra. Likte United States of Tara. Inbetweeners er en anna britisk morsom serie.

  Men Misfits er bedre.

  [Reply]

  Reply
 4. Vibeke

  July 15, 2011 18:13

  Friends er min absolutte favorittserie, ingen tv serie klarer å få meg til å le som mye som Friends og det til tross for at antallet jeg har sett hver enkelt episode lett er to sifret.

  [Reply]

  Reply
 5. Murmels mamma

  July 15, 2011 21:25

  Jeg savner Picket Fences! Det var koselig serie det. Skikkelig mosekos i hver eneste episode.

  Også (skrevet med bitteliten skrift…. ehem) Helene og gutta…..

  [Reply]

  Reply
 6. HanneLK

  July 16, 2011 17:32

  Friends <3
  Men så hadde vi bare NRK og TV2, da. Så det var jo den eneste, nesten.
  Men elsker det serien fortsatt.

  Og så skal jeg begynne å se West Wing med Samboeren igjen nå. Han har ikke sett den før. Den er vel fra 90-tallet?

  [Reply]

  Reply
 7. Vesla

  July 17, 2011 12:25

  Stemmer i med Rikkerøkke over her, og sier “Det gode liv i Alaska”. Trodde jeg var den eneste…

  [Reply]

  Maria Reply:

  Nei, du er langt fra den eneste! :-)

  [Reply]

  Reply
 8. L

  July 21, 2011 14:20

  Eg fekk My so called life/Angela på DVD til bursdagen for nokre år sidan. For eit fantastisk gjensyn! Eg slukte kvar episode og vart ferdig med heile serien på altfor kort tid. Eg farga til og med håret mitt raudt på den tida eg, fordi Angela gjorde det :)

  [Reply]

  Reply
 9. Jannelusk

  July 21, 2011 19:45

  Siden jeg er 88-model begynte mitt ordentlige serieliv på slutten av 90-tallet. Men har de siste månedene vært så fordypt ned i Gilmore girls som jeg tror er fysisk mulig å bli i en serie.

  Men jeg ar et svakt minne om Rex. rex var en nydelig serie om flotte schæferen som stjal mat og hoppet gjennom glassvinduer. Lassie kunne gå å legge seg da ^_^

  [Reply]

  Reply
 10. Lene

  December 10, 2012 16:40

  Angela var serien over alle serier, veldig trist at det amerikanske publikummet ikke likte den.

  Men så nok litt på Beverly Hills 90210 også. Og Baywatch.

  Også var det en sykehusserie, som forsvant, og aldri har blitt sendt i reprise: Chicago Hope. Det var den vi som ikke hadde TV3 så på (ref. ER/Akutten).

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


four − 3 =

CommentLuv badge