Ikke så rent lite imponerende

, , 19 Comments

I høst kjøpte jeg en stol på loppis. Jeg likte formen men trekket var gammelt og slitt.

Etter noen måneder med skuling gikk jeg løs med hammer og syl.

Til slutt stod stolen igjen, helt splitter naken.

Så da måtte den kles på igjen. Det var et langt heftigere prosjekt enn antatt.

Hvis du har planer om det samme vil jeg råde deg til å ta bilder og notere ned prosessen når
du stripper av det gamle trekket, sånn at du har noe å gå etter når du skal sette på det nye.

Det tok omtrent åtte uker fra jeg begynte restaureringen til stolen var ferdig –
nypusset, nylakket og med nytt trekk. Om det var verdt det? Hm. Men den ble ble fin da!

 

19 Responses

 1. citten

  May 26, 2010 22:38

  Åh!! Jeg liker også godt stoler med den formen der… Mamma har en rimelig lik en (med puff) som er rålekker. Men hun fikk den trekt om da.

  Du kan trygt gi deg et klapp på skuldra for denne altså – ble lekker :)

  [Reply]

  Reply
 2. Embla

  May 27, 2010 09:26

  “Hm. Men den ble fin” …. skjønner :) Jeg vet ikke om jeg hadde turt å starte på slikt et prosjekt, for jeg tror det er himla mye tilpasning og vanskelig å få til – du er modig! Men så ble den fin, ja! Kjempefin :) Så flink du har vært, nå har du en god stol å sitte i!

  [Reply]

  Reply
 3. slikejenter

  May 27, 2010 09:57

  Fab! Jeg har en veldig lik stol, der trekket heldigvis ikke må byttes ennå. Ser ut som en drøy jobb. Kjenner meg veldig igjen i skulingen på ting som bør gjøres. Selv kan jeg dog skule en god del lenger en et par måneder, dessverre… ;)

  [Reply]

  Reply
 4. Juristen

  May 27, 2010 10:05

  Imponerende!

  Jeg er veldig nysgjerrig på gulvet ditt, jeg.. Under forutsetning av at bildene er tatt hos deg, altså! Hvordan gulv er dette? Jeg skal bygge min egen bolig, og valg av gulv er vanskelig, men ditt er så fiiiint:-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, bildene er tatt hos meg. Det er et gammelt furugulv som vi slipte ned da vi overtok leiligheten. Har tatt to strøk med silkematt lakk oppå, det kan anbefales. Veldig digg å gå barbeint hjemme, føles nesten som å gå direkte på treverket!

  (Eneste ulempen er at Helten har vist seg å være en skikkelig gulv-nazi. Ethvert tilløp til hakk og flekker slås hardt ned på. Jeg tror alle – inkludert han selv – er svært overrasket over at han hadde noe sånt i seg. Snodig hva pene gulv kan gjøre med folk! :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Lisa Lykke

  May 27, 2010 13:45

  Åååh, så kjempefin! Jeg har en gammel stol stående i boden som skal trekkes om i sommer, og nå ble jeg fryktelig inspirert! Du er så flink!

  [Reply]

  Reply
 6. Hemlis

  May 27, 2010 15:56

  Kjempefin! Og så er jeg veldig nysgjerrig på å se bilder fra det ferdige (?) kjøkkenet… er midt i kjøkkenoppussing selv akkurat nå, vi gjør stort sett alt selv og det er mye jobb! Syns jeg skimter en lampe i bakgrunnen på det første bildet, kan du si noe mer om den?

  PS: Blir så glad hver gang jeg ser i Google Reader at du har kommet med et nytt innlegg!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, det er vel mildt sagt på tide med noen bilder fra leiligheten. Dessverre har jeg prefeksjonistiske tendenser og vil helst ikke legge ut bilder av noe jeg ikke ennå er helt fornøyd med, men får prøve å bite det i meg. Helt ferdig blir man kanskje aldri?

  Lampen på bilde er fra Ikea, tror serien heter 365. Vi har to sånne hengende over den ene kjøkkenbenken. Syns det er fint med pendellamper over kjøkkenbenken men det står på (den veeeeldig lange!) ønskelisten min å bytte dem ut.

  Så hyggelig å høre! :-)

  [Reply]

  Reply
 7. Anette

  May 27, 2010 16:17

  WOW, imponert! Vet ikke helt om jeg hadde hat mot til å gå løs på et slikt prosjekt på egenhånd. Sluttresultatet ser skikkelig bra ut =)

  [Reply]

  Reply
 8. Juristen

  May 28, 2010 08:08

  Takk for svar! Furu er riktig så anvendelig, og relativt lett å vedlikeholde. Det aner meg at det bor en gulvfantast i meg også, som vil få en utfordring med nytt gulv og hund..

  Jeg slutter meg til de andre som vil se resten! Leiligheten og du virker temmelig classy; gleder meg til mer:)

  [Reply]

  Reply
 9. Mariel Alexandra

  May 29, 2010 06:38

  Så utrolig flink du er. Skal flytte i Juli /August. Så skal gjøre litt oppussing før det. Men tror et sånt prosjekt blir litt vel stort for meg! :) Alt du får til, jeg er veldig imponert. Den stolen kommer til å få mye kjærlighet etterhvert. Gøy gjøre ting selv1 ;)

  [Reply]

  Reply
 10. Elizabeth

  January 7, 2011 21:17

  Hei hei.
  Jeg lurte på en ting.. Holder på for første gang og trekke om setene på 6 spisestuestoler og lurte på hvordan du festet de to knappene i ryggen? For de vises vel ikke på baksiden? Er det noen superknapper jeg ikke vet om eller noe? ;)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Nei, de vises ikke på baksiden. Jeg har brukt knapper som har en sånn liten dings som stikker ut bak som man trer tråden gjennom. De knappene jeg brukte var dessuten sånne som man monterer selv på en måte, sånn at du kan velge hvilket stoff du vil ha. Da kan du få stofftrukkede knapper i samme stoff som stolene dine.

  Ga dette mening? Litt vanskelig å forklare kjenner jeg, men hvis du tar en tur i en sybutikk så kan de sikkert hjelpe!

  [Reply]

  Reply
 11. Miriam

  July 1, 2011 22:48

  Hei!

  Kjempe fin stol! Eg har en veldig lik en som jeg og kjøpte på loppis. Har endelig funnet ett stoff som jeg skal trekke den om med. Men kvier meg litt til å sette i gang, har absolutt ingen erfaring fra før!

  Så lurte eg på; Tok du av armlenene? Og brukte du noen bøker eller sider på nette som hjep? Har ikke funnet noe, men kanskje du har noen tips?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 + = nine

CommentLuv badge