Frøkna løser samfunnsøkonomiske utfordringer

, , 4 Comments

Det er mulig det er bittelitt seint siden det jo er valg i dag og sånn, men jeg vil likevel gjerne få slå et slag for en generell arbeidstidsreduksjon. En kombinasjon av sekstimersdag og firedagersuker hadde vært optimalt og målet ville selvsagt være større grad av sysselsetting. Nå er vel arbeidsledigheten her i landet nede i under to prosent eller noe så det er åpenbart at det ikke er så mye å hente i det segmentet men det er jo enormt mange uføretrygdede rundt omkring og jeg er overbevist om at de er en uutnyttet ressurs.

Vi skal ikke se bort fra at eks-uføretrygdede folk krever litt ekstra tilrettelegging av ymse slag på arbeidsplassen og det er jo en utmerket måte å få investert litt penger, noe som også kan tjene som en bremsekloss for en nasjonaløkonomi som driver og løper litt løpsk for tiden.

Når vi så har fått roet ned økonomien så er det ingenting i veien for å øke lønningene litt og det passer utmerket ettersom mer fritid alltid medfører et større behov for penger.

Og dermed har vi løst opptil flere samfunnsproblemer samtidig som jeg får jobbe mindre og tjene mer. Jeg burde vært politiker asså. Helst i et opplyst enevelde med meg selv på toppen, det hadde vært skikkelig bra.

 

4 Responses

 1. abre

  September 10, 2007 16:47

  “En kombinasjon av sekstimersdag og femdagersuker”

  Nå er vel allerede arbeidsuka på fem dager? Eller mente du å korte ned hele uka med et par dager? I såfall foreslår jeg mandag og tirsdag.

  Min kjepphest er 30-timers-døgnet. Kanskje det passer inn her?

  [Reply]

  Reply
 2. Örn

  September 10, 2007 17:33

  NEi nei Abre. Vi skal ikke har 30 timers dögn, vi skal ha 21 timers dögn. for da fár vi skvist en ekstra dag i uken. (21×8=24×7)Den skal hete Frödag og som du sikkert forstár havner mellom fredag og lördag. Dette er selvfölgelig en ekstra dag til helgen. Den kan brukes som en eksta shoppedag, fest dag, hviledag eller for á fá til 3 hele dager pá fjellet i helgen uten á mátte bruke avspasserings timer.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  September 10, 2007 18:12

  abre: ai ai, det skulle selvsagt være firedagersuker, det er rettet opp nå.

  30-timersdøgn tror jeg må være mest for småbarnsforeldre og denne evinnelige tidsklemma deres.

  frøken skavlan: takk! neste gang det blir valg i et opplyst enevelde skal jeg definitivt stille til valg.

  örn: frødag! fantastisk. da blir jo døgnet veldig kort og det vil nødvendigvis ha konsekvenser for antall arbeidstimer per dag. er vi nå nede på fire om dagen kanskje?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


four × = 16

CommentLuv badge