Jambo fra Uganda!

, , 5 Comments

Hei verden, nå er jeg i Kampala – hovedstaden i Uganda! Stod opp umenneskelig tidlig i går og reiste og reiste og reiste hele dagen. Likevel er det nesten uforståelig at man kan reise så langt, både fysisk og kulturelt, på en eneste dag.

Er veldig happy for å være tilbake i Uganda (var her første gang for tre år siden), det er noe med lukten, følelsen, stemningen, folkene – som gjør at jeg nesten føler meg litt forelsket (det er jeg jo forsåvidt også, men han er jo ikke her..). Sist gang tok det ca tre dager før jeg kunne konstatere at jeg faktisk hadde begynt å gå mye saktere enn jeg gjør hjemme – og nå har jeg allerede begynt å slenge på noen afrikanske eeh? og aahh.. her og der i setningene mine. Hoho, jeg er jammen lett påvirkelig når det gjelder språk og kultur!

Skal prøve alt jeg kan å blogge herfra daglig – og så håper jeg at jeg får kommet meg ut av kontoret og tatt litt bilder som jeg kan vise dere. Målet med turen er nemlig å lære opp våre afrikanske kolleger i et nytt dataprogram vi har tatt i bruk, så da blir det nok (dessverre) en hel del tid inne på kontoret.

Det eneste som er leit med å være her er i grunnen at jeg går glipp av den siste uken med oppussing av den nye leiligheten vår. Bilder fra det prosjektet kommer forøvrig senere. Men jeg har god tro på at det hele er i gode hender hos Helten. Han våknet såvidt da jeg sto opp klokken kvart på fire natt til søndag og det han søvndrukken gjerne ville ha rede på da, var hvor han kunne finne telefonnummeret til dem vi kjøpte leiligheten av. (Jeg vedder en femmer på at han ikke husker noe av dette selv).

(BIldet viser en KLM-vinge i solnedgang. Langt der nede under skyene et sted er Sør-Sudan).

 

5 Responses

 1. Irene

  September 21, 2009 14:15

  Moro! Jeg gleder meg masse til aa folge bloggingen din derfra! (Og dette ga meg enda mer lyst til aa dra til Afrika – jeg har lyst til aa dra til Mozambique og Botswana.)

  [Reply]

  Reply
 2. Bente

  September 21, 2009 16:45

  Må si meg enig med Madeleine! Afrika = herlig! Jeg bodde noen få mnd i Malawi. Fantastisk stemning, atmosfæren, herlig avslappende forhold til tid; kan dog være frustrerende for punktlige nordmenn:) Akk.. fikk akutt anfall av Afrika-savn! Gleder meg til oppdateringer på bloggen!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


5 × four =

CommentLuv badge