Frøkna vs telefonselgermannen

, , 21 Comments

Mobilbransjen har tydeligvis fått det for seg å ansette plagsomme salgsmennesker for å ødelegge sommeren min. I løpet av de siste tre ukene har jeg blitt oppringt sikkert fjorten ganger av ulike mobilselskaper som vil forsøke å overtale meg til å bytte abonnement. At min tålmodighet med denslags mennesker nå er temmelig tynnslitt sier seg selv, og jeg er tydeligvis ikke alene. I forrige uke fikk jeg nærmest applaus av et eldre ektepar som hadde overhørt min telefonsamtale med en abonnementsselger inne på Kiwi.

Greit nok, jeg skjønner jo at disse folka har en jobb å gjøre, og så lenge de er rimelig høflige og tror meg når jeg sier at jeg ikke er interessert, så kan jeg til nød tolerere dem. Men i går hadde jeg en samtale med en kar, jeg tror han jobbet i Netcom, som gjorde at jeg en gang for alle mistet troa på dem som hyggelige mennesker. Den gikk som følger:

Han (muntert, med mye bråk i bakgrunnen): Ja hei, er det Frøken Makeløs?
Jeg: Ja, det er det.
Han: Hei du, jeg ringer fra Netcom og så lurer jeg på hva slags mobilabonnement du har nå?
Jeg (hyggelig, men avvisende): Jeg har et som jeg er veldig fornøyd med og er ikke interessert i å bytte.
Han: Men jeg har et kjempebra tilbud til deg!
Jeg: Nei, jeg er ikke interessert.
Han: *mumle mumle*
Jeg: Hva sa du?
Han: Jeg vedder på at du ikke engang vet hvor mye du betaler i måneden.
Jeg: Vet du, nå syns jeg du er ufin.
Han: Det syns jeg du er også!
Jeg: Hvah? Hvorfor er jeg ufin?!
Han: Du vil jo ikke høre på hva jeg har å tilby deg.

Så da la jeg på, etter å ha sagt pent hadet bra så klart (man er da veloppdragen, selv mot ufyselige telefonselgere). For alvorlig talt, du mobilebonnementselgermann: Når du ringer og forstyrrer meg i ferien min, for å tilby meg noe jeg ikke har bedt om og ikke er interessert i – og i tillegg er frekk nok til å si at du ikke tror jeg har oversikt over min egen økonomi – da er det ganske enkelt ikke jeg som er frekk.

Illustrasjon: Smallandround

 

21 Responses

 1. Erlend

  July 17, 2009 07:34

  Netcom ser ut til å være særlig aggressive for tiden. Men de har tydeligvis gitt meg opp, siden jeg ikke gir meg uten å stille dem spørsmål om hvor mye det nye abonnementet egentlig koster…

  [Reply]

  Reply
 2. Geir

  July 17, 2009 11:43

  Det er “The Millenials”. Du er her for de, og ikke omvendt. Og det med Brønnøysundregisteret var en fin ide. Hvorfor var jeg ikke klar over det?

  Til en annen gang: Er det mulig å be de oppgi hvem de ringer for, be om navn og så ringe sjefen?

  [Reply]

  Reply
 3. Alt godt

  July 17, 2009 13:08

  -Eller berre seie “vent litt”, legge telefonen i lomma og så fortsette handleturen som om ingenting har skjedd. Han legg nok ganske fort på, vil eg tru.

  [Reply]

  Reply
 4. katla

  July 17, 2009 13:27

  Hva!
  Av og til lurer jeg på hvilke ambisjoner disse selgerene har. Det mest nærliggende er å forsøke ødelegge dagen din om du ikke kjøper noe av dem (som likevel kan ødlegge dagen).

  Det skal være sagt jeg har hatt netcom i årevis, og har aldri vært plaget med oppringinger. Men så har jeg heller ikke telefonummeret i telefokatalogen.

