Husmorferie til Bergen

, , 9 Comments

collage

Denne helgen har jeg vært på en etterlengtet husmorferie med selveste Frøken Fräken og Homovennen (er det greit å snakke om husmorferie forresten? Jeg er ambivalent). Vi dro til fantastiske Bergen, hvor både Homovennen og jeg har studert. Faktisk var det der vi ble kjent en gang på nittitallet – han med briller og litt mer hår på hodet, jeg med nikotinavhengighet og en adskillig mindre strigla klesstil. Okei så har vi blitt en del eldre, men jeg vil jaggu hevde at vi begge tar ut adskillig bedre ut i dag enn den gang. Klokere har vi da også blitt.

Uansett.

Det er langt fra hvert år jeg får dra på ferie med disse fineste folka og nå som både Fräkna og jeg er på tjukka igjen (hun ligger to måneder foran meg i løypa denne gangen), føltes det som et slags nå eller aldri. (I det minste nå – eller om veldig lenge).

Dermed tok vi toget vestover torsdag ettermiddag, med Scrabble og blader og godteri og matpakke. Kom frem seint på kvelden og innstallerte oss i en aldeles nydelig leie-leilighet av typen 3,5 meter under taket, stukkatur og doble fløydører. Fantastisk! Fredagen tilbragte jeg 4 timer på Annes hudpleie i Engen – og er du i nærheten av Bergen vil jeg på det aller varmeste anbefale deg å gjøre det samme. Flinke og hyggelige folk i superfine lokaler! Da jeg endelig var ferdig hadde de to andre nærmest gitt meg opp og trodde jeg hadde omkommet av velvære (noe som ikke var så langt fra sannheten heller).

Resten av helgen har vi hengt på kafe, lest avis, brukt avskyelig mye penger i Bergens mange fine, små butikker, vært på kino (Frances Ha – anbefaler den også!), spist og skravla masse. I tillegg har en av oss sovet så mye at han visstnok våknet klokka fire i dag morges av ren uthvilthet.

Når man til slutt kommer hjem og får holde verdens fineste toåring i hånda mens han sovner, etter at han har hvisket vakre kjærlighetserklæringer til mammaen sin i mørket på barnerommet – da har man jammen hatt en skikkelig fin helg.

Har du reist bort uten barn i det siste?

 

9 Responses

 1. Ida

  September 16, 2013 22:17

  Nei, men jeg skal straks ta en svipptur til San Francisco for å treffe en gammel venninne og se Depeche Mode. Blir nok mye mimring. Jeg får ikke tatt meg helt fri, men har fått en liste over fine kafeer som egner seg for jobbing og det blir deilig med litt byliv igjen.

  Liker ikke helt å kalle det husmorferie, for det er jo ikke det vi er. Men det er unektelig deilig å bare være sammen med venner innimellom. Jeg tror det er viktig å kunne savne mann og barn litt.
  Idas siste bloggpost: Det ble togbilde i år ogsåMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Oi, god mimretur – høres veldig koselig ut! Nei, jeg er litt ambivalent jeg også. Vi er ikke husmødre – men for min del tenker jeg det er så åpenbart at jeg ikke er husmor at jeg kan bruke husmorferie som helt ufarlig ironi. (Jada, jeg er et ironisk barn av nittitallet..)

  [Reply]

  Reply
 2. Carina

  September 16, 2013 22:57

  Åh, det hørtes ut som en nydelig ferie, i Norges vakreste by. Som jeg savner den byen.
  Jupp, Jeg har besøkt både Berlin og København uten barn i det siste.. Og i sommer var faktisk Mannen og jeg en uke alene i Italia (bla for å dra i bryllup). Akkurat det har jeg faktisk lurt veldig på om jeg skulle fortelle om på bloggen.. Én uke liksom, er det lov??
  Carinas siste bloggpost: LikevelMy Profile

  [Reply]

  Carina Reply:

  Og nei, jeg er ikke så fan av begrepet husmorferie. Det minner meg om sånne damer man hører på flytoget, som er bekymret for hvor mye rot og klesvask mannen har stelt i stand mens de var borte…om du skjønner?;)
  Carinas siste bloggpost: LikevelMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hjelpes meg, en sånn en vil jeg da ikke være!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja det syns jeg da absolutt at det er! Barnet er da snart tre (?), jeg tenker at da klarer de fint en uke uten mamma og pappa. Og en ukes ferie i Italia med mannen høres jo aldeles magisk ut!

  [Reply]

  Reply
 3. Ellen

  September 17, 2013 12:27

  Husmorferie er ikke tabuord. Men HOMOVENN? Nei, nå må du skjerpe deg! ;)

  Jeg var en hel uke alene på ferie uten mann og barn i januar. Det var alldeles herlig. Men du verden som 4 unger bråker når man kommer hjem igjen. Det tok litt tid å venne seg til. Puh!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, navnet er heldigvis klarert med mannen selv for mange år siden :-) Reintegrering til egen hverdag kan være tøft ja!

  [Reply]

  Reply
 4. Mariann

  September 18, 2013 13:32

  Jeg drar på ferie i dag! Med venninne fra singeltiden, som har flyttet langt bort, og som man pleide å prate i timesvis med, men som liksom ikke blir det samme over telefonen. Jeg gleder meg intenst til ferie, turgåing, kafé og shopping helt på voksne premisser! Og helt uten å ta hensyn til en lei mann.

  Vi var forresten på bryllupsreise (og i et bryllup) en langhelg i august, og da var barnet på besteforeldreferie. Han hadde det minst like bra som oss (og vi hadde det topp!).

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− 4 = five

CommentLuv badge