Frøkna ♥ Tangerudbakken

, , 6 Comments

Vi er muligens litt treige i avtrekkeren, men Helten og jeg har ganske nylig oppdaget den mest sjarmerende tv-serien ever; Tangerudbakken borettslag. De siste torsdagene har vi derfor benket oss foran tv-en for et umiddelbart gledesfix (særlig etterlengtet i denne verdens lengste vinter). Hvis du ikke har fått med deg Tangerudbakken i det hele tatt, så er det kort fortalt en realityserie om seks utviklingshemmede som bor sammen i et borettslag på Stovner.

En realityserie om utviklingshemmede kan høres ut som et risikoprosjekt, men jeg syns produsentene stort sett klarer seg bra. Det er nært og ærlig og morsomt uten å bli plumpt og privat, vi ler med beboerne og ikke av dem. Joda, det kunne sikkert vært mer nyansert og jeg skjønner at vi ikke får hele bildet av hvordan utviklingshemmede lever gjennom å se Tangerudbakken på tv. Men det får vi jo aldri i denne typen serier.

Siste episode av sesong 1 gikk i dag, men neste torsdag begynner sesong 2 på TvNorge. Hurra!

 

6 Responses

 1. frk Frydefull

  March 5, 2010 10:31

  Åh så herlig at du liker denne! Jeg har vært trofast Tangerudseer siden starten. Jeg synes diskusjonen om det er nyansert, gir et riktig bilde osv. osv. gjør meg litt irritert (usikker på om irritert er riktig ord). Jeg er nemlig heldig tante (tanter er best i verden!) til en nesten makeløs niese på 8 år med Downs. Det er bare så utrolig lærerikt og moro! Det er stort sett de som sitter inne på kontorene sine med de riktige (og gjerne utgått på dato)-bøkene sine som synes det er slitsomt, stressende og blir tappet for krefter! Jeg vil derfor bare benytte anledningen til å rope et et høyt HURRA og HEIA disse fantastisk spesielle og flotte menneskene som har mye å gi og lære oss andre.

  [Reply]

  Reply
 2. slikejenter

  March 5, 2010 11:00

  jeg vet! jeg ELSKER Tangerudbakken! det er det søteste programmet på tv, og jeg er i sjokk over at det er tv-norge som sender det. Gleder med stort til nye episoder :)

  [Reply]

  Reply
 3. Emmeline

  March 5, 2010 13:22

  Jeg ♥ Tangerudbakken også—- Vi koser oss SÅNN med den serien her hos oss. Likte veldig godt Halloweenbegeistringen der i gården: ) Du snakker meg om innlevelse. Fantastisk og litt rørende samtidig!!!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Halloween var storartet. Ikke minst da Hans (som er en av mine favoritter) erklærte at han ikke gadd å bli med på knasp eller knep sammen med de andre – fordi det var barnslig – og i stedet ble hjemme for å se på Kaptein Sabeltann. Genialt!

  [Reply]

  Reply
 4. AM

  March 5, 2010 15:50

  Hihi, jeg er så enig så enig! En herlig serie! Og takk for at du minnet meg på ny sesong fra torsdag, da må jeg sitte klar med opptakeren min :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − seven =

CommentLuv badge