Gamla snakker om mote

, , 12 Comments

Nylig har jeg blitt gammel og klok. Ja, det er faktisk sant – jeg har hatt bursdag og er nå offisielt halvveis til søtti. Det er litt deprimerende å tenke på fordi jeg tror den neste halvdelen kommer til å gå så sinnsykt fort men så kommer jeg på at det jo er nøyaktig like langt som hele livet mitt til nå, og det syns jeg i grunnen har vart ganske lenge og inneholdt en hel masse forskjellige greier. Så da er det bare om å gjøre å ikke la de neste 35 årene swushe forbi i ren rutine, for det er jo da tiden virkelig løper fort. Ferievennens beste triks for å hindre at tiden løper fra han er å kjede seg – for da går jo tiden dødssakte. Samtidig er jeg usikker på om jeg egentlig er så keen på å kjede meg i 35 år bare for at årene skal vare lengst mulig, så vi får se hva jeg ender opp med å gjøre.

Men tilbake til dette med klok. Jeg innser stadig mer at jeg de siste tiårene har gjentatt meg selv med påstander om trender jeg aldri noensinne vil gi etter for. Det begynte allerede på barneskolen da jeg friskt proklamerte at jeg aldri noengang kom til å iføre meg slengbukser. Det var jo SÅ stygt. Enter: frikeperiode på gymnaset og plutselig stod jeg der en dag iført cordbukser med udiskutabel sleng. Akk. Siden har det gått slag i slag.

I disse dager er min soleklare favorittbukse – etter uansvarlig mange bomkjøp – saggejeans med klaustrofobisk trange bein. Det er en passe weird kombinasjon som utrolig nok funker som bare det. Hvertfall akkurat nå. For jeg innser at buksa er langt mer kul, praktisk og comfy enn den er kledelig – og at jeg ganske sikkert kommer til å se tilbake på den med like stor stolthet som jeg nå minnes klumpete nittitallsko og dongeribukser med innsydde stoffremser i sidene.

Så i alderdommens klokhet: Jeg ser ikke lenger noen grunn til å tro at jeg vil klare å motstå det neste noen bestemmer at er trendy. Og det neste. Og det neste. Det er vel i grunnen bare å velte seg over på siden og la de ukledelige motebølgene skylle over meg. Onepiece, anyone?

Illustrasjon: Natalie Dee

 

12 Responses

 1. Sonja Dadam!

  June 7, 2010 08:30

  Dongeribukser med innsydde stoffremser i sidene!!! Jeg var på 90-tallsfest for noen uker siden, og 90-tallsmoten ble heftig diskutert på forhånd og underveis. Jeg skal innrømme at det var ikke alle jeg klarte å se om hadde kledd seg ut eller om de hadde pynktet seg (dette var på et studentutested – hva vet jeg om hva ungdommen liker å kle seg i i dag?), men jeg hadde helt glemt disse buksene. moro!

  [Reply]

  Reply
 2. Nanne

  June 7, 2010 10:31

  Takk for artig innlegg. Jeg har tatt meg selv i å love “aldri ditt og aldri datt” for så å iføre meg med både ditt og datt med en stolt mine i ansiktet. Lurer på hvor lenge jeg holder unna for one-piece og jeans med haremsbuksesnitt.
  Dongeribukser med innsydde stoffremser, ja… En mote jeg hadde fortrengt! Men er dette egentlig 90-tallsmote? Jeg mener bestemt at jeg sydde om etpar dongeribukser på denne måten allerede mens jeg gikk på ungdomsskolen mot slutten av 80-tallet. (For den veslevoksne og samfunnsengasjerte var gjør-det-selv viktig allerede da…) Hmm… Kanskje det var jeg som startet hele trenden? I så fall ber jeg ydmykt om unnskyldning ;-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jeans med haremsnitt er akkurat det jeg går med for tiden. Modellen heter til alt overmål Harem, så det er liksom ingen tvil.

  Aiai, kanskje du er selveste opprinnelsen til stoffremsene? Vel, det var jo omtrent som mine favorittjeans nå for tiden; praktisk, comfy og kult – men ikke særlig kledelig..

  [Reply]

  Reply
 3. Ulrikke

  June 7, 2010 11:44

  Først: Trettiåra er de nye tjueåra! Det har jeg i hvert fall hørt.

  Holder på å skrive en bloggpost om å være stilforvirret, og der nevner jeg noen ting jeg ALDRI kommer til å gå med: OnePiece og sko med spiss tupp. OnePiece er den absolutt teiteste trenden ever. At folk vil se dumme ut hjemme er en ting, men å bruke dem i offentligheten?
  Jeg blir pinlig berørt.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Wee!

  Men bare vent til du blir gammel dame du også, da ifører du deg ting du aldri hadde drømt om at du kom til å gå med noensinne. Ah, den som var ung og skråsikker.. :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Bergljot

  June 7, 2010 13:39

  Huff ja, det er sånn det er. Jeg tar fryktelig og bombastisk avstand “stygg” mote – og så handler jeg restopplaget med 70 prosent avslag når den “stygge” moten ikke er mote lenger. Må liksom bare ha litt tid på meg til å venne meg til estetikken. Sånn har vi det i førtiårene (ulp).
  Gratulerer med vel overstått!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, jeg også!

  Takk :-)

  [Reply]

  Reply
 5. iruth

  June 7, 2010 13:45

  Hehe :) Jeg er sikker på at du kan dra på med en onepiece med stil også ;)

  Forresten: Jeg mistenker at “liker”-knappen kommer til å gjøre med til en dårlig kommentator!

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  June 7, 2010 14:10

  Foreløpig er jeg ikke så bekymret. På denne posten er det for eksempel tre ganger så mange som har skrevet kommentar som de som har trykket på “liker”-knappen. Men det blir spennende å følge med på hvordan det utvikler seg :-)

  [Reply]

  Reply
 7. Embla

  June 7, 2010 20:59

  Hihihiii! :) Gratulerer masse med overstått, og neida – du skal da vel ikke kjede deg gjennom de neste 35 årene! Lek og lev :) Det er nok en klok beslutning, dog, at du ikke skal være for bombastisk angående hva du vil eller ikke vil iføre deg – man kan fullstendig overrumple seg selv, også står man der, ikledt utenkeligheter! :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


six × 4 =

CommentLuv badge