Frøkna eldes (og ikke med verdighet)

, , 6 Comments

Jeg begynner å dra på åra nå merker jeg. I dag er det lørdag og jeg våknet første gang klokka kvart på sju og lurte på om det ikke var på tide å stå opp snart. Det var det definitivt ikke. Så jeg puttet meg selv til sengs igjen og slumret til ca åtte, men da var det ikke sjans i havet for å få sove mer for min del. Og siden det bare er sånn måtelig underholdende i lengden å ligge våken ved siden av en sovende mann, så sto jeg opp. Frivillig. Uten at jeg skulle rekke noe som helst. På en lørdag! Og det samme skjedde gjennom hele påsken. Argh!

Som om det ikke er urovekkende nok at jeg plutselig har mistet evnen til å sove ti timer i strekk og å snu døgnrytmen totalt fra en dag til en annen, så har jeg også begynt å høre på dårlig gamlismusikk. I går var vi på quiz og quizmasteren på denne quizen er som alle andre quizmastere; han har dårlig musikksmak (det er vel en grunn til at han fikk jobb som qm og ikke som dj, tenker jeg). Dette fører selvsagt til helt håpløse musikkspørsmål av den typen det i grunnen er litt pinlig å vite svaret på. I går handlet det blant annet om Bobbysocks og deres Waiting for the morning. Jeg mente likevel å huske at det var en ganske fin liten melodi så jeg bestemte meg for å søke den opp på Spotify når jeg likevel satt her og dinglet på kjøkkenet grytidlig om morgenen. Nå viste det seg at den nok ikke var riktig så fin som jeg husket at den var, men det skumle med Spotify er jo at en ting ofte fører til en annen og før jeg visste ordet av det så satt jeg der og hørte på Finn Kalvik og Anita Skorgan. Hva i all verden??

I mellomtiden ligger Helten fortsatt og sover og er det noe som hvertfall er sant i dag, så er det at den som sover ikke synder. Hadde jeg bare blitt liggende i senga jeg også hadde ingenting at dette skjedd. Musikkpolitiet, kom og ta meg!

Update kl 12.16: Det vil visst ingen ende ta. Nå har jeg tatt Oslotesten for å finne ut hva slags språk jeg har. Resultatet ble “tradisjonell vest”, i samme kategori som Kåre Willoch og Wenche Foss. Åh-så-misunnelig på Helten som ble hipp, moderne og tilpasningsdyktig (“urban Oslo”).

Illustrasjon: Doodlepress

 

6 Responses

 1. Gunhild

  April 12, 2010 13:54

  He-he, bra observert. Og sannsynligvis blir det bare værre med åra…

  Jeg tok Oslo-testen etter inspirasjon her, og ble faktisk Urban Oslo. Så da har jeg to valg: a) innse at sånne tester er tull, b) ta det til meg og bruke det som motvekt til min følelse av å være en kjip, halvgammel småbarnsmor. Kanskje du skulle velge a), så kan jeg velge b)? :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  God plan, jeg er med! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Line fra huset på landet

  April 12, 2010 22:30

  Kan kjenne meg igjen i den der med spørsmål om musikk som det er litt pinlig å kjenne igjen. Ho ho.
  Oslo-test ja…kan si det med en gang hva jeg er, selv om jeg ikke har sett den før. Urban Oslo kan jeg ivertfall utelukke! Ikke så farlig heller i grunn. Selv om jeg håper virkelig ikke at jeg selv snakker som Diva Wenche Foss, så er det helt spesielt å høre henne snakke. Jeg synes liksom at den generasjonen..den har klasse. Noe som mangler på resten av bermen..etter mitt tycke!

  [Reply]

  Reply
 3. Irene

  April 14, 2010 16:34

  Dette med dognrytme er veldig interessant – jeg opplever ogsaa mye av det samme. Og det aa vaakne tidlig, tidlig ved siden av en sovende mann kan vaere litt kjipt, jeg blir liksom irritert over at han snorker og sover og jeg ikke faar sove! Og det virker absolutt som det er flere kvinner enn menn som forandrer dognrytmen naar vi blir eldre.

  [Reply]

  Reply
 4. Eva

  May 1, 2010 17:44

  Jeg syns det er deilig å stå opp klokken 8 på en lørdag uten å måtte rekke noe som helst! Dagen blir så lang og fin og man kan gå ut og byen sover fortsatt litt og man føler at man er alene på en fin måte uten å være ensom, bare i fellesskap med de andre som er ute klokken 8 en lørdag uten å måtte rekke noe :)

  Jeg ble forresten også tradisjonell vest – det betyr bare at du kan snakke og skrive grammatisk korrekt norsk. Ikke noe å ta på vei for :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 1 = two

CommentLuv badge