Gamle cd’er og sug i magen

, , 13 Comments

Jeg rydder i loftsboden. Det er unektelig en del esker som ikke har vært pakket opp etter at de ble plassert der for tre og et halvt år siden, og det er uaktuelt å flytte dem videre til neste bod.

Stort sett går det veldig greit. Tre pappesker med bøker sendes med lett hjerte til nærmeste loppemarked, sammen med en bunke dvd-er, noen pent brukte sko og en haug med stoffstykker jeg en gang planla å sy noe fint av. Klær sender vi til Fretex og gamle blader og papirer skal resirkuleres.

Det er fint å se at mengden skrot krymper.

Men når jeg åpner en av kassene med cd-er, går jeg på en smell. For der ligger minnene. Fra da jeg var glad student og hørte på Wannadies og Jill Sobule – og da jeg var trist student og hørte på Stina Nordenstam og Tom Waits. Tenårene med Raga, Jokke og DumDumBoys, når jeg bare lengtet ut og bort. Sommerferien med Fountains of Wayne. Konsertene med Sophia, Pogo Pops og Kåre & the Cavemen.  Festene med Nirvana, Bob Hund og Motorpsycho.

Hemningsløs dansing til Lush og uforståelige Tubthumping på Hulen i Bergen. Sniklytting til Spice Girls, som egentlig var helt forbudt.

Da jeg oppdaget The Smiths og Velvet Underground. Da jeg gråt med Unni Wilhelmsen og da jeg sang med Shawn Colvin.

Tedrikking med Ephemera og Belle & Sebastian. Øldrikking med Violent Femmes. Garbage og dumme jenter på Garage.

Suede. Pulp. Ash. Blur. Eels. Björk. Et sug i magen over tiden som har gått. Kan jeg virkelig bare gi bort alt dette? Og samtidig; hvilken glede har jeg egentlig av det når det ligger i en boks på loftet?

Hva har du gjort med cd-samlingen din?


 

 

13 Responses

 1. Aleksander

  April 2, 2013 19:29

  Jeg satte mine på loftet. Dels av sentimentale årsaker, dels fordi jeg gjerne vil kunne rippe dem (igjen) ved behov, men mest fordi jeg vil at min datter, og eventuelle andre barn vi måtte få fremover, skal kunne arve dem.

  [Reply]

  Reply
 2. Anne

  April 2, 2013 19:32

  CD samlingen ble nok digitalisert første gang jeg faktisk fant ut at det var mulig. Og så har den nok blitt spart på uansett… for minnene liksom? Ikke det at den var så stor i utgangspunktet at det gjorde noe.

  Har heller problem med boksamlingen. Den bare øker. Men det sies at det skal være sånn å være bibliotekar.
  Annes siste bloggpost: Corporate library worldMy Profile

  [Reply]

  Reply
 3. Lene

  April 2, 2013 21:09

  CD-samlinga står i CD-hyllene i stua! Klarer ikke den dårlige kvaliteten på mp3, og har mye musikk som ikke finnes på streamingtjenestene….

  Da jeg holdt på med visninger i høst, fikk jeg innbrudd i boden, der jeg trodde CDene stod…. Panikk!
  Etter flytting forsvant bøkene inn på gjesterommet, men CDene må være innen rekkevidde :)

  [Reply]

  Reply
 4. fru storlien

  April 2, 2013 21:38

  CD-samlingen ligger pent i kjelleren, med enkelte hederlige unntak som er på rommet til jentungen og noen som jeg bruker når jeg vasker hus eller bare er sur ( type dr.hook, kizz og ac/dc til øvrig families frustrasjon).
  Egentlig savner jeg kassettspilleren enda mer, det ligger et lager med åttitallsmusikk hos foreldrene mine som jeg savner. Og nå kjenner jeg at jeg egentlig gremmes over egen musikksmak…
  fru storliens siste bloggpost: barn i bunad?My Profile

  [Reply]

  Reply
 5. Hilde

  April 2, 2013 21:59

  Jeg fikk litt sug i magen når jeg leste her, for det var mange glemte navn. Må nok en tur innom spotify ;)

  Jeg har det slik med min gamle kassettsamling fra åttitallet og den lille halve hyllemeteren med vinyl jeg klarte å anskaffe meg før cdspillerern fant veien inn i min verden. Jeg kommer aldri til å kaste det, selv om innholdet er av meget variabel kvalitet.
  I stua står en kommode spesielt innkjøpt til å romme husets herres cdsamling som vokste voldsomt fort inntil for noen få år siden. Den er sjelden åpen for tiden.
  På toppen står en boks med de platene som blir spilt av og til, og på toppen av den boksen ligger barnas beste viser. Mor kjører ipod og har ikke kjøpt en cd siden..-tja?
  Hildes siste bloggpost: Dagens farge ble…rosa!My Profile

  [Reply]

  Reply
 6. Helene

  April 3, 2013 08:24

  Så vidt jeg kan huske er cd-samlingen enten solgt, gitt bort eller kastet. Mesteparten ble overført til mp3-spilleren, som har blitt byttet ut med Spotify, så med unntak av noen veldig få sanger jeg ikke får tak i hos den grønne giganten har jeg ganske enkelt ikke behov for dem lenger. Og skulle det være skikkelig ille kan man alltids søke litt på Youtube og høre sangene allikevel ;)

  Dvd’ene derimot…

  [Reply]

  Reply
 7. underveis

  April 3, 2013 11:54

  Å, hvis du får sug i magen av noe du finner på loftet – så betyr det at det skal beholdes. Det betyr noe for deg. Det får jo være grenser for hvor rasjonelle vi skal være. Noen ting skal en beholde rett og slett for det suget i magen. …
  Her står cd ene i stua. De fleste samler vel støv. Ungene er flinkest til å sette på musikk. Vi har hatt stor glede av å introdusere ungene for vår “gamle” musikk. Det liker de godt – og jeg er glad vi har alt det gamle tilgjengelig for dem (og oss…)
  underveiss siste bloggpost: det gode mylderetMy Profile

  [Reply]

  Reply
 8. Mette

  April 3, 2013 12:23

  Hei
  vi har fortsatt cdene i hyller i stua og hører på de rett så ofte. har faktisk cd-spiller både på kjøkken og stue. ikke så hipt kanskje, men god lyd og ofte lettere å finne inspirasjon i en fysisk cd-hylle enn å måtte bla rundt på en ipad etc.

  flytt med cd-ene og få fram de du tror du kommer til å høre på:)

  mette

  [Reply]

  Reply
 9. Annikken - osloliv

  April 4, 2013 16:03

  Her står de i stua. Det går mest i spotify, men når jeg kommer på det liker jeg å finne frem “glemte” plater og spille de, det er noe med nostalgien knyttet til rekkefølgen på sangene man husker, coverne… Tror vi kommer til å beholde de ja.

  [Reply]

  Reply
 10. Mariann

  April 5, 2013 21:24

  Vi henta dem akkurat frem igjen fra loftet. Mannen gjenoppdaget gleden og kvaliteten på cd foran digitalt, og jeg henger med på lasset. Håper ikke du kasta dem :)

  [Reply]

  Reply
 11. Ine

  April 7, 2013 13:02

  Vurderte fram og tilbake da vi flytta for kort tid siden, og kom fram til at vi ville ta med cd-ene våre. Vi har gått over til å kjøpe lp-er for ganske lenge siden, men fant ut at det er for mange minner knytta til cd-ene til at vi kunne kaste dem. Dessuten kan det hende noen har lyst til å arve dem en gang. De har fått tilholdssted i sånne kjekke cd-esker fra Ikea, og står nå i bokhylla vår på stua.
  Ines siste bloggpost: Kaffehjertet gleder segMy Profile

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 + = seven

CommentLuv badge