Gravid eller pubertal?

, , 8 Comments

Jeg må si at det er overraskende mange likhetstrekk mellom graviditet og det å være i puberteten. De første tre månedene av graviditeten var jeg for eksempel helt latterlig humørsyk, vi snakker hormoner på ville veier i PMS ganger tjue-varianten. Stakkars Helten levde et usikkert liv på den tiden – en velment spøk kunne fort slå feil dersom Hormonheksa var i dårlig lune og oppdaget at det kunne spores en promille eller to med sleivspark og potensielle fornærmelser i uttalelsen hans. Eller spøken kunne bli mottatt med en hyggelig latter, det var aldri godt å si. Omtrent som å bo med en kranglete og ustabil fjortenåring, med andre ord.

En annen ting er at disse puppene etter noen rolige år har begynt å vokse igjen, med tilhørende plager. Det var ømt og ubehagelig da de først dukket opp under genseren min en gang på slutten av åttitallet og jeg kunne fint klart meg uten en sånn periode til. Dessuten kan jeg nå enda mindre enn før forstå hvorfor folk frivillig betaler for å få store pupper. Det er jo så upraktisk! Mitt seneste bh-innkjøp var i størrelse 70G (sykt!), og når ungen kommer blir det vel enda verre. Sukk.

Og så kom kvisene. Den ene hadde knapt roet seg før den neste dukket opp igjen rett ved siden av. Av en eller annen grunn trivdes de nemlig best på haken min alle sammen – helt til jeg klaget litt over akkurat det og umiddelbart etterpå fikk et fyrtårn midt i panna som svar. Takk skarruha.

Akkurat nå ser det ut til at kvisetendenesene har gitt seg litt – pluss at hormonene er langt mer under kontroll – så nå lurer jeg på hva slags andre pubertale flashbacks jeg har i vente. Begynner jeg å rødme i tide og utide? Får panikk ved tanken på å snakke i forsamlinger? Blir flau av å møte mamma ute blant folk?

Jeg lever i spenning.

Illustrasjon: Doodlepress

 

8 Responses

 1. Cecilie

  September 22, 2010 12:23

  Hahaha, morsomt! Kviser slapp jeg heldigvis, men det med puppene er nok felles for de fleste vil jeg tro. Det gir seg jo, når jeg nå, to år senere, finner frem de gamle BH-ene er det jo til å le seg ihjel av. Måtte i spesialforretning til slutt. Men det er jo gøy når kroppen forandrer seg, små påminnelser liksom, og veldig gøy helt på slutten når det kommer bittelitt råmelk! Det er crazy, det! Ellers anbefaler jeg denne bloggen: http://whoisgeorge.blogspot.com/ om en nybakt mamma som skriver så fint om hvordan det er.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  For en nydelig blogg! Jeg har lest og lest og lest.. Takk for tipset :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Delirium

  September 22, 2010 18:34

  Du spretter snart til overgangsalderen! Da begynner du å svette for den minste ting og må slå opp vinduer og sånt midt på vinteren for å ikke dø av heteslag….

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Haha, er det det som er i vente altså? Rett fra pubertet til overgangsalder! Lurer veldig på hvordan det skal gå med han frossenpinnen som ligger ved siden av meg i senga hvis jeg må ha åpne vinduer på soverommet i vinter..

  [Reply]

  Reply
 3. Kristina

  September 23, 2010 09:04

  Du har en utrolig fin blogg, og gratulerer med graviditeten :)
  Ville bare dele denne UTROLIG morsomme tegneserien: “Hyperbole and a half”. Jeg tenkte litt på hormonelle damer når jeg leste denne http://hyperboleandahalf.blogspot.com/2010/05/sneaky-hate-spiral.html

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Jepp, sånn er det! Eller var, i det minste. Jeg innbiller meg hvertfall at jeg har kommet mer i balanse nå. Det verste er jo faktisk som de sier, at man brli så sinna så sinna og så har man ingen å ta det ut på, for det er jo egentlig ingen sin skyld. Men i hormontåka er det ikke så lett å se akkurat det, så stakkars uskyldige mennesker ble nok i mitt hode årsaken til både det ene og det andre :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


1 × = nine

CommentLuv badge