Hva kan man gjøre i Gøteborg?

, , 11 Comments

Helten og jeg skal på helgetur til Gøteborg – en siste kjærestetur før Bolla ankommer verden. Men hva skal vi gjøre der? Jeg har forsøkt å finne oversikt på nettet over hva som skjer, av typen Underskog eller Oslopuls, men har ikke klart å grave frem noe.

Ingen av oss er kjent i Gøteborg, så jeg håper jeg at dere makeløse lesere nok en gang kan komme til unnsetning. Alle tips om hyggelige, interessante, morsomme, spennende steder og ting å gjøre – pluss andre nyttige råd og info – er veldig velkomne!

Illustrasjon: Kup Kup Land

 

11 Responses

 1. frikke

  January 6, 2011 17:36

  oioi – da vil jeg nesten anbefale å lese på Glamourbibliotekarens blogg. Hun har alltid mange gode anbefalinger vedr. ting å gjøre i Gøteborg :)

  [Reply]

  Reply
 2. beamer

  January 6, 2011 19:27

  Åh, fine Göteborg :-) Noen år siden jeg var der sist, men her er det jeg kommer på sånn umiddelbart:

  Haga, koslig trehusbydel som ikke mange turister er obs på… Kafeene er bra, og en del fine ikke-kjedebutikker.

  Om dere har bil og er i shoppingmodus, så ligger Kungsbacka med Freeport (stort outletsenter, se http://www.freeport.se/) noen minutter ekstra kjøring syd for byen.

  Universeum er absolutt ikke bare for folk med barn.

  [Reply]

  Reply
 3. Mammadamen

  January 6, 2011 20:08

  En superviktig tur dere skal på vil jeg si:-) Jeg hadde tenkt å foreslå Hage, men ser at det er jo allerede gjort! Et utrolig sjarmende sted er det uansett:-)

  god tur:-)

  [Reply]

  Reply
 4. Suziluz

  January 6, 2011 21:12

  Jag tänker ge dig lite mattips, jag.

  Ett måste för mig varje gång jag är i Göteborg är att äta på restaurang Cyrano på Prinsgatan. http://www.cyrano.se/prinsgatan.html# Man bokar inte bord där utan går bara dit och väntar tills det finns ledig plats. Konceptet är enkelt – (välj inte pizzan även om den är god den med) man köper en trerätters meny för fast pris, och har tre alternativ på varje rätt (ja, som vilken som helst “formule” i Frankrike). Det är extremt gott, vällagat, mysig stämning och enkel atmosfär. Härligt, helt enkelt.

  Lite lyxigare är Hos Pelle, http://www.hospelle.com/. Men jättejättegott. Och har man dåligt med pengar har de en god barmeny, som verkligen inte är så illa den heller.

  Restaurang Caleo är en annan favorit. http://www.caleo.se/menyF.aspx Crossoverkök, jättegott, trendigt ställe.

  Det finns en del trevligt att se och äta i Saluhallarna, http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/goteborgarnas_hus,stora_saluhallen, bland annat finns ett gott och jättebilligt soppkök (alltså suppe, inte sopp på norsk…)

  Annars ska ni väl strosa lite i gamla kvarteren i Haga, fika, titta i secondhandbutiker och sånt. Som alla andra också påpekat.

  Ha så kul! :)

  [Reply]

  Reply
 5. Betta

  January 6, 2011 21:22

  Du skal til Göteborg? Min fødeby! :)
  Det er mange gallerier og musear. Mykje fint å sjå. Dessutan er det mange fine utestader som har musikknivå etter ein kvar smak. Ein må tørre å gå litt i bakgater; leite litt. Der er så utruleg mange flotte områder som ikkje akkurat ligg i hovudgater. Om ein beveger seg litt mot Haga, er det mange fine plasser for lunsj, middag og kveldskos.

  Håpar dykk for ein kjempefin tur. Og hels Göteborg for meg.

  [Reply]

  Reply
 6. Amélie78

  January 6, 2011 23:07

  Gled dere! Gøteborg er veldig sjarmerende. Spis på Caleo – kjempegod mat! Ikke langt fra Aveny’en. Det er massevis av god te å få kjøpt i løsvekt på Sten og Ström. Og sminke fra Make up store og MAC. Tusle ellers rundt i byen, ta en trikketur med coffee-to-go i hånda mens dere titter på verden rundt dere (ikke i rushtiden…) og lev livet.

  Bloggerklem fra Am.

  [Reply]

  Reply
 7. trine

  January 7, 2011 10:33

  Åh, heldige dere som skal til Gøteborg! Det er en av mine favorittbyer!

  Som tidligere nevnt anbefales Glamourbibliotekarens tips i hennes blogg.

  Har dere bestilt hotell? Hvis ikke så er Hotel Avalon midt i byen en designperle. Quality hotell 11 på Eriksberg er også bra, og det er sjarmerende å ta båten over kanalen til sentrum. Og frokosten er veldig bra!

  Hvis dere er der en søndag, bør dere ta en søndagsbrunch på en av byens restauranter. Jeg har ikke spist brunsh på Joe Farelli’s på Avenyen, men har tatt en pizza der, og det minner litt om John’s pizzeria i NYC, og de har mye å velge i når det gjelder mat. Stemningen stiger utover kvelden. Ellers ligger det en liten, sjarmerende restaurant med middelhavsmat i en sidegate fra avenyen,heter Svarta Oliver.

  For konserter eller teaterbilletter kan du bruke ticnet.se

  Haga er nevnt, det er obligatorisk. Styr unna kjøpesenteret ved togstasjonen med mindre du liker kjøpesentre. Det er også mange bra museer og gallerier. Ta det med ro, gå promenad langs kanalene, fika når dere får lyst til det og kos dere!

  [Reply]

  Reply
 8. CingT

  January 7, 2011 22:28

  En fin og kort tur fra sentrum er å besøke Skansen Lejonet, hvor man får litt utsikt over byen, litt historie og samtidig en liten luftetur ut av byluften. Det er ikke et must, men litt tradisjon plassert midt mellom jernbaner, industri og piggtrådgjerder.

  Hvis dere går fra sentrum til jernbanestasjonen kan dere se tårnet bak stasjonen. Hvis ikke er det lett å spørre seg frem, da alle göteborgare er kjempekoselige (de er jo tross alt min egen sort).

  [Reply]

  Reply
 9. Mariann J.

  January 11, 2011 16:09

  Jeg har bare vært den en gang, og det jeg husker best er Universeum! Det var ganske kult, syns jeg :) Og det var en kjærestetur – selv om kjæresten jeg hadde på den tiden var en dust, var det likevel en fin tur! :)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three + = 7

CommentLuv badge