  [Reply]

  Reply
 5. Nina

  July 17, 2009 16:01

  #1) Det er enkelt å reservere seg i Brønnøysundregisteret mot telefonsalg. Enkel registrering på nettet og telefonsalgsselskapene har da 3 måneder på å fjerne deg fra listene sine – de har da ikke lov å kontakte deg i salgsøyemed. Og da det er en del av oss som allerede er registrert blir det jo mer og hyppigere telefoner til dere som tillater telefonsalg ;)

  #2) Kan bare ikke dy meg: ekteparet “overhørte” trolig ikke samtalen din – jeg vil tro de ikke hadde noe valg annet enn å måtte høre på den. Er bare litt lei alle private samtaler jeg blir påtvunget som jeg egentlig ikke har noen interesse av ……

  [Reply]

  Reply
 6. Erlend

  July 17, 2009 17:14

  Nina: Brønnøysund er vel og bra, men hvis du allerede har et løpende kundeforhold til en bedrift, har de full rett til å ringe deg opp.

  [Reply]

  Reply
 7. Krissy

  July 17, 2009 20:08

  Man begynner jo å lure når det kommer sånne rare telefonnumer opp, og man blir av og til å svare. Men nå har jeg funnet ut at det beste er å la være å plukke opp røret. Så sparer både jeg og telefonselgeren tid … ;)

  [Reply]

  Reply
 8. madeleine

  July 17, 2009 22:47

  ble svært nysgjerrig på hva du sa da du ble applaudert av det eldre paret.

  selv pleier jeg å si “pappa betaler”, og det holder som oftest.

  [Reply]

  Reply
 9. Caroline

  July 18, 2009 01:17

  SV: Det var bare hyggelig. Jeg elsker bloggen din og har alltid gjort det. Faktisk så kan jeg fortelle deg hvorfor du fikk 6- og ikke 6. Det er fordi du ikke svarte på kommentarene mine – før. Så jeg er veldig glad du gjorde det nå, tusen takk. Føler meg nesten litt smigret for enda det høres litt rart ut så er jeg en fan av deg, egentlig… Så nå vet du det :) God natt!

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  July 18, 2009 01:47

  Veldig mange gode tips her, tusen takk! Skal definitivt registrere meg i Brønnøysundregisteret. Og ettersom det tar tre måneder før jeg slipper unna telefonselgere, så har jeg jo tid til å teste ut noen av forslagene deres også, hurra!

  Den “vent litt”-strategien til Alt Godt har jeg veldig sansen for, for eksempel! :-D Og hvis de fortsetter å være ufine så skal jeg be om å få snakke med sjefen, som Geir sier. Lurt!

  Nina: De stoppet og lyttet. Og etterpå fortalte de meg at jeg bare måtte “gi dem inn” (altså, telefonselgerne) og innledet en samtale om deres egne strategier overfor denslags folk. Så jeg tror faktisk ikke jeg tvang dem til å høre på min personlige samtale :-)

  Madeleine: Jeg sa at jeg ikke var interessert. Og da han ba meg om å avse et lite minutt så han kunne fortelle meg om det storartede tilbudet han hadde, så sa jeg at jeg allerede hadde avsett et lite minutt til han. Og så avsluttet jeg samtalen :-) Men “pappa betaler” er jo mye morsommere!

  Caroline: Jeg svarer på kommentarer så sant jeg har tid og skiller ikke på hvem det er som har lagt igjen kommentar. Det hender jeg legger ut poster som plutselig får masse kommentarer og så rekker jeg ikke å svare på dem. Det er jeg veldig lei meg for, men det er altså på ingen måte personlig :-) Tusen takk for den fine karakteren, jeg ble veldig veldig glad!

  [Reply]

  Reply
 11. Alter Ego

  July 20, 2009 00:27

  Jeg liker Pondus-varianten.

  Han sier til selgeren, med dyp jeg-vil-ha-deg-stemme: “Du er en deilig mann… En veldig deilig mann!” Og gjerne si mer i samme stil; totalt utenfor hva de venter og vil ha, og noe de ikke har anledning til å egentlig svare på fordi de ofte sitter i call-sentre… Da legger de også på. Sier Pondus.

  (Men den ventegreia er jeg fan av. Selv lar jeg dem lire av seg åpningslinja og så sier jeg: “Tusen takk men jeg er ikke interessert. Ha det bra!” og legger på. Funker fint, det også.)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


four + 4 =

CommentLuv badge