Jeg trenger nye sko

, , 32 Comments

Jeg trenger et par nye høstsko.

De må være gode å gå i, jeg orker ikke gnagsår og vonde tær. Men så må de jo se bra ut også. Være kule, men ikke hysteriske og praktiske, men ikke kjedelige. Jeg gidder ikke gå med joggesko på jobb men jeg har blitt for bedagelig til å orke å kave rundt på høye hæler til hverdags.

Jeg er for gammel for fjortissko men jeg nekter å kjøpe kjerringsko. Dessuten må skoene passe til både skjørt og bukser, tåle litt regn og ikke kreve for mye flikking og stell.

De bør helst ikke være altfor dyre (men om jeg må fire på noen av kravene så blir det dette) og så vil jeg gjerne slippe å måtte lete i en evighet før jeg finner dem.

Det burde da ikke være så fordømt vanskelig?

(PS: Syns du det går lenge mellom hver oppdatering på bloggen? Ikke glem at Frøken Makeløs også fins på Facebook!

Illustrasjon: Another Day Closer

 

32 Responses

 1. Barbarella

  September 4, 2012 22:45

  Clarks.

  Ellers høres du litt ut som mannen min, som bare skal ha ett par sko av gangen. Av plasshensyn, siden jeg har så mange varianter…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, jeg har ganske mange par men de fleste av dem er skremmende sjelden brukt. Saken er vel helst den at jeg vil se smashing ut samtidig som jeg må ha sko det går an å gå i, både til og på jobb. Vanskelig vanskelig.

  [Reply]

  Reply
 2. Maja H

  September 5, 2012 10:40

  Jeg foreslår ankel-til-midt-på-leggen med litt hæl (hva “litt” er vet du best selv, dette viser seg å være ganske relativt alt etter som hvem man spør) i en enkel og grei modell. Vil man fjonge opp antrekket kan man jo fint gjøre dette på andre måter! De klassiske, rene og “enkle” er jo veldig over alt for tiden, så dette burde egentlig ikke være så vanskelig å spore opp. Men klart, skal man ha sko som både er pene, komfortable OG som varer lengre enn en sesong må man også betale litt ekstra :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for tips og råd, moteguru Maja! Jeg har kommet dit at jeg er villig til å cashe ut for de riktige skoene, må bare finne dem først :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Anne

  September 5, 2012 11:18

  Noko som kan falle i smak her? http://www.skechers.com/women/

  Vei dei har MANGE som er av typen joggeskoaktige, men dei har nokre gullfunn ein og annan gong.

  Sjølv har eg komme fram til at eg ikkje kan ha så store preferansar på sko. Er kvinne med str 42/43, breie føtter og hog vrist. Som oftest må eg gå for feminine herre sko om eg skal finne noko, ikkje alltid like morro…

  [Reply]

  Anne Reply:

  Gløymte å leggje ved at dei har god demping og er veldig gode å gå i.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for lenke, skal definitivt sjekke ut! Skjønner at jeg strengt tatt ikke burde klage over utvalget, med en helt vanlig 38/39-fot..Tar det til etterretning, takk for realitetssjekk!

  [Reply]

  Anne Reply:

  Sjår fram til å lese om funnet ditt. Ein blir så klart nyfiken. =)

  [Reply]

  Reply
 4. Mariann

  September 5, 2012 11:33

  Jeg har forresten akkurat oppdaget at Lille Vinkel har butikk på Norwegian Outlet. Sikkert fjorårets modeller, men det gjør jo ikke noe så lenge skoa ser fine ut og har en redusert pris (nå har jeg faktisk aldri vært der, så jeg aner ikke noe om utvalg osv, men allikevel. Verdt et forsøk!)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Aha, lurt! Jeg har heller ikke vært der, men det er ikke fordi jeg ikke har lyst. Nå har jeg enda en grunn til å dra!

  [Reply]

  Reply
 5. Trine

  September 5, 2012 15:10

  Har du prøvd sko fra AirStep? Synes de ser bra ut, og så har de gode såler. LilleVinkel og brandos.no fører en del forskjellige:)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Nei, det har jeg ikke. Lille Vinkel er tydeligvis stedet, jeg får ta en tur/sjekke nettbutikken deres. Takk!

  [Reply]

  Reply
 6. Lene

  September 5, 2012 15:50

  Min absolutte favoritt innen sko er Vagabond… (gitt at når jeg finner et par jeg liker, er de som oftest fra Vagabond)

  Og i år har de mange fine støvletter, med lav hæl :)
  Sjekk ut vagabond.com – de har bilde av alle modellene. I Oslo selger vel de fleste skobutikkene Vagabond, men de tar jo sjeldent inn mange modeller.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Enig, mange fine! Og de ser gode ut også. Men hva gjør du når utvalget er dårlig i Oslo – tar du sjansen på å bestille på nett? Jeg er skikkelig pysete på sånt, syns aldri det passer i virkeligheten.

  [Reply]

  Reply
 7. Ane

  September 6, 2012 13:42

  Hei! Jeg foreslår også Clarks, de er fantastiske å gå i og har mange fine modeller. Jeg kjøper alltid mine fra http://www.brandos.com (fordi Clarks-utvalget i Norge er elendig), og den nettsiden er superenkel og trygg å bestille fra. Du betaler bare på nettsiden, og et par dager etter får du hentemelding på mobilen og kan plukke de opp på postkontoret. Easy-peasy =) I tillegg følger det med embalasje slik at du kan sende skoene gratis tilbake om de ikke passer ;)

  Hva med disse f.eks? http://www.brandos.no/clarks/neeve-eliza-gtx-20347718-khaki/a38123

  [Reply]

  Reply
 8. Ine

  September 6, 2012 20:24

  Jeg kjøpte meg akkurat sånne fine snøresko fra Clarks (Softwalk). De er både pene og gode, også ser de bra ut til både bukse og kjole. Kostet ikke allverden heller – ca 800 kroner på Ramona Skosalong i Markveien. :) Ellers ser jeg at mange har foreslått Camper, og det er jeg helt enig i at du bør sjekke ut. Jeg har nesten bare Camper-sko :)
  Ines siste bloggpost: Ti tingMy Profile

  [Reply]

  Reply
 9. Ingrid

  September 7, 2012 10:35

  Jeg drister meg til mitt første svar på bloggen din etter å ha vært fast leser leeenge, for jeg har funnet de perfekte skoene haha:-) Og ja Lille Vinkel er stedet for fine sko: http://lillevinkelsko.no/sixtyseven-sprinter-1317401-graa-p-7117.html

  Disse finnes i sort og brun og de har mange andre varianter med lavere hel også. Suuuperfine og behagelige, passer til bukse og skjørt, ser fine ut samtidig som man kan gå tur med vogn, perrrrfekt med andre ord:-)

  [Reply]

  Reply
 10. Lene

  September 8, 2012 00:56

  dr martens! Og ikke tenk at det er såå 90-tall nå, gå inn på drmartens.com og seee alt det fine de har! Og det er enda enklere enn brandos, for disse kommer på døra ;)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 + one =

CommentLuv badge