Frøkna ser tilbake på 2008

, , 7 Comments

Mirakel har tagget meg med en nyttårsliste som hun mente var alt for lang. Jeg er imidlertid ikke plaget av beskjedenhet, så jeg lette like godt opp hele den opprinnelige listen. I dag er det jo nyttårsaften og greier, så da passer det veldig bra med en oppsummering av året som gikk.

* Hva gjorde du i 2008 som du aldri har gjort før? Var toastmaster på julebordet med jobben, kjøpte mitt helt eget domene, moteblogga, kjeftet på folk som burde bli kjeftet på. 2008 var visst ikke året for de helt store merittene.

* Holdt du nyttårsforsettene dine og vil du lage nye? Kan ikke huske at jeg hadde noen nyttårsforsetter jeg. Lage nye? Det er da helt unødvendig, hoho.

* Ble noen som står deg nær mor eller far? Ja, to av mine venninner ble mamma for første gang. Sikkert noen flere også som jeg ikke kommer på i farten – det er jo liksom tiden for det nå.

* Døde noen som sto deg nær? Nei.

* Hvilke land har du besøkt det siste året? Nederland, Irland, Island. Den planlagte jobbturen til Bangkok ble utsatt og blir forhåpentligvis gjennomført en gang før sommeren. Nudelsuppe og nye kjoler, here I come! Er jeg riktig heldig får jeg en tur tilbake til Kampala i 2009 også.

* Hva ønsker du deg neste år som du har savnet? Større leilighet.

* Hvilke datoer i 2008 vil du aldri glemme, og hvorfor? Jeg er ikke så flink til å huske datoer.

* Hva er det største du har oppnådd i år? Igjen; 2008 var ikke året for de store bragdene.

* Hva var din største nedtur? Å oppdage at forhold som er påbegynt etter fyllte 30 ikke nødvendigvis er meant to be.

* Har du vært syk eller skadet? Ja, var syk hele våren omtrent.

* Hva var dine beste kjøp? Servise fra Egersund, ny laptop med Photoshop Elements og en drøss med kjoler.

* Hvem fortjener din hyllest for oppførselen sin? Vennene mine. Bedre folk finnes ikke.

* Hvem sin oppførsel gjorde deg nedstemt/lei deg? Åh, det er så mange kjipinger i verden, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.

* Hva gikk mesteparten av pengene dine til? Bolig og mat. Det er dyrt å leve med matintoleranser gitt.

* Hva gjorde deg veldig veldig veldig oppspilt og glad? Blogg på eget domene var veldig stas. Ny ekteskapslov også. Hurra for rettferdighet og kjærlighet og homoer som gifter seg!

* Hvilken sang vil alltid minne deg om 2008? Noah and the Whale: 5 years time

* Sammenlignet med denne tiden i fjor, er du:

– Gladere eller mer nedstemt? Gladere
– Tynnere eller tykkere? Tynnere
– Rikere eller fattigere? Litt mer lønn + litt høyere rente = omtrent like rik

* Hva skulle du ønske du gjorde enda mer av? Reise. Sri Lanka, Sør-Afrika, Rwanda, Zanzibar og Frankrike frister. Blant annet. Kongo må nok vente en stund, dessverre.

* Hva skulle du ønske du gjorde mindre av? Hm, prate om bloggen kanskje?

* Hvordan vil du tilbringe julen? Julaften tilbragte jeg sammen med mor og far, søster og svoger, samt Makeløs Niese og Nevø.

* Ble du forelsket i 2008? Ja!

* Hva var ditt favorittprogram på TV? Jeg fikk nylig Get-boks og tenkte at nå skal jeg ta opp alle de tingene jeg alltid går glipp av. Foreløpig har det stort sett begrenset seg til South Park – som jeg tar opp, men ikke ser. Jo, og så The Hills og Gossip Girl. Førstnevnte for glamouren, sistnevnte for de fine klærne.

* Hater du noen nå som du ikke hatet på denne tiden i fjor? Jeg hater ingen, hverken nå eller i fjor.

* Hvilken bok er den beste du har lest i år? Likte The meaning of sunglasses – og boken om Kennedyklanen som jeg fant i bokbyen Fjærland i fjor sommer. Og så gleder jeg meg til å lese Charlotte Isabel Hansen som jeg fikk til jul.

