Frøkna møter finanskrisen in persona

, , 3 Comments

I forrige uke kom selve personifiseringen av finanskrisen vandrende inn døren på jobb. Det var en veldig underlig opplevelse. Det dreier seg om en nyutdannet eiendomsmegler (selvsagt) som nylig mistet jobben (selvsagt) og som trenger å livnære seg som vikar en periode. Han havnet hos oss fordi sentralborddamen vår hadde fått influensa og man skulle kanskje tro at dette var en trist historie ettersom folk som han gjerne er av den oppfatning at det er et ikke uvesentlig statussprang mellom eiendomsmegleri og sentralbordbetjening på vikarbasis. Men neida.

For denne eiendomsmegleren er åpenbart en av de flinke, ettersom han har fått seg ny jobb allerede fra desember av. At han valgte å melde seg til tjeneste i et vikarbyrå og proklamere at han kunne ta hva som helst av oppdrag som ble kastet i hans retning – i stedet for å lene seg tilbake og ha NAV-betalt ferie i halvannen måned – ser mistenkelig ut som en bekreftelse av den nevnte flink-teorien. Om mannen er sympatisk i tillegg? Jada, det er han.

Men uansett så syns jeg det liksom er litt vakkert å tenke på at vi i vår bransje ikke bare tar oss av de som har det vanskelig i land langt borte, men at vi også kan redde midlertid arbeidsledige finanskriseofre i Norge.

(Bildet er stjålet fra Ryan Sloan)

 

3 Responses

 1. idaho

  November 24, 2008 08:38

  Så fantastisk! Og så får man jo kjent litt på fordommene sine om meglere også. Selv er jeg mest imponert over at han ikke har ønsket seg et bittelite hvileskjær hos NAV. Jeg kjenner i hvertfall litt på at det skal nok bli helt greit, for egen del.

  På den annen side så jobber jo disse folka for en stor del provisjonsbasert, gjør de ikke? Så det må jo bety at han ikke har hatt inntekt siden før sommeren, omtrent.

  [Reply]

  Reply
 2. Et aktuarliv

  November 24, 2008 11:19

  Det er kanskje vanskelig å kommentere det å miste jobben hvis man ikke har opplevd det selv. Men jeg tror jeg selv ville gjort som din nye kollega, og tatt en annen jobb for å ha noe å gjøre. Hvis jeg hadde vært arbeidsledig, ville jeg kjedet meg. Og jeg tror ikke jeg hadde hatt selvkontroll nok til å begynne å studere noe for egen maskin. Det kan være vanskelig å finne noe relevant studieopplegg på kort varsel.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  November 24, 2008 18:59

  Jeg er proppfull av fordommer mot meglere fremdeles, bare at nå vet jeg det fins noen bra blant dem også. Han var nyutdannet nå i sommer, så det kan ikke ha vært lenge han har rukket å jobbe. Fortalte at det er helt vanlig å ha 100 % provisjonsbasert lønn, det høres jo helt vilt ut!

  Etakuarliv: Arbeidsledig i lang tid er nok kjedelig ja. I dette tilfellet var det snakk om halvannen måned før han skulle begynne i ny jobb og det er nok mange som hadde tenkt at det ville vært deilig med litt fri. Men som du sier så er det jo vanskelig å vite hva man ville gjort før man står oppe i det selv.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


five × = 30

CommentLuv badge