Kan sosiale medier forandre verden?

, , 1 Comment

Denne uka har jeg vært på sørlandet og møtt 85 entusiastiske, engasjerte og reflekterte ungdommer fra hele verden. De står på terskelen til det som fort kan bli en opplevelse for livet; et halvt år i en helt fremmed kultur i et land langt borte, milevis fra venner og familie og alt som er kjent og vanlig og dagligdags. De gjør det fordi de vil oppleve noe annerledes, noe mer enn man opplever som turist. De er opptatt av at verden er urettferdig, nysgjerrige på det som er fremmed og åpne for nye erfaringer. De er virkelig, virkelig toppfolk.

Med disse fine unge menneskene har jeg snakket om sosiale medier, nærmere bestemt hvorvidt sosiale medier kan forandre verden. Er nettet egentlig demokratisk når store deler av verden knapt har stabil tilgang på strøm – langt mindre pc og internett? Gjør sosiale medier det enklere å bli engasjerte i viktige spørsmål – eller blir det en sovepute for engasjementet vårt fordi vi så lett kan slå oss til ro med å støtte en eller annen cause på Facebook? Er mulighetene for å filtrere innhold på nettet et gode fordi det gjør det så enkelt å finne det vi er på jakt etter – eller gjør alle møteplassene med likesinnede oss tvert i mot både enspora og lite tolerante overfor mennesker med andre synspunkter? Og dessuten – når hele verden i teorien kan ha en stemme på nettet blir det umulig å lytte til alle. Så hvem velger vi å lytte til da? De som har noe viktig å si, eller de som er rike, berømte, mektige og kunnskapsrike?

Jo mer jeg leser om og diskuterer dette temaet, jo mer spennende syns jeg det er. Det finnes ingen riktige eller gale svar, men spørsmål som de over setter i gang noen interessante tankerekker. Ikke minst syns jeg at jeg er utrolig heldig som får lov til å diskutere disse tingene med engasjerte og kloke ungdommer. Og det i arbeidstida! Åh som jeg ♥ min nye jobb!

Illustrasjon: Webtreats

 

One Response

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven − = 3

CommentLuv badge