Jentene fra Dagenham

, , 6 Comments

Jeg har sett en aldeles fantastisk film i helga og da er det helt utrolig flaks at jeg har en blogg sånn at jeg kan anbefale den videre! Den er basert på en sann historie om da de kvinnelige syerskene ved Ford-fabrikken i Dagenham, England, gikk ut i streik for å få bedre lønn. Etterhvert oppdager kvinnene, ledet an av Sally Hawkins som Rita O’Grady, at grunnen til den dårlige lønna er at de er kvinner. Dermed blir streiken en prinspielt viktig kamp som til slutt ender ved ministerens bord og som engasjerer bredt både nasjonalt og internasjonalt.

Jeg elsker sekstitallet og er opptatt av feminisme og kvinners rettigheter, så det var kanskje litt gitt at jeg kom til å like denne filmen. Men greia er at den er bra. Skuespillerne er gode og troverdige, vi har ikke vondt av å bli minnet på det modige arbeidet som ligger bak alle likestillingslovene vi har i dag og ikke minst så er filmen både sjarmerende og morsom.

Anbefales varmt!

 

6 Responses

 1. Sotengelen

  March 27, 2012 20:07

  Tror nok jeg kommer til å se denne!

  Måten det er gjort på minner mye om The Help. Andre typer rettigheter, men viktig uansett. Det er på tide det kommer gode filmer om hvordan kvinnesiden av historien har vært.

  [Reply]

  Reply
 2. Helene

  March 28, 2012 21:54

  Hei, jeg har et spørsmål. Du skrev i et tidligere innlegg (Slik ser en feminist ut) at det er nå etter at du fikk barn, dvs ganske nylig, at du er blitt opptatt av feminisme og spørsmål om likestilling. Da lurer jeg på; hva var det som gjorde at du ikke har vært opptatt av dette tidligere? Du skriver f.eks at du i løpet av det siste året har lest Fittstim og Råstekst; hvorfor leste du ikke disse bøkene da de kom ut? Jeg er litt yngre enn deg (32), og det var jo mye debatt rundt feminisme da disse bøkene kom ut. Først svenske Under det rosa teppet og Fittstim, og deretter norske Råtekst og Matriark – jeg slukte disse bøkene da de ble utgitt i 1999/2000. I tillegg mener jeg å ha fått med meg at du har en grad innenfor samfunnsfag. Jeg skjønner bare ikke at du måtte bli 36 (37?) før du fikk en ‘oppvåkning’ angående feminisme. Hvor har du vært i mellomtiden?

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for et godt spørsmål! Svaret ble så langt at jeg måtte skrive en hel bloggpost om det :-)

  [Reply]

  Reply
 3. KristinB

  March 30, 2012 20:24

  Takk for anbefaling, både film og musikk :-) Alltid velkomment med gode tips på den fronten. Filmen syntes jeg hørtes spennende ut da den gikk på kino, men så leste jeg noen anmeldelser som fikk meg fra å se den – nå fikk jeg kjempelyst til å leie den i påska!
  Klem, KristinB

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


9 − three =

CommentLuv badge