Kjære Øya

, , 5 Comments

Kjære Øya. Jeg er en trofast og lojal venn. Ikke bare har jeg besøkt deg hvert eneste år siden 2004 (muligens 2003 også, litt usikker der, men det er tross alt minor details), jeg har heller aldri vært på noen annen musikkfestival (ok, med unntak av min korte karriere som pølseselger på Kalvøyafestivalen i åttisju..). Hvorfor skulle jeg det, når jeg har den beste av dem alle rett utenfor døra?

Men i år lot jeg være å dra. Du skjønner det Øya, at jeg har blitt mamma siden sist. Det var derfor jeg bare drakk Munkholm da jeg besøkte deg i fjor, det husker du kanskje? Uansett. Jeg tok ikke sjansen på en hel dag med striregn kombinert med baby i vogn (for la oss være ærlige; det hender noen ganger at sola ikke skinner i parken din) – dessuten måtte jeg uansett ha gått hjem i femtiden for å legge barnet.

Så jeg lot være å kjøpe billett. Dette ene året har jeg holdt meg hjemme. Og hva gjør du? Du booker Säkert! Og Noah and the whale! Og dessuten lar du Håkan Hellstrøm avslutte hele festivalen, noe du jo pleier å overlate til et eller annet dystert, massivt rockeband. Men i år – det ene året jeg altså ikke er der – får vi endelig en popkonsert til avslutning. Det er dårlig gjort det.

Men neste år, Øya! Da er jeg tilbake. Med eller uten ungen. Og da regner jeg med at du disker opp med noe skikkelige greier. Cure hadde for eksempel vært bra. Eller Nouvelle Vague. Får du det ikke til kan jeg fint akseptere både Magnetic Fields, Regina Spektor og Laura Marling også. Og så kan vi si at vi er skuls.

 

5 Responses

 1. Elin

  August 14, 2011 14:38

  Jeg har aldri hvert på Øya eller noen annen festival noensinne, men har alltid hatt lyst da. Har bare aldri blitt noe av he he:) Det var morsomt skrevet det innlegget dit:)

  [Reply]

  Reply
 2. Steffen

  August 14, 2011 20:04

  Hei,

  Vi testet Øya med barn med vekslende hell. Det var stas i babybørnen, men ekstremt vanskelig å få med seg noen konserter mellom bleieskift og matpauser. Datteren ble overlevert til barnevakten etter et par timer. Det holdt med én dag på Øya i år, jeg øver til neste år.

  [Reply]

  Reply
 3. Ege Denne

  August 15, 2011 15:02

  Ja er det ikke rart…
  Noen ganger er det DE artistene på Koengen her i Bergen, og de er alltid der når jeg må bruke pengene mine på noe annet….
  Men neste år skal jeg, uansett.

  [Reply]

  Reply
 4. Carina

  August 15, 2011 22:12

  Thanks, trodde alle andre enn oss var hippe og kule og dro på Øya MED barn jeg.
  Synes det er veldig så trist å gå glipp av Noah and the Whale.. Første gang pappaen og jeg var på vift etter babyankomsten, var faktisk på Noah and the Whale -konsert;)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× one = 4

CommentLuv badge