Israel Kamakawiwo’ole: Somewhere over the rainbow/What a wonderful world

, , 12 Comments

Dette må være en av verdens aller fineste coversanger. Israel Kamakawiwo’ole var musiker fra Hawaii og døde i 1997, bare 38 år gammel. Det var denne medleyen av Over the rainbow og What a wonderful world, utgitt i 1993, som gjorde han kjent internasjonalt og den har siden blitt brukt i en rekke filmer, tv-serier og reklamefilmer.

Israels kallenavn var The Gentle Giant – kanskje ikke så overraskende i og med at han på sitt tyngste bar rundt på 343 kilo. Det var nettopp overvekten som til slutt tok knekken på han. Over 10 000 mennesker deltok i begravelsen.

 

12 Responses

 1. radiohode

  September 7, 2007 16:43

  Hvordan kan 10.000 mennesker delta på en begravelse? Hadde de en rolle der alle sammen? Kista var sikkert tung den, altså, men 10.000 til f.eks. å bære kista er likevel litt overkill?

  [Reply]

  Reply
 2. Örn

  September 7, 2007 17:20

  Fine sangen! Morsomt, for kun fá dager siden brukte jeg en hel halvtime i telefon og internettn for á finne ut hva han het. Ok, halvtime var en overdrivelse. men hvertfall to telefonsamtaler og opptil flere google/youtube sök.
  Han har nemlig blitt brukt i en eller annen tv-reklame her pá isbiten. I alla fall, topp coverlát.

  Og sá skal han ha super-cred for á gi Ukulele en rennesanse etter han “tropical Hava Nagila” fyren ruinerte det instrumentet pá 60-tallet.

  (Det er en ukulele han spiller pá, jovisst var mannen stor, men ikke sááá mye störren enn en kassegitar.)

  [Reply]

  Reply
 3. Lise

  September 7, 2007 17:29

  Nydelig versjon av sangen :) Jeg måtte skrive mail til Norsk tipping da de brukte den i en reklame (den med hun damen på gamlehjemmet som legger vinnerkupongen i lommen på pleieren de ikke liker) for å finne ut hvem som sang.

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  September 7, 2007 17:33

  Örn: En halvtime? Hvordan er det mulig? Jeg brukte antagelig to minutter. Ukulele er vel kanskje ikke verdens kuleste instrument nei, men det funker jo som bare det i denne sangen :-)

  radiohode: det kan hende du ikke er på bærtur men du flisespikker noe veldig :-)

  lise: du strevde også? er det ingen som har hørt om wikipedia og google, mon tro?

  [Reply]

  Reply
 5. Örn

  September 7, 2007 17:41

  Det er fullt mulig á bruke en halvtime, under forutsetningen av at du overdriver en hel del, soser sá det svinger og er generelt ufokusert.

  [Reply]

  Reply
 6. Lise

  September 7, 2007 17:42

  Tror kanskje ikke Wikipedias storhetstid hadde begynt da, men jeg burde jo absolutt ha tenkt på google… På den andre siden sendte jeg mail til Nidar for å spørre om en stratos-reklamesang en gang, og da fikk jeg både singelen (begynner å bli en stund siden, ja…) og tre stratos i posten. Kanskje jeg håpet på talltips til ukens lottotrekning denne gangen?

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  September 7, 2007 17:52

  Örn: Det forklarer en del ja :-)

  Lise: Ooh, bra tips! Norsk tipping er kanskje ikke det beste stedet for freebies men man kan jo gjøre det samme med andre aktører!

  [Reply]

  Reply
 8. Anonym bloggløs :)

  September 8, 2007 18:12

  apropos ukulele : Yoyoyo Acapulco er et kult band fra Gausdal (eller no) i Oppland som har med ukulele. Bør sjekkes ut :)

  [Reply]

  Reply
 9. Rugdal

  December 23, 2008 18:08

  Begravelsen til Israel Kamakawiwo’ole var i en strand på Hawaii, der 10.000 personer kom for å ta farvel. Nei han ble ikke begravet i kiste, men asken hans ble spred ut over vannet.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ 9 = sixteen

CommentLuv badge