Indépendance Cha-cha

, , 4 Comments

Indépendance Cha-cha ble skrevet av den kjente kongolesiske sangeren Joseph Kabasele i 1959, ikke lenge før DR Kongo løsrev seg fra Belgia. Teksten er delvis humoristisk og delvis politisk og ble populær ikke bare i DR Kongo men i hele Afrika, som gjennom sekstitallet frigjorde seg fra sine koloniherrer.

Han fyren med brillene som figurerer mest i videoen er Patrice Lumumba, den første statsministeren i DR Kongo. Provinsen Katanga, som de viser på kartet, er svært rik på naturressurser og forsøket på å løsrive denne delen fra resten av landet var et sentralt element i den krigen som brøt ut etter frigjøringen. Mannen i uniform mot slutten av videoen er Mobutu Sese Seko, president/diktator i DR Kongo fra 1965 til 1997.

Tøyser jeg når jeg innbiller meg at man ikke trenger å være Kongonerd for å like denne sangen? Jeg syns jo at den er riktig så catchy og selv om jeg ikke kan et ord lingala, så kan jeg likevel synge litt med på refrenget. Indépendance Cha-cha!

 

4 Responses

 1. Krissy

  October 30, 2008 12:54

  Nice :-) Jeg liker at bloggen din er ikke- stressete… En oase i hverdagen!
  Eksamensnerver og stress er sånt jeg ikke orker å lese om nå.

  [Reply]

  Reply
 2. Frøken Makeløs

  October 30, 2008 22:32

  Stas at du syns den er ikkestressete, det er jo meningen at den først og fremst skal være underholdende :-)

  Lykke til med eksamenslesingen! (oi, så glad jeg er for at jeg er ferdig med det)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


two + = 8

CommentLuv badge