* Hva var årets beste musikalske oppdagelse? Vampire Weekend og Laura Marling kommer høyt opp på listen.

* Hva ønsket du deg – og fikk? Nytt kamera og iPod, hurra!

* Hva ønsket du deg – og ikke fikk? Hello Saferide-plate og nye votter. Men jeg er stor jente og kan kjøpe selv.

* Hva var årets beste film? Mamma Mia. De som ikke liker den filmen har en svart klump inni brystet sitt der hvor hjertet skulle vært. Men Mannen som elsket Yngve var også fabelaktig. Og Across the Universe. Og Once. Og..

* Hva gjorde du på bursdagen din? Var på Ekebergrestauranten og på fest. Og så feiret jeg dagen etter sammen med Frøken Fräken, med nok en fest. Storartet. Å ha en bestevenninne med bursdag omtrent samtidig som en selv kan anbefales!

* Hvilken enkeltting/-person har gjort året mye mer tilfredsstillende? Bloggen. Den er blitt rene deltidsjobben, but I luv it.

* Hvordan vil du beskrive klesstilen din? Feminin, casual, moderne – med en dæsj sekstitall. Ish.

* Hva har holdt deg i mental balanse? Yoga er bra for den mentale balansen men jeg hadde ikke kommet langt uten verdens beste venner. Frøken Fräken, Homovennen, Beate og Ferievennen blant andre. Dessuten er Makeløs Niese og Nevø solstrålene i livet mitt, de gjør meg alltid glad – selv når de synger skjærende falskt eller bruker meg som turnstativ.

* Hva husker du fra nyhetsåret 2008? Kongokrisen var nok det som engasjerte meg mest, men husker selvsagt også presidentvalget i USA, finanskrisa, incestsaken i Østerrike, ambulansesaken i Sofienbergparken, demonstrasjonene i Bangkok, valget i Zimbabwe og terrorangrepet i Mumbai.

* Hvem savner du? Kan ikke komme på noen.

* Hvem var den beste nye personen som kom inn i livet ditt? Den Skjegget Mannen virker lovende.

* Fortell en viktig livsvisdom du har lært i år? Man må stille opp for seg selv. Gjør man ikke gjør det, kan man ikke regne med at noen andre gjør det heller.

Og med dette ønsker jeg dere alle et fantastisk godt nytt år, håper dere får en like fabuløs nyttårsfeiring som jeg skal ha; Frøken Fräken og jeg skal virkelig leve opp til vårt rykte som fag hags i kveld. Men først skal jeg gå på skøyter og tenne bål og grille pølser med Den Skjeggete Mannen. Er dere heldige får dere se bilder.

(Bildet er stjålet fra FiLife)

 

7 Responses

 1. RosaVerden

  January 1, 2009 01:06

  Jeg lånte den også…håper det går bra!! Som relativt ny blogger enda, så må man av og til låne litt fra dere erfarne.

  I samme slengen ønsker jeg deg et riktig godt nytt år :-D

  [Reply]

  Reply
 2. Amélie

  January 2, 2009 13:14

  Godt nyttår, Frk makeløs! Ble nysgjerrig på Den Skjeggete Mannen… Går det an å få til et innlegg om han? (Eller er det noe jeg burde ha fått med meg…?)

  Du er forresten sitert og nevnt i bloggen min idag.

  Nyttårshilsen fra Am.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  January 2, 2009 16:09

  Sulvis: Så bra, kanskje det til og med var meningen at jeg skulle tagge noen? Hm.

  Ulme: Fabelaktig, det var rene postkortidyllen. Skal legge ut bilder straks. Godt nytt år til deg også!

  Rosaverden: Selvsagt, bare hyggelig det. Og riktig godt nytt år til deg også!

  Tina: Det kommer. Og takk takk, det går riktig bra faktisk :-)

  Amélie: Den posten som heter “Ting man kan gjøre i desember” handler om den skjeggete mannen. Men du skal ikke se bort fra at det kommer flere poster etter hvert :-)

  Tusen takk for utrolig fine ord i bloggen din, jeg ble jo helt rørt!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ four = 12

CommentLuv badge