Julegaveføljetongen del 3: Flaskeåpner

, , 12 Comments

Siden det stakkars hodet mitt fremdeles er ganske tomt, så kjører vi på mer flere julegavetips. Dagens dings er fra Georg Jensen og fås kjøpt blant annet på David-Andersen. Denne elefanten er kanskje den tøffeste øljekken ever og gruser både øyelokk, lightere og sveitserkniver.

Men faktisk, mens jeg skriver dette, så kommer jeg på den der gode gamle flaskeopptrekkeren (heter det det?), den som var flat og nesten litt trekantet og som man kunne sette fast på flasketuten etter at korken var tatt av sånn at flasken var tett likevel. Det var opptrekkeren sin det! Hvor ble den av? Jeg er ikke i stand til å spore opp noen bilder av den på nettet, men det er mulig at “flaskeopptrekker” ikke er helt riktig søkeord.

Hva sier dere, kloke lesere? Var den gode gamle opptrekkeren kanskje til og med norsk mon tro?

 

12 Responses

 1. Espen

  December 13, 2007 19:16

  Selvsagt husker jeg den opptrekkeren som man kunne bruke som “kork”. Den hadde en slags rød gummipakning. Fungerte flott.

  Det fantes også en utgave i hard plast, husker jeg. Den hadde en litt annen utforming, med riller på innsiden. Husker du den?

  [Reply]

  Reply
 2. Tonita

  December 13, 2007 22:32

  Jeg forstår klart at jeg kaster alle gjenstander 10 år for tidlig, – også diverse eksemplarer av overnevnte nyttige gjenstand.
  Hvorfor trengte vi den ikke lengre? Fordi det kom skrukork på cola-flaskene? Fordi vi fikk for god råd?

  [Reply]

  Reply
 3. radiohode

  December 13, 2007 23:38

  Og så hadde man en med to sirkler på, hvor den ene skulle presses på utsiden av tuten, mens den andre skulle presses på innsiden. Jeg kan bare huske å ha sett hvite sånne, men de hadde jo alle slags farger. Men plast var det.

  [Reply]

  Reply
 4. Lothiane

  December 14, 2007 09:49

  Ja, jeg husker også den gode gamle opptrekkeren som også kunne brukes som kork. Som Tonita sier; det handler nok om at det kom skrukork på flaskene. Likevel, det er godt å mimre litt. :)

  [Reply]

  Reply
 5. Heidi Fleiss

  December 14, 2007 13:51

  Jeg tror vi har noen sånne liggende på hytta, men de er så sprø i gummien at jeg ikke tør å bruke dem som kork. Dessuten er det nesten bare øl som jekkes for tiden, og da passer det like godt med en øllefant. Jeg kjøpte en på mique for et par år siden, men det spørs om ikke de har rappa designet fra Hr. Jensen…

  [Reply]

  Reply
 6. Frøken Makeløs

  December 14, 2007 19:19

  espen: riller? mener du den som radiohode snakker om, den man kunne sette rett oppå tuten?

  tonita: de skrukorkene har ikke ført noe godt med seg. hull i tenna og kasting av designklassikere. skandale!

  radiohode: jeg kan også bare huske hvite sånne, kanskje de ikke fantes i andre farger? av en eller annen grunn har jeg fått det for meg at det sto “nora” på de i metall, kan det stemme? og i så fall hvorfor?

  sus scrofa: ah, two-in-one! uhyggelig praktisk så klart, men utseendemessig slår den ikke øllefanten. syns nå jeg.

  lothiane: jeg er mot skrukorker nå, kjenner jeg. kanskje jeg burde lage en facebook-gruppe?

  mique: det spørs nok kanskje det ja. men flaskeåpneren kan vel brukes selv om gummien er blitt sprø?

  [Reply]

  Reply
 7. Espen

  December 14, 2007 19:42

  Frk M: Neida, det er ikke den jeg tenker på. Denne fantes i mange forskjellige farger, og hadde gjerne reklametrykk på. Den var mer mer rektangulær i formen med rette vinkler. Hjørnene var dog ganske avrundet. Teknikken var den samme som med den første opptrekkeren du nevnte, hvor man skyver den på fra siden.

  Oi. Nå kom jeg på enda en variant. Det var en slags propp som man satt ned i flasken. Så kunne man bøye en metall-hendel som satt på toppen slik at “proppen” ble trykt sammen og utvidet seg, og dermed gjorde flasken tett. På metall-hendelen var det et spor som fungerte som flaskeåpner.

  [Reply]

  Reply
 8. Anonymous

  December 16, 2007 11:40

  HAIDO HO- Ho, Frøkna. Haidi, Ho-Ho.

  Flaskeåpneren var definitit ingen norsk oppfinnelse. Visse du at vikingarna drakk brygget øl rett fra støvel-kanten?? :-D

  Kris( p.doll

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  December 18, 2007 17:20

  krissy: jeg mente ikke flaskeåpnere generelt, bare den der trekantete saken. og den der viking-teorien din må du lengre ut på landet med asså, så lettlurt er jeg ikke! :-)

  radiohode: hm, ja det virker jo som en rimelig forklaring.. :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× two = 18

CommentLuv badge