Indre stridigheter

, , 10 Comments

image

Jeg har endelig gått til innkjøp av en smarttelefon, sånn ca hundre år etter alle andre. Min indre geek har i månedsvis hatt lange, intense diskusjoner med Kongonerden i meg, av denne typen:

Indre geek: ..men jeg har så veldig veldig lyst på!
Kongonerd: Du klarer å vente litt til. Tenk på forholdene som de kongolesiske gruvearbeiderne lever under!
Indre geek: Men.. Jeg trenger en smarttelefon!
Kongonerd: Neida, det er bare noe du tror. Du vil vel ikke være med på å finansiere krigen i Kongo?

Denslags er det jo vanskelig å argumentere mot men så til slutt, etter halvannet år med indre splid, tapte likevel de gode intensjonene. Det er visst bare å innse at jeg har blitt gammel, egoistisk og uten idealer. Og når det først skulle gjøres skulle det gjøres skikkelig, så jeg er nå den stolte eier av en svindyr Samsung Galaxy Sll.

Når forsettene ryker har man selvsagt et lass med gode unnskyldninger og bortforklaringer på lur. Her er min liste:
1. Jeg ventet tross alt halvannet år fra jeg begynte å ønske meg til jeg faktisk kjøpte.
2. Det er min “gratulerer med vel gjennomført graviditet, fødsel og barseltid – bra jobba!”-gave til meg selv. Fordi jeg.. eh, fortjener det.
3. Siden jeg kjøpte den aller kuleste telefonen trenger jeg ikke kjøpe ny før om veldig, veldig lenge.
4. Jeg kan bruke telefonen til å spre info om hvorfor man bør tenke seg om tre ganger før man kjøper en ny duppeditt.

Ok så holder det ikke helt vann. Og jeg har litt dårlig samvittighet. Hvorfor trenger egentlig jeg, velfødd, frisk og vel ivaretatt av den utmerkede norske velferdsstaten, noen belønning for å ha født et velskapt barn?

Men likevel. Og i det minste har jeg nå gitt meg selv et spark bak til å nevne koltangruvene i Kongo her på bloggen. Det har jeg tenkt veldig lenge at jeg ville skrive om. Kanskje fins det noen redde-verden-apper? Eller andre nyttige, morsomme eller fine apps. Hva bruker du på din telefon? Hvordan kan vi bruke de fancy telefonene våre til noe bra?

Hm, kanskje dette er noe jeg burde forske litt videre på. Hva sier dere, vil dere lese mer om denslags?

(Og forøvrig: Denne bloggposten er (nesten bare) skrevet i WordPress-appen. Yay!)

Illustrasjon: Dry Icons

 

10 Responses

 1. vaarloek

  July 2, 2011 00:47

  åååh. jeg har også indre dilemma på gang, men det har ingenting med gruvearbiderne i kongo. mer som “ååh, jeg vil ha en smartphone typ galazy sII”, “men den er så dyr og om et halvår er den bare halvparten så dyr men da er det bare et halvår til det kommer noe som er mye bedre så da er det liksom ikke noe vits lenger uansett” og “men er jeg virkelig jenta som bruker typ en halv titusenlapp på en telefon, en TELEFON liksom?”, for ikke å glemme “men jeg har så lyst på, jeg har så lyyyst påå”

  (du er fornøyd, oui?)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Veldig veldig fornøyd. Er så ekstatisk over ny telefon at jeg nesten ikke har tid til å spise :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Cecilie

  July 2, 2011 00:55

  Etter en tid med en litt sliten windows-telefon tok jeg steget over til android ved hjelp av en Xperia Arc…Fantastisk. Vel undt og gratulerer! ;)

  Jeg startet med å laste ned Opera sin nettleser og en Barcode Scanner. Flere utviklere har QR-koder på sidene sine. Da kan du sitte ved pc og søke etter apper og scanne kodene isteden for å søke på markedet. Jeg har også blitt glad i apper som Read it Later; denne lar deg lagre nettsider/artikler du vil lese, men ikke har tid til akkurat da… Også kan man lese de offline når du vil senere! :)

  Android er ofte koblet opp mot Angry Birds når det gjelder spill… selv spiller jeg gjerne Slice it! eller en gamle kjenning; Frozen Bubble. Ellers kan jeg også tipse deg om c:geo dersom du noen gang får lyst til å prøve deg på geocaching(.com) (hvis ikke du allerede holder på ;) )

  Tusen takk for Happy Endings-tipset! Endelig kunne også jeg komme med et bidrag i tv-lista i heimen ;)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ah, det var den andre telefonen jeg vurderte. Syns den ser så snerten og pen ut!

  Opera har jeg. Har skaffet meg barcode scanner også, selv om jeg foreløpig ikke helt ser når jeg skal få bruk for den. Kanskje jeg skjønner det etterhvert? Takk for tips om Read it later, det var lurt!

  Så hyggelig at Happy Endings slo an hos dere også. Tydeligvis ikke bare hos oss at mannen er underholdningssjef? :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Plosiv

  July 2, 2011 23:35

  Jeg vil gjerne lese mer om hva du synes om den, har nemlig vurdert den samme modellen, men har ikke klart å overbevise negativ enda. Hvor snasen er den?

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  July 3, 2011 12:55

  Den er veldig, veldig snasen! Nå er det jo min første smart telefon så jeg uttaler meg kanskje på noe tynt grunnlag, men jeg er hvertfall superfornøyd! :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Villkatta

  July 3, 2011 15:07

  Gratulera med ny duppeditt! Det er deg vel fortjent. Men eg kjenner til den indre striden – trur eg har den kvar einaste gong eg skal bruke penger på noko dyrt som eg kunne klart meg uten. Men kjekt å ha, det er det! ;)

  [Reply]

  Reply
 6. Stian

  July 4, 2011 10:28

  Jeg må nå bare si at jeg var like før deg. Den gamle fonen konket, og det eneste jobben hadde å tilby var ny “smarttelefon”. Sjelden har jeg følt meg dertil usmart. Hvor ble det av den gode, gamle “dumtelefonen”?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ha ha, dumtelefon! Veldig bra. men du er kanskje så smart helt av deg selv at du ikke trenger noen telefonhjelp. Jeg derimot, er toppfornøyd med all den smarte assistansen jeg kan få i ammetåka.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


4 + = thirteen

CommentLuv badge