Gamlisungdom

, , 13 Comments

På juleaften hadde Aftenposten en artikkel om språk og da kunne man ta en test for å finne sin egen språklige alder. Jeg kom ut som 47 år, adskillig yngre enn ventet faktisk. Riktignok skriver jeg ikke “ham” men er man opptatt av rettskriving og gramatikk, får man nesten akseptere at man oppfattes som noe utdatert. Dessuten var jeg ganske happy med at jeg ikke ante hva Msn-forkortelsen PBS står for (parent behind shoulder), selv om jeg muligens kunne hatt bruk for den da jeg snakket med Den Skjeggete Mannen fra barndomshjemmet i julen.

For noen år siden hadde noen kolleger av meg funnet en annen test på det store internettet hvor man kunne finne sin mentale alder. Jeg havnet i gruppen “60 år eller eldre”. Jeg må nok bare innse at jeg er en sånn gamlisungdom. On the bright side så må jeg stadig vise leg når jeg er ute på byen og i sommer måtte jeg bevise min alder da jeg ville kjøpe Ibux på Rimi. Den historien kommer jeg til å fortelle igjen og igjen helt til jeg dør, tror jeg.

Det er litt som å handle klær; det ene øyeblikket kjøper du strålende fornøyd en topp som sitter som et skudd i størrelse XS og i det neste henger du fornærmet tilbake på plass en bukse som passet i Large.

Jeg er nok veldig kompleks av meg. Og dyp og sånn, liksom.

(Og for dere som lurer på hvordan det gikk med Gul Enke-tradisjonen i år så ble det nok en bekreftelse på min status som gamlisungdom; Frøken Fräken og jeg gikk ikke ut i det hele tatt men satt hjemme hos henne og drakk rødvin og spilte scrabble. Brikkene faller på plass, bokstavelig talt. Vel, i det minste vant jeg).

 

13 Responses

 1. ferievennen

  December 27, 2008 14:52

  Denne tok jeg også. Jeg ble pur unge 42 år. Du får trøste deg med at du forøvrig holder deg langt bedre enn meg.

  [Reply]

  Reply
 2. Erlend

  December 27, 2008 15:37

  PS: Formen «juleaften», som du bruker i første setning, omtales som «foreldet» av Norsk Riksmålsordbok. Så antakelig kan du legge en 10-15 år på alderen din.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  December 27, 2008 15:43

  Krissy: Må begynne å abonnere på Aftenposten. Alle fornuftige mennesker gjør det :-)

  Ferievennen: Sss, du blir da bare kjekkere og kjekkere for hvert år :-)

  Erlend: Wow, det er faktisk ganske imponerende – selv uten at jeg vet hvor gammel du egentlig er. Og jeg vet aldri om jeg skal skrive “julaften” eller “juleaften” – nå vet jeg at jeg må holde på “juleaften” for å opprettholde gamlis-imaget mitt :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Geir

  December 27, 2008 20:34

  Hæ? Skjønner ikke? 47? Yngre enn forventet? Det får det til å høres ut som 47 er en alvorlig alder. Personlig syns jeg 47 er ungt og sprekt, og oser modernitet.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


five + = 8

CommentLuv badge