Interiørblogg for de desillusjonerte

, , 8 Comments

Jeg leser en del interiørblogger og -blader og det pleier å gjøre meg sånn ca femti prosent superinspirert og femti prosent utmattet desillusjonert. På den ene siden er det jo så utrolig mye lurt og fint og genialt som vises frem at det nærmest prikker i hendene mine og bobler i hodet etter å starte en Extreme Make-over Home edition, men på den andre siden så innser jeg samtidig at vår leilighet aldri, aldri kommer til å ligne på de veldresserte hjemmene jeg beundrer i blader og blogger.

Da er det utrolig fint å kjenne folk som Homovennen, som tipser meg om verdens mest avslappa interiørblogg – Kåfjordolga. Hun bobler over av syrlig selvironi og kjølig realisme i forhold til egne interiørprestasjoner. Binders på kanten av en lysestake og andre deilig gjenkjennelige (men ikke særlig dekorative eller planlagte) oppbevaringstips blir presentert som de reneste genistreker. Uttalelsen “Vi har en kjempestor lekekrok i huset. Vi kaller den også for stue. Fungerer også utmerket til lagring av turutstyr” sier i grunnen alt om hvilket interiørnivå Kåfjordolga legger seg på. En aldeles strålende morsom feel-good-blogg for alle oss som trenger å senke interiørskuldrene litt innimellom.

Hvis du imidlertid skulle trenge mer inspirasjon av den gjennomførte, planlagte sorten så vil jeg anbefale deg et besøk på den norske bloggen Ideas to Steal. De skriver ikke om sine egne hjem men viser frem fine ting de finner rundt omkring på nettet. For eksempel skriver de om Therese Sennerholt, som lager de aller fineste svart/hvitt posterne med typografi. Dagens illustrasjon er selvsagt hennes verk. Ja takk til en sånn en under juletreeet i år!

 

8 Responses

 1. Embla

  November 6, 2010 11:50

  Glimrende! Likte Kåfjordolgas blogg :) og illustrasjonen. Jeg ligner nok deg, inspirert men ikke helt blendet av illusjoner … har det koselig :) men blir aldri helt strøken! God helg!

  [Reply]

  Reply
 2. aberlour

  November 17, 2010 11:38

  iiiiiih!! og plutselig visste jeg hva jeg kan gi min veldig vanskelige å finne julegaver til-lillebror =)

  jeg tror til og med jeg skal spare noen kroner på å rusle på panduro og kjøpe inn tusj og lerret så jeg kan lage det sjæl. supertips! takk! det gjorde dagen.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Bare hyggelig. Lager du et til meg også, eller? :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Stine

  November 26, 2010 10:42

  For et nydelig bilde dette var! Skulle veldig veldig gjerne hatt tak i et slikt et…

  Moro blogg du har! Sitter og smiler og ler for meg selv her.

  [Reply]

  Reply
 4. Melissa

  April 16, 2011 13:34

  Så hyggelig å bli nevt :) Våres mål med Ideas to steal er å lage et arkiv med relevant inspirasjon så man slipper å bla seg gjennom hundrevis av sider. Trenger du kjøkken inspirasjon. Trykk på kjøkken – og bare kjøkken interiørbilder vil dukke opp. Vi var så lei blogger med masse flott innhold men som var helt umulig å finne frem i til akkurat det du var ute etter. Indeksering is KING! Ha en strålende påske

  Melissa / Ideas to Steal

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − four =

CommentLuv badge