Gymnastikk på t-banen

, , 15 Comments

På t-banen i dag kunne man observere en ti-elleve år gammel jente i knallrosa boblejakke og knallblå bukser. Hun vinket hadetbra til kompisen sin på stasjonen og reiste alene videre. Men i stedet for å sette seg ned og stirre tomt ut i luften eller bli stående og stirre tomt ut i luften så brukte hun stolpen i mellomvognen som akse for litt gymnastikk. Rundt og rundt og rundt og rundt gikk/hang hun, med armen strakt inn mot stolpeaksen.

Det var et fascinerende syn. Og hun var jo bare et barn. Men hva er egentlig aldersgrensen for sånt? Hvor gammel kan man være før litt ensom gymnastikk på t-banen er noe som får folk til å lure på om de skal ringe noen sånne menn med hvite frakker?

 

15 Responses

 1. vibeke

  January 15, 2008 23:10

  Hvis man kan sånt som førtiåring – hvorfor ikke gjøre det? Man må jo benytte seg av den tiden man har til rådighet fra en post til en annen :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Stian

  January 15, 2008 23:17

  Jeg tror sjukheit prøver å si at hans(?) grense for aksept av håndholdt svinging rundt metallstolper går mellom 14 og 15 år. Ellers kan man få andre, utilsiktede assosiasjoner. Som humoristisk poeng må jo det være lov.

  Men så lenge folk oppfører seg bra og er tilsnakkelige har jeg personlig stor aksept for alternativ oppførsel. Er man veldig forelsket, f.eks., er håndholdt svinging rundt metallstolper på t-banen en helt kurant oppførsel langt opp i 30-årene, etter min mening. Synkron nynning, smil og skjelmske blikk mot medpassasjerer, også. De fleste burde forstå situasjonen da.

  Prøv, da, vel :-)

  [Reply]

  Reply
 3. fr.martinsen

  January 16, 2008 08:50

  Det var en byoriginal i Oslo før, advokat Hermansen, han kledde seg i uniformer og turnet på trikken i de stengene.

  [Reply]

  Reply
 4. Anonymous

  January 16, 2008 10:26

  Jihu, for et fabelaktig syn. Er det ikke litt befriende også med barn,, som ikke tenker så mye over hva andre synes og tenker? :-)

  Forresten minner det meg litt om en turner jeg var på tur til Lonaond med, for en tid tilbake. HVer plen ble torpedert over med saltoer. Framlengs. Baklengs, og med diverse skru. Jeg følte jeg plutselig hadde svært seige bein selv.. :-/
  kri.

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  January 16, 2008 10:35

  emelie: du husker det? det må jeg si er svært imponerende. åtte år er notert :-)

  vibeke: fordi folk tror du har en skrue løs (oi, det var et uttrykk man ikke bruker hver dag gitt)? leve normaliteten! :-)

  stian: visst er det lov. du tar meg alt for alvorlig :-)

  den der singin’ in the rain-greia di høres jo forlokkende ut. jeg får prøve det ut en dag jeg føler meg ekstra modig :-)

  fr. martinsen: haha, så bra! var han advokat på ordentlig?

  krissy: ja, man skulle brydd seg litt mindre om hva andre mener. tenk så mye turning det hadde vært da!

  den london(?)turen høres helt fabelaktig ut. jeg vil også på tur med en turner!

  [Reply]

  Reply
 6. Heidi Fleiss

  January 16, 2008 22:51

  Hermansen bodde på Bøler, som var nabostasjonen min på t-banen da jeg vokste opp. Han var en fabelaktig fyr, som jeg bl.a. ble skutt på med vannpistol en dag han var ute og var owboy!

  [Reply]

  Reply
 7. Sorgenfri

  January 16, 2008 23:13

  Jeg tror kanskje at dette ikke bare handler om alder, men også tidspunkt.
  For eksempel tror jeg de fleste – uansett kjønn, alder osv – ville sluppet glatt unna med en slik aktivitet på den siste banen på en lørdagskveld.

  [Reply]

  Reply
 8. Alter Ego

  January 17, 2008 01:21

  …og hvis du har min pappa har du en fase mellom ca 11 og 19 eller deromkring der voksne som gjoer slike ting er FRYKTELIG flaut aa ha i familien sin. Men etterpaa blir man den stolteste datra i verden – saerlig naar pappa i en alder av 50+endel vinner akebakkehoppkonkurranse mot 12-14aaringer som syns han er det kuleste i verden:)

  Folk som tenker og handler utenfor boksen ender ofte – men ikke alltid – opp med aa gjoere verden litt mer innholdsrik og verdt innsatsen:) Mener jeg.

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  January 17, 2008 10:42

  fr. martinsen: så morsomt, jeg har faktisk aldri hørt om han før. det er i grunnen for få by-originaler :-)

  heidi: haha, han var comboy? tenker han var poppis blant ungene da ja :-)

  sorgenfri: joda, på det tidspunktet er vel det meste lov. men sånn midt på ettermiddagen når folk antar at du er helt edru?

  alter ego: jeg tror det er alle foreldres skjebne å være upopulær blant egne barn når de er i den alderen. heldigivis skjønner man etter hvert hvor bra folk foreldrene er og faren din høres definitivt ut som en morsom mann!

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  January 17, 2008 20:22

  kanskje ikke? her har man gått rundt i alle år og trodd at de var der for at gamle damer skulle ha noe å holde seg fast i i rushtiden. men når man tenker etter så er det vel sjelden at de gamle damene reiser med t-banen i rushtiden uansett, så da blir jo den eneste plausible forklaringen at de er der for å turne i. takk for oppklaringen :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 1 = two

CommentLuv